پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ کمیسیون آمریکایی آزادی دینی بین المللی از وزارت امور خارجه این کشور خواست پس از اعدام جمعی اخیر شیعیان در عربستان سعودی دیگر برای این کشور استثنایی قائل نشود و مجازاتهای پیشبینی شده در قانون را علیه ریاض اعمال کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی کمیسیون آمریکایی آزادی دینی بین المللی, این کمیسیون با صدور بیانیه ای اعلام کرد از اعدام دسته جمعی 37 نفر از شهروندان سعودی در روز سه شنبه که بیشتر آنها از شیعیان بودند, عمیقا نگران شده است.
این بیانیه افزود در میان کسانی که گردن زده شدند یک روحانی برجسته شیعه به نام شیخ محمد العطیه دیده می شود که به تلاش برای "ترویج مذهب شیعه" متهم شده بود. همچنین در میان اعدام شدگان یک شیعه به نام عبدالکریم الحواج دیده می شد که پس از شرکت در تظاهرات در سن 16 سالگی دستگیر شده بود.
تنزین دورجی رئیس کمیسیون آمریکایی آزادی دینی بین المللی گفت :"اعدام شیعیان بر اساس هویت مذهبی و کنشگری مسالمت آمیز آنها نه فقط تکان دهنده, بلکه مستقیما بر خلاف روایت رسمی دولت آمریکا از همکاری (با ریاض) برای نوین سازی هرچه بیشتر و بهبود شرایط آزادی مذهبی در عربستان است."
هیئتی از کمیسیون آمریکایی آزادی دینی بین المللی در سپتامبر 2018 از عربستان سعودی دیدن کرد تا شرایط این کشور را ارزیابی کند. این هیئت قرار است توصیه های خود را برای سیاست آمریکا در برابر عربستان سعودی در روز دوشنبه 29 آوریل همزمان با انتشار گزارش سالانه خود برای سال 2019 اعلام کند.
در نوامبر 2018, وزارت امور خارجه آمریکا بار دیگر عربستان سعودی را به سبب تخلفات نظام مند, ادامه دار و فاحش وارد فهرست "کشورهای با نگرانی ویژه" کرد. با این حال, این وزارتخانه همچنان عربستان را از هرگونه اقدام تنبیهی معاف کرد. این معافیت از سال 2006 در مورد عربستان سعودی اعمال شده است.
دورجی گفت :"وزارت امور خارجه باید قائل شدن استثنا برای عربستان سعودی را متوقف کند زیرا این کشور سالهاست تعداد زیادی از شهروندان خود و کارگران خارجی را به سبب اعمال حق اساسی خود در زمینه آزادی مذهبی یا اعتقادی مجازات کرده است." وی افزود کمیسیون آمریکایی آزادی دینی بین المللی پیوسته خواستار لغو معافیت عربستان از اقدامات تنبیهی شده است.
این کمیسیون یک نهاد فراحزبی فدرال است که اعضایش را رئیسجمهور آمریکا و رهبران دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره انتخاب میکنند. این کمیسیون به کاخ سفید، وزارت امور خارجه و کنگره آمریکا در زمینه آزادی مذاهب، مشاوره میدهد.