پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت آبفا تهران: برای اتمام پروژههای آب و فاضلاب شهر تهران ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که انتظار داریم ۲۵۰۰ میلیارد تومان آن از طریق تبصره ۳ و ماده ۷ تامین شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا بختیاری که برای دفاع از ارائه درخواست تمدید و تنفیذ مفاد مصوبه تامین اعتبار مورد نیاز اجرای پروژه آب و فاضلاب در یکصد و سی و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران حضور داشت در ارائه گزارش خود از وضعیت آب و فاضلاب شهر تهران با اشاره به اینکه وضعیت بارندگی استان تهران از ابتدای امسال خوب بوده است، گفت: میزان بارندگی از ابتدای امسال ۳۶۳ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد و نسبت به ۴۰ سال گذشته ۶۲ درصد بهبود یافته است.
وی با اشاره به اینکه حجم مخازن سدهای استان تهران بهبود یافته تاکید کرد: غیر از سد لار بقیه سدهای استان تهران در وضع نرمال هستند و با توجه به پیش بینی باران مدیریت وزارت نیرو در استان تهران با کمک مدیریت شهری به گونهای بود که با وجود حجم بالای بارشها مشکلی برای استان تهران پیش نیامد.
بختیاری ادامه داد: این در حالی است که اگر این هماهنگی رخ نمیداد، شهر تهران میتوانست دچار مشکل شود و ۱۲ فروردین ماه به طور کامل برخی از سدهای تهران را از دست دادیم و ۱۸ ساعت، حدود ۷۰درصد ورودی آب شهر تهران کاهش یافت و قطعاً اگر مخازن آب نبود، شاهد قطعی ۹ تا ۱۰ ساعته آب در روز ۱۲ و ۱۳فروردین میبودیم که دیدید به دلیل وجود این مخازن آب یک ساعت هم آب قطع نشد.
وی گفت: اگر این مخازن نبود، با قطعی آب مواجه میشدیم، اما مخازن تهران نیز برای ۱۵ ساعت جواب میدهد و باید ظرفیت آنها ۲۴ ساعته شود.
بختیاری درباره هدر رفت آب در تهران با بیان اینکه متأسفانه هدر رفت آب در سال گذشته، ۲۲.۵ درصد بوده است، گفت: این رقم در اروپا حدود ۱۵ درصد است و ما برای جلوگیری از کاهش یک درصد به ۳۷۵ میلیارد تومان نیازمندیم و برای آنکه بهتر متوجه شوید باید بگویم که اگر مانع هدررفت یک درصد آب شویم، میتوانید ۱۰ میلیون متر مکعب آب تهران را ذخیره کنید.
بختیاری درباره اصلاحیه تمدید مصوبه تامین منابع مورد نیاز اجرای پروژههای آب و فاضلاب تهران گفت: در مدت زمان ۸ سالی که تبصره سه برای کمک به پروژههای آب و فاضلاب تهران تامین اعتبار شده است دو هزار و ۶۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از محل تبصره سه بودجه دریافت کرده ایم. همچنین در شش ماهه دوم سال گذشته از محل دریافت ماده ۷ برای این پروژهها ۵۹ میلیارد تومان بودجه دریافت کرده ایم که درخواست داریم از اول مهر ۹۸ این بودجه تمدید شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران همچنین ادامه داد: در هشت سال اخیر برای کل پروژههای آب و فاضلاب شهر تهران حدود ۱۰۱۲ میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته که ۲۲۶۸ میلیارد تومان آن از محل تبصره سه و ماده ۷ بوده است. انتظار داریم همچنان شورای شهر با درخواست اصلاحیه برای بخش دیگر اعتبارات مورد نیاز موافقت کند.
وی با اشاره به اینکه از محل بودجه تبصره سه و ماده ۷، ۲۷ درصد برای پروژههای آب و ۲۱ درصد برای فاضلاب هزینه شده است، اعلام کرد: برای اتمام پروژههای آب و فاضلاب با وجود هزینههای انجام شده ۸ هزار میلیارد تومان دیگر بودجه نیاز است و انتظار داریم ۲۵۰۰ میلیارد تومان آن از تبصره ۳ و ماده ۷ تامین شود و ۵۵۰۰ میلیارد تومان باقی مانده از منابع داخلی شرکت آبفا یا دولت تامین شود تا بتوانیم طرحهای مذکور را تا ۵ سال دیگر به اتمام برسانیم.
بختیاری با اشاره به اینکه طرحهای آب و فاضلاب شهر تهران ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است گفت: تا پیش از اجرای این طرحها تعداد تصفیه خانههای شهر تهران ۷ عدد بود که امروز این تعداد به ۱۳ تصفیه خانه افزایش یافته و در صورت نیاز امکان ایجاد تصفیه خانه جدید نیز وجود دارد. همچنین در بخش فاضلاب در شهر تهران ۷۵ درصد شبکه فاضلاب ایجاد شده است، اما تنها ۴۳ درصد طرح اجرایی شده و اولویت ما این است که عملیاتی کردن تصفیه خانههای تهران را از ۴۲ درصد به ۶۰ درصد افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه در طرح رینگ پیرامونی آبرسانی شهر تهران در تلاش هستیم تمام مخازن ۵ سد تهران به هم وصل شود، تصریح کرد: با اتصال این مخازن تهران به لحاظ تامین و توزیع آب در شرایط ایده آلی قرار خواهد گرفت.