پخش زنده
امروز: -
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی: باید تخلفات شهری جرم انگاری شود و ضمانت اجرایی داشته باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ فرزانه صادق مالاواجرد در نشست درسی از سیل اخیر گفت: در لرستان حجم انبوهی از جنگلها و اراضی را از دست دادیم و این امر تاثیر زیادی در فرسایش و ناپایداری خاک دارد و همچنان در این سیل شاهد گل و لای به ارتفاع ۳ متر بودیم.
وی افزود: در خرم آباد نیز تغییر مسیر رودخانهها خسارت زیادی را به همراه داشت و در حریم رودخانهها شاهد ساخت و سازهای مسکونی و تجاری بودیم و بیشترین ابگرفتگی در این مسیر بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هیچ اهمیتی به اکوسیستم رودخانهها قایل نبودیم ادامه داد: ساخت و ساز در رودخانهها به ساخت و ساز در حریم رودخانهها قبل از تعیین حریم رودخانه و ساخت وسازبدون مجوز در حریم رودخانهها تقسیم می شود که این نوع ساخت و سازهای بدون مجوز با ارجاع به کمسیون ماده ۱۰۰ و پرداخت جریمه قلع بنا نمیشود و باقی میماند.
وی ادامه داد: تا زمانی که تخلفهای شهری جرم انگاری نشود ضمانت اجرایی ان مشهود نخواهد بود و علاوه بر قوه مجریه باید سایر قوا به کمک بیایند.
»» ضرورت تدوین آئین نامه مقاومسازی ساختمانها در برابر سیل
محمد شکرچیزاده، رئیس مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی در نشست درسهایی از سیل اخیر گفت: بارش باران اگرچه مشکل خشکسالی را در کشور برطرف کرد، اما خسارت زیادی را به ابنیه، پلها، راهها و... وارد کرده است و به واسطه سیل دسترنج مردم به یغما رفت.
وی ادامه داد: این سیلاب ازمون بزرگی برای مهندسی کشور بود و نشان داد که باید عملکرد سازهها را مورد ارزیابی قرار دهیم.
شکرچی زاده افزود: بیش از ۷۰۰ سازه و زیر ساخت و ۱۲ هزار کیلومتر راه اسیب دید و خسارت سیل حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان براورد شده است.
رئیس مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی ادامه داد: تهیه نقشه پهنهبندی ریسک سیلاب در کشور ضروری است.
وی با اشاره به اینکه باید زیرساختها تقویت شود گفت: امکان رخ دادن سیلاب با این وسعت در هر زمان وجود دارد و باید زیرساختها را به گونهای بازسازی کنیم که با سیلهای بعدی تخریب نشود.
وی تصریح کرد: تهیه بانک اطلاعات و شناسایی پهنههای ناپایدار، حفاظت از حریم راهها و رعایت احتیاط لازم در ساخت و ساز در حریم رودخانه ها، از جمله اقداماتی است که باید صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه باید ایین نامه ایمنی ساختمانها در برابر سیل تدوین شود افزود: بسیاری از شهرهای ما در که معرض سیل بود آسیب دید، این درحالیست که شهرها و پلهای باستانی سالم باقی ماند.
شکرچی زاده بیان کرد: برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه باعث ناپایداری رودخانهها و تغییرات بستر آن میشود و حمل شنها از بستر رودخانهها باعث رسوب در پشت سدها میشود.
شکرچی زاده با اشاره به اینکه باید پایدار سازی و بهسازی ابنیهها را در دستور کار قرار دهیم، افزود: باید به جای اینکه بناهای جدید ساخته شود، در بهسازی بناها سرمایه گذاری کنیم و مهندسان را اموزش دهیم تا سرمایههای ملی را نگهداری و حفظ کنند.
»» نقش مثبت سدها درکنترل سیلهای اخیر
علی بیت الهی، رئیس بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری در نشست درسهایی از سیل اخیر گفت: در ۲۱ آبان سال ۹۶ خسارت زلزله در کرمانشاه ۵ هزار میلیارد تومان و در بهار امسال خسارت سیل ۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام شد.
وی ادامه داد: در استان گلستان از ۲۵ اسفند درباره وقوع بارندگیهای اخیرهشدارهایی داده شده بود.
وی گفت: در بارندگیهای اخیر ۹۲ میلیارد متر مکعب آب به صورت بارش وارد کشور شد که از این مقدار ۵۰ میلیارد متر مکعب آن هدر رفت.
رئیس بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری با اشاره به مثبت بودن نقش سدها در سیلاب اخیر ادامه داد: سیلاب اخیر علاوه بر خسارت به پلها و اراضی کشاورزی بسیاری از زیرساختها و ابنیهها را تخریب کرد بطوریکه در استان گلستان ۱۷ هزار واحد مسکونی دچار حادثه شد.
بیت الهی گفت: آسیب پذیری شهرهایی که در معرض خطر سیل هستند باید مورد بررسی و ارزیابی مجدد قرار گیرد.
وی افزود: در تهران هم امکان وقوع سیل وجود دارد، چندین رود و دره مشرف به شهر تهران است که بسیاری از این رودها تبدیل به اتوبان شده است.