به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛در این نشست سه ساعته، ابتدا هر یک از مدیران بخشهای مختلف کشاورزی، دامپروری، منابع طبیعی، پرورش طیور و شیلات استان گزارشی از عمده ترین مسائل و مشکلات حوزه های تحت مدیریتی خود ارائه، و راهکارهای برون رفت از آن را در بستر پیگیری نمایندگان برای تخصیص به موقع و کافی اعتبارات عمرانی و توسعه ایی بخش کشاورزی، لزوم اجرای طرح کاداستر یا حدنگاری اراضی ملی، تعامل هر چه بیشتر بنیاد مسکن و منابع طبیعی برای اجرای طرح هادی، زمینه سازی برای صادرات و توسعه ی آبزی پروری، طیور و دامداری ارائه کردند.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان در این نشست بر ضرورت جلوگیری از واردات بی رویه ی محصولات کشاورزی به ویژه برنج و چای تاکید کرد و گفت: مصرف سالانه ی برنج در کشور 2میلیون و 800هزار تن است که 2میلیون و 400هزار تن آن در داخل تولید می شود.
محمد صادق حسنی اضافه کرد: لزومی ندارد برای جبران کسری 400هزار تنی برنج کشور، به واردات یک میلیون و یکصد هزار تن برنج خارجی مجوز داده شود.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین رونق کشاورزی را زیر بنای توسعه در گیلان برشمرد و بر ضرورت پیگیری اولویتهای این بخش برای افزایش تولید و رونق صادرات تاکید کرد.
آقایان کوچکی نژاد از نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، شکری نماینده ی تالش، رضوانشهر و ماسال، عباسی نماینده ی رودسر و املش، جمالی نماینده رودبار، نیکفر نماینده لاهیجان و سیاهکل و قربانی نماینده ی آستانه اشرفیه نیز هر یک در سخنانی بر ضرورت بهره گیری علمی از ظرفیتهای کشاورزی استان، لزوم اجرای طرح کاداستر یا حدنگاری در اراضی ملی، تقویت بهره برداران بخش خصوصی، بهره گیری از ظرفیتهای بالقوه ی طبیعی در مناطق مختلف استان از قبیل سدها و استخرها برای آبزی پروری تاکید کردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این نشست گزارشی از ظرفیت تولید محصولات زراعی، باغی و دامی استان ارائه کرد و افزود: گیلان با داشتن یک درصد خاک کشور، سه درصد از محصولات کشاورزی را تولید می کند و حمایت هر چه بیشتر از کشاورزان و فعالان این حوزه می تواند ظرفیت تولید را دو برابر کند.
آقای درجانی تولید 8درصدی مرغ کشور در گیلان را مصداق بارزی از این ظرفیت عنوان کرد و افزود: جلوگیری از واردات بی رویه ی برنج و ثبات در قیمت آن می تواند اراده ی عمومی را برای تسریع در روند خودکفایی تقویت کند.