به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ متن یادداشت دکتر مرتضی میرباقری به این شرح است:
چند گفتمان بر تمامی سیاستها، برنامهریزی ها و برنامهسازی های رسانه ملی حاکم است که از جمله این گفتمان ها؛ گفتمان انقلاب اسلامی، گفتمان کارآمدی نظام، گفتمان پیشرفت و سبک زندگی اسلامی ایرانی، گفتمان امید و نشاط است.
مقام معظم رهبری(مدظله العالی) دهه چهارم انقلاب را دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری کردهاند که سخنرانی در جمع دانشگاهیان خراسان شمالی در سال 91 به پیشرفت در دو بعد کلان سختافزاری و نرمافزاری پرداختند و شاخصه های پیشرفت در بعد سختافزاری را که همان بخش ابزاری تمدنسازی اسلامی است همانند شاخصههای توسعه در بخش های گوناگون تولید و صنعت و خدمات و دانشگاه، اختراع، سیاست و اقتدار سیاسی ـ نظامی برشمردند و موفقیت کشور در این زمینهها را بر اساس آمار و ارقام نهادهای بینالمللی و منطقهای و تخصصی مثبت و رو به رشد ارزیابی کردند.
معظم له پیشرفت در بعد نرمافزاری را که همان بخش حقیقی پیشرفت و تمدن سازی است سبک زندگی دانستند و شاخصهای متعددی را فهرستوار ذکر کردند که از جمله این شاخصهها فرهنگ کار و تلاش، فرهنگ راستگویی و فرهنگ رانندگی، مسأله خانواده، سبک ازدواج، رفتار در محیطهای مختلف است و ایشان تأکید داشتهاند برای ارتقاء شاخصهها در این بعد باید تلاش بیشتری داشته باشیم.
برهمین اساس رسانه ملی ذیل یکی از همین گفتمانهای پنج گانه اصلی یعنی گفتمان پیشرفت و سبک زندگی اسلامی ایرانی باید به ارتقاء فرهنگ کار و تلاش اهتمام جدی داشته باشد.
البته رسانه ملی در چند سال اخیر و در دوره مدیریت جدید به این کار اهتمام ورزیده است هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیار زیادی وجود دارد. علاوه بر راهاندازی شبکه 24 ساعته «ایران کالا» در ساختارهای مختلف به این مهم توجه شد. تولید و پخش مجموعه های تلویزیونی همچون «سایهبان»، «دلدار» و «شش قهرمان و نصفی» و مستندهایی چون «قصه رسیدن»، «قصه با هم بودن»، «بازگشت»، «کارآفرینان»، «صفر تا صد»، «لوازم خانگی»، برنامههای ترکیبی همچون «رمز موفقیت»، «زنان قصه ما»، «نوآوران»، پویانمایی هایی همچون «مهارتهای زندگی»، «دهکده پرماجرا»، «قهرمانان مدرسه» و برنامههایی همچون «پایش» و «ثریا» بخش محدودی از صدها برنامهای است که تا کنون در شبکههای مختلف پخش گردیده است.
هرچند در سال های اخیر به علت تنگناها و فشارهای مالی و لزوم پاسخگویی به نیاز فرهنگی مردم و تأمین برنامه های متعدد و متنوع، به رغم مخالفت ذاتی و مبنایی، مشارکت و پشتیبان مالی (اسپانسر) به تلویزیون تحمیل شد.
خوشبختانه تذکر اخیر مقام معظم رهبری در جمع کارگران عزیز در چهارشنبه گذشته مبنی بر پرهیز از اشاعه روحیه بخت آزمایی و توجه اساسی به فرهنگ کار و تلاش، برنامهریزان و برنامهسازان را بیش از پیش ملزم به تحقق این فرمایش خواهد کرد که با دستور اخیر رئیس محترم سازمان در حال بازنگری اساسی در تمامی برنامههای رسانه ملی برای حذف یا مدیریت عواملی همچون پشتیبان های مالی (اسپانسر) برای از میان برداشتن این روحیه و تنبلی به ویژه در مسابقات و برنامههای ترکیبی و نیز تقویت فرهنگ کار و تلاش در تمامی ساختارهای برنامهسازی اعم از مجموعه های تلویزیونی، مستندها، پویانمایی، ترکیبی و مسابقات خواهیم بود.