حجم آبها از آق قلا به گمیشان در حال حرکت است
لزوم آمادگی برای آبگرفتگی احتمالی گمیشان
فرماندار گمیشان: در پی بارندگی، افزایش روانابها احتمال آبگرفتگی دوباره گمیشان وجود دارد
این خبر در حال تکميل است...
به گزارش خبرگزاري صداوسيما مراکز استان ها، از ديروز با طغيان رودخانه گرگان رود و شکسته شدن سيلاب بند روستاي يلمه خندان شدت حرکت آب به سمت آق قلا افزايش يافته است.
فرماندار گمیشان: مردم برای آبگرفتگی احتمالی دوباره آماده باشند
فرماندار گمیشان گفت: در پی بارندگی، افزایش روانابها احتمال آبگرفتگی دوباره گمیشان وجود دارد.
امیر شیر توماج افزود: در تلاشیم با تقویت داکتهای حفاظتی در مسیر گرگانرود، گمیشان دچار آبگرفتگی نشود.
وی افزود: همواره هدایت سریع آب به سمت دریا یکی از برنامههای مهم بوده و برای اجرایی شدن آن عملیات لایروبی کانالها و گرگانرود انجام شد.
توماج گفت: در حال حاضر بر اساس اعلام آب منطقهای استان،
حجم آبها از سمت آق قلا به طرف گمیشان در حال حرکت است.
فرماندار گمیشان از مردم خواست؛ با توجه به افزایش حجم آب در رودخانه گرگانرود، مردم از نزدیک شدن به این مناطق خودداری کنند.
آب، حدود ۳۰ درصد از آق قلا را فراگرفته است
از استان گلستان خبر میرسد: با وجود تلاش گروههای جهادی و مردمی برای جلوگیری از پیشروی سیلاب به آق قلا، آب، حدود ۳۰ درصد از این شهر را فراگرفته است.
گفته میشود: ارتفاع آب در برخی از مناطق شهر آق قلا به یک متر نیز رسیده. از عصر دیروز و در پی طغیان گرگان رود و شکسته شدن سیل بند روستای یُلمه خندان، آب به سمت شهر آق قلا جاری شده است.
اوضاع عادی در استان خوزستان
اما در جنوب کشور و در استان خوزستان، با فروکش کردن آب، اوضاع درحال عادی شدن است و مردمِ برخی مناطق سیل زده درحال بازگشت به منازلشان هستند.
خبرنگار ما درخوزستان هم به یکی از بحرانیترین مناطق سیلزده این استان سفرکرده و آخرین وضع مردم پس از سیل را روایت میکند.
درپی پیشروی آب به سمت شهر؛ اعلام وضعیت اضطراری در آق قلا
سد کیسهای شمال یلمه خندان شکسته و آب در حال پیشروی به سمت شهر آق قلاست
فرماندار آق قلا به ساکنان محلههای حکیم آباد، تازه آباد، کل آباد و عیدگاه آق قلا هشدار داد به مکانهای امن بروند.
ضمیر گفت: وضعیت شهر تا ظهر امروز مناسب بود، داکت یا کانالی که در کنار روستای یلمه خندان حفر کرده بودیم با تلاشهای زیاد به خوبی مقاومت کرده بود، اما حدود ساعت ۵ عصر با توجه به فشار زیاد آب سد کیسهای شمال یلمه خندان شکست و آب در حال پیشروی به سمت شهر است.
فرماندار آق قلا گفت: حجم آب قابل توجهی وارد روستاهای سقر یلقی، میرزاعلی یلقی و سلاق یلقی شده است.
امانگلدی ضمیر افزود: تلاشهای زیادی برای جلوگیری از ورود آب صورت گرفت، اما با افزایش پیک آب نتوانستیم مانع ورود آب شویم و این وضعیت نگران کننده است، بنابراین به ساکنان محلات حکیم آباد، تازه آباد، کل آباد و عیدگاه هشدار جدی میدهیم.
وی گفت: گرچه بخشی از این محلات تخلیه شده است، اما کسانی که خانه دو طبقه دارند وسایل خود را به طبقات بالاتر منتقل کنند.
او افزود: شدت سیل به اندازه سیل اول فروردین نیست، اما به دلیل اشباع شدن زمین از آب و برگشت مردم به خانههای خود وضعیت نگران کننده به نظر میرسد.
ضمیر گفت: توصیه ما این است مردم مکانهای ناامن را تخلیه کنند، ستاد اسکان هم دو سالن را آماده کرده تا در صورت اضطراریتر شدن وضعیت مردم در معرض خطر را اسکان دهیم.
در پی بارندگیهای اخیر، ذوب شدن برف ارتفاعات و طغیان رودخانههای گلستان بویژه گرگان رود؛ بخشهایی از شهرستان آق قلا مجددا در محاصره آب قرار گرفت. قوای نظامی اعم از ارتش و سپاه در کنار نیروهای مردمی برای ایجاد سیل بند تلاش میکنند و در کنار آن اقلامی همچون آب بسته بندی و پوشاک مخصوص کودکان بین روستائیان توزیع میشود.
آخرين وضع آق قلا در گزارش خبرنگار ما در آق قلا
آبگرفتگی حدود ۳۰ درصد از آق قلا
فرماندار آق قلا گفت: روند ورود آب به آق قلا در مقایسه با دیروز کاهش یافته است، اما کماکان آب وارد شهر میشود.امانگلدی ضمیر افزود: ظهر دیروز ۱۱۵ متر مکعب آب وارد شهر میشد که امروز این میزان به ۹۵ متر مکعب رسیده است.ضمیر گفت:: هم اکنون مشغول ایجاد داربست و فنس کشی و کیسه گذاری در مناطق شکسته شده سیل بند هستیم.
وی افزود: سیل بند در منطقه یلمه خندان در سه منطقه شکسته شدکه سبب ورود آب به آق قلا شد.وی گفت: ارتفاع آب در برخی از مناطق به حدود ۸۰ سانتیمتر میرسد. به گفته ضمیر بیشتر مناطق شمالی شهر آق قلا درگیر سیلاب و آبگرفتگی هستند.فرماندار افزود: مدارس مناطق حکیم آباد، کل آباد، خیابان میکاییل (شمال چهارراه پمپ بنزین) امروز تعطیل اعلام شد.
امدادرسانی به ۲۵۳ هزار سیل زده خوزستانی
مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان: از ابتدای وقوع سیل در خوزستان تاکنون به ۲۵۳ هزار و ۸۸۴ نفر در این استان امدادرسانی شده است.
علی خدادادی افزود: در حال حاضر چهار هزار و ۳۰۰ سیل زده خوزستانی در ۲۱ اردوگاه جمعیت هلال احمر خوزستان مستقر هستند که این جمعیت در حال خدمت رسانی و توزیع اقلام اهدایی بین آنها است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در حال تجمع اردوگاهها برای تمرکز بیشتر و خدمات دهی بهتر به سیل زدگان میباشد ادامه داد: در شهرستان شادگان تعداد اردوگاههای اسکان اضطراری در حال افزایش است و به ۵ اردوگاه رسیده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان با بیان اینکه این جمعیت اقلام مردمی را بعد از بازگشت سیل زدگان توزیع میکند، ادامه داد: فعالیت هلال احمر مربوط به اسکان اضطراری است و بعد از امدارسانی اولیه و عادی شدن شرایط، دولت باید در خصوص اسکان مردم در منازلشان اقدام کند که در حال حاضر این کار در حال انجام است.
وی گفت: تقریبا تمام وسایل منزل تعدادی از خانوارهای سیل زده از بین رفته و نیاز به کانکس دارند سعی میشود برای آنها تامین شود. به گفته خدادادی از ابتدای سیلاب در استان خوزستان تاکنون ۲۷۳ روستا شامل ۲۲ هزار خانوار از سیل متاثر شدند و منازل ۱۰۵ روستا را آب فراگرفت.