به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با حضور در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در سخنانی گفت: به عنوان یک مدیر سینمایی معتقدم که توجه به زنجیره ارزش در صنعت سینما بسیار مهم است. نمی توان جشنواره موفقی داشت اما در پیش تولید، تولید، فیلمنامه، بازاریابی و حضور در بازارهای جهانی دچار ضعف بود. سینما یک زنجیره متصل به هم است که حلقه های مختلف از این زنجیره بر حلقه های دیگر تأثیر می گذارند.
وی یک جشنواره موفق را محصول حرکت کلی سینمای ایران در زنجیره ارزش صنعت سینما دانست و بیان کرد: نمی شود نهادهای سینمایی جزیره های مختلفی در سینما باشند و بدون همگرایی و بی خبر از یکدیگر به ارتقای سینما در تولید، اکران و جشنواره ها بیندیشند. جشنواره ها در ایران نیازمند بازاندیشی هستند چراکه در دوره بلوغ خود به سر می برند و این بازاندیشی و روزآمدسازی یک ضرورت است.
تابش ادامه داد: «بازیگران اصلی» جشنواره ها در کشور ما بخش خصوصی سینما، رسانه ها و بخش فرهنگی حاکمیت و سینما، فعالان فضای بین الملل، جامعه هنری، گروه های خلاق، فیلمنامه نویسان، کارگردانان و جامعه مدنی هستند که نهاد برگزارکننده فیلم فجر باید با این اضلاع در ارتباط باشد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: جشنواره فیلم فجر زمانی به موفقیت کامل می رسد که غیر از جنبه های هنری و فرهنگی، فرصت های بیشتری را برای جذب و حضور سرمایه های پاک و شفاف در راستای ارتقای سینمای کشور ایجاد کند به این معنی که جشنواره جهانی فیلم فجر محلی باشد که تنها در آن شاهد بازار فیلم و نمایش آثار نباشیم و مؤلفه های مؤثرتری از توسعه بازار و صنعت سینما در این رویداد جمع شوند.
وی با تأکید بر این که جشنواره فرصتی برای بازنمایی جامعه ایرانی در منظر هنرمندان و مردم است، بیان کرد: به دلیل این بازنمایی است که دقت نظر در انتخاب ها و چیدمان فیلم ها با اهمیت است. ترویج اولویت های فرهنگی یکی از اهداف جشنواره فیلم فجر است، همان طور که طی این سال ها پس از جداسازی جشنواره ملی و جشنواره جهانی، فرصت بیشتری برای ترویج این اولویت ها فراهم شده است.
تابش افزود: سینمای کشورهای همسو با ایران می توانند به خوبی در این جشنواره معرفی شوند و این جشنواره می تواند سکویی برای معرفی آثار فیلمسازان همسو با اولویت های فرهنگی ایران باشد.
وی جشنواره جهانی فیلم فجر را رویدادی دانست که بر افکار عمومی تأثیر می گذارد و توجه مردم را به موجودیت خود در سپهر فرهنگی ایران جلب می کند و گفت: این جشنواره می تواند دیدگاه های حاکمیت را در عرصه های فرهنگی و اجتماعی سنجیده و محلی برای تلاقی گفتگوی دست اندرکاران امور فرهنگی، هنرمندان و سیاستمدارانی که به دنبال امور فرهنگی هستند، باشد.
مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی ادامه داد: این جشنواره بخشی از زنجیره صنعت سینما است و گام های خوبی برای گسترش بازار سینما در این رویداد اتفاق می افتد اما تنها همین چند روز برگزاری جشنواره مطرح نیست و باید در درازمدت از گفتگوهای خوب میان هنرمندان و پخش کنندگان بین المللی استفاده ببریم و سهم سینمای ایران را از بازار داخلی و جهانی گسترش دهیم.
وی با بیان این که در حوزه بازارسنجی باید نقش بخش خصوصی جدی تر شود، تصریح کرد: دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر هم همین رویکرد را داشت و همکارانش را از بدنه سینمای ایران انتخاب کرد. این جشنواره توسط اهالی سینما اداره می شود اما جا دارد امکان تعامل و همکاری بخش خصوصی با جشنواره بیش از این فراهم شود.
تابش با تأکید بر این که جشنواره جهانی فیلم فجر محلی برای بروز فناوری های نوین و نوآوری های هنری است، گفت: اگر بخواهیم صنعت خلاقانه ای در سینما داشته باشیم یکی از فضاهایی که می تواند به این عرصه کمک کند جشنواره جهانی فیلم فجر است. بسیار خرسندم که امسال نمایشگاه تجهیزات و فناوری های سینمایی همزمان با جشنواره جهانی فجر برپا شد و در این نمایشگاه هنرمندان با دست اندرکاران فنی سینما تعامل و رایزنی می کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید در جشنواره فضای خوبی برای ارائه تجربه های نو در اختیار هنرمندان قرار گیرد و جشنواره محلی برای عرضه آثار این افراد خلاق باشد. جشنواره فیلم فجر مهمترین سکوی ورود نسل جدید سینما به صنعت سینما است.
نشانی سایت رسمی جشنواره Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Info@Fajriff.com است.
سی و هفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ۱۸ تا ۲۶ آوریل ۲۰۱۹ (۲۹ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.
عرضه کتاب های سینمایی انتشارات فارابی با ۲۰ درصد تخفیف
کتاب های منتشر شده از سوی بنیاد سینمایی فارابی با ۲۰ درصد تخفیف در ایام برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به مخاطبان کتاب های سینمایی ارائه می شود.
انتشارات این بنیاد در ایام برپایی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در شبستان مصلای امام خمینی (ره) در بخش ناشران عمومی، در راهروی شماره ۲۶ ، غرفه ۹ میزبان علاقه مندان است.
در غرفه این انتشارات ۶۰ عنوان کتاب سینمایی ارائه می شود.
کتاب «دولت ها چگونه از سینما حمایت می کنند» ترجمه گروهی از مترجمان و به کوشش شهاب اسفندیاری و فرزام امین صالحی، کتاب «دیده بان» با نگاهی تحلیلی به سینمای ابراهیم حاتمی کیا نوشته شهاب اسفندیاری (اثر مشترک جشنواره جهانی فجر، بنیاد سینمایی فارابی و خانه هنرمندان)، چاپ ششم از جلد دوم کتاب«نما به نما» نوشته استیون دی کاتز و ترجمه محمد گذر آبادی، چاپ سوم کتاب «در یک چشم بهم زدن» نوشته والتر مرچ ترجمه بهرام دهقان ، چاپ سوم کتاب «چگونه از هر چیزی فیلمنامه اقتباس کنیم» نوشته ریجارد کریوولن ترجمه بابک تبری و کتاب «چگونه از هر چیزی فیلمنامه اقتباس می کنیم» ترجمه بابک تبرایی ، چاپ سوم کتاب «دانستنی های نجات بخش انیمیشن» ریچارد ویلیامز ترجمه فرناز خوشبخت و چاپ دوم کتاب «فیلمنامه نویسی پیشرفته» لیندا سیگر، در غرفه انتشارات بنیاد سینمایی فارابی به علاقه مندان عرضه خواهد شد.
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا ۱۴ اردیبهشت برپاست و غرفه انتشارات بنیاد سینمایی فارابی در شبستان مصلای امام خمینی (ره) بخش ناشران عمومی، راهروی شماره ۲۶ غرفه ۹ واقع شده است.