تسلیت نماینده ولی فقیه در پی در گذشت آیتالله سید نورالدین اشکوری
نماینده ولیفقیه در استان قزوین درگذشت آیتالله سید نورالدین اشکوری را تسلیت گفت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی با صدور پیامی درگذشت عالم عامل و مجاهد
، حضرت آیتالله سیدنورالدین اشکوری (طاب ثراه) را به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، خانواده و بستگان آن مرحوم و جامعه حوزوی تسلیت گفت.
متن این پیام به شرح زیر است:
انَا لله و انَا الیه راجعون
فقدان عالم عامل و مجاهد، حضرت آیتالله سیدنورالدین اشکوری (طاب ثراه) را به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، خانواده و بستگان آن مرحوم و جامعه حوزوی تسلیت عرض میکنم. ایشان در دوران خفقان طاغوت با هجرت به قزوین به تربیت طلاب پرداخت. خاطره مجاهدتها و سخنان و عملکرد انقلابی آن مرحوم در تاریخ انقلاب اسلامی در قزوین مضبوط و انشاءالله در پیشگاه الهی مأجور است.
بخش دیگری از خدمات علمی و فرهنگی آن مرحوم، نمایندگی رهبر معظم انقلاب در سوریه و برکاتی است که با تأسیس پژوهشگاه آیتالله سیدمحمدباقر صدر (رضوان الله علیه) که خود از میراثداران علمی آن مرجع بزرگ بود شامل حوزههای علمیه و حوزه نجف گردیده است.
خدای متعال روح پرفتوح ایشان را قرین اجداد طاهرینش گرداند و به بازماندگان آن مرحوم صبر و اجر مرحمت فرماید.
عبدالکریم عابدینی
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه قزوین
آیت الله اشکوری سال 1316 در نجف اشرف دیده به جهان گشود، این عالم دینی از شاگردان استاد شهید آیتالله سیدمحمدباقر صدر بود و از اولین کسانی است که با شهید صدر در زمانیکه وی هنوز شهرتی نیافته بود، آشنا شد.
درس خارج اصول و سپس فقه شهید صدر به اصرارهای وی تأسیس شد و به همین دلیل برخی از شاگردان شهید صدر، آیتالله اشکوری را بهعنوان کاشف شهید صدر میشناسند، بعدها افرادی همچون آیات عظام سیدکاظم حائری و سیدمحمود هاشمی شاهرودی بهواسطه این عالم دینی با شخصیت شهید صدر آشنا شدند و به درس وی راه یافتند.
استاد اشکوری از معتمدان شهید صدر بود و در بسیاری از فعالیتهای اجتماعی نمایندگی او را برعهده داشت، همچنین، رابطۀ بسیار نزدیک آیت الله اشکوری با استاد سبب شد بسیاری از ویژگیهای شخصیت و زندگی شهید صدر را بشناسد.
نامههای بهجامانده از شهید صدر خطاب به استاد اشکوری نشاندهنده عمق و گستره بسیار زیاد ارتباط میان این شاگرد و استاد است، وی پس از اخراج از عراق به ایران آمد و ضمن حفظ رابطه با استاد مشغول به فعالیتهای انقلابی ضد نظام شاهنشاهی شد و به همین دلیل، ساواک در پی دستگیری این عالم مجاهد بود و سرانجام نیز او را دستگیر و تبعید کرد.
آیت الله اشکوری پس از انقلاب مسئولیتهای مختلفی را از سوی امامخمینی (ره) در کرج و قزوین برعهده گرفت و نماینده امام راحل در برزیل بود، پیش از انقلاب و در ایام جوانی مدتی را در قم همبحث آیتالله خامنهای بود، پس از رهبری آیت الله خامنه ای مدتی به نمایندگی از ایشان در سوریه حضور پیدا کرد.
وی پژوهشگاه تخصصی شهید صدر را همزمان با کنگرۀ بینالمللی شهید صدر در سال ١٣٧٩ تأسیس کرد و مجموعه آثار شهید صدر را برای اولینبار در قالب «موسوعهالامام الشهید السید محمدباقر الصدر» بهچاپ رساند.
استاد اشکوری با وجود مسئولیت نمایندگی آیتالله سیدکاظم حائری در عراق به پژوهشگاه شهید صدر اشراف داشت و ترجمۀ آثار شهید صدر و نیز پژوهش دربارۀ اندیشههای ایشان زیر نظر وی انجام می شد.