به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ رضا رحمانی در هم اندیشی برنامههای نظارتی طرح ویژه ماه رمضان افزود: مردم از گرانیها مینالند، زیرا برخی کالاها به صورت سرسام آور گران شد حتی کالاهایی که دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی هم به آن اختصاص داد، بسیار گران به دست مردم رسید.
وی اضافه کرد: انتظارم این است که سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان به جای برخورد با تخلفاتی مانند درج نکردن قیمت که خود یکی از مصادیق تخلف است، با اصلاح ساختار، با تخلفاتی که دلالان و واسطهها به آن دامن میزنند برخورد کند.
رحمانی گفت: واسطهها قیمت را از تولیدکننده تا مصرف کننده سه تا چهار برابر افزایش میدهند که در این باره سازمان حمایت باید سرمزرعه و کارخانه برود، قیمت تمام شده را احصاء کند و آنچه راکه متناظر با زنجیره تولید است در کنترل قیمت اجرا کند و به جای اینکه برای صد یا هزار مورد درج نشدن قیمت وقت بگذارید بروید بر روی قیمت تمام شده وقت بگذارید.
وی افزود: اگر مردم حس کنند که ما در برخورد با دانه درشتها و زنجیره اصلی جدی هستیم احساس اعتماد بیشتری میکنند حتی در جریمهها و برخوردها، مردم، خواص و رسانهها باید احساس کنند که عملکرد امسال ما در مقایسه با سال قبل رشد داشته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایرادی ندارد که برخی برخوردها با هماهنگی تعزیرات و دستگاه قضایی، رسانهای شود، زیرا سزاوار نیست به علت سهل انگاری عده ای، اعتماد عمومی خدشه دار شود.
رحمانی درباره وضع خودرو هم گفت: با مشکلاتی که در این صنعت به وجود آمد در نشست با خودروسازان و قطعه سازان آنها را قانع کردیم که باید هرچه سریعتر، کسریهای موجود را رفع کنیم، البته خودروسازان میگویند قطعه به داخل کشور نمیآید که در این باره به دنبال راه جایگزین هستیم و این موضوع حل خواهد شد.
وی افزود: سازمان حمایت، خط اول دفاع از حقوق مصرف کننده است که باید در دفاع از این خط محکم بایستد من این موضوع را بارها به آقای تابش گفته ام که اسم درست این سازمان دفاع از حقوق مصرف کننده است.
وزیر صنعت گفت: شاید در موارد زیادی مردم شاکی نباشند، اما سازمان حمایت باید همه اشکال قراردادهایی را که با مردم بسته میشود با قوانین حمایت از حقوق مصرف کننده تطبیق دهد اگر قانون رعایت نشده باشد سازمان حمایت باید به نفع مردم مدعی باشد.
رحمانی افزود: در جلسه امروز دولت یکی از بندهای مصوب به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان، عضویت انجمن حمایت از مصرف کنندگان در ستاد تنظیم بازار بود این یعنی اگرچه سازمان دولتی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در ستاد تنظیم بازار عضویت دارد، اما گفتیم انجمن حمایت از مصرف کنندگان هم عضو شود تا به طور قاطع بتواند از حقوق مصرف کنندگان دفاع کرد.
وی گفت: اگر برخوردها با تخلفات جدی باشد قدرت پیشگیری از تخلف بالا میرود.
وزیر صنعت با اشاره به اینکه علاوه بر بازرسی سازمان حمایت و دیگر بخشهای وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت باید از ظرفیت اتاق اصناف هم استفاده کرد، افزود: اتاق اصناف دراین باره آمادگی دارد ضمن اینکه اگر جایی تخلف جدی صورت میگیرد اتاق اصناف باید در بدو امر پاسخگو باشد، زیرا به عنوان مرجعی است که پروانه و مجوز برای فعالیت صنوف صادر میکند.
رحمانی با بیان اینکه باید از ظرفیت سامانهها در کنترل قیمتها استفاده کرد گفت: ما سامانه جامع تجارت، سامانه انبار و دیگر سامانهها را داریم که خروج و نگهداری کالا در انبار سردخانهها و توزیع در آنها ثبت میشود بنابراین باید به سمتی برویم که همه ورود و خروج کالا در آن ثبت شود و در دسترس باشد.
وی با بیان اینکه شفافیت و مبارزه با فساد با استفاده از سامانهها حاصل میشود افزود: هرجا کار به صورت پوشیده و در پستو انجام شود آنجا فساد، رانت و مشکل وجود دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در دنیا کنترلها و نظارتها به صورت برخط و ثبت و ضبط است و بازرس فیزیکی برای نظارت فرستاده نمیشود، اما ما به علت برخی مشکلات مجبوریم روال قبلی را ادامه دهیم در حالی که باید تلاش کنیم در سالهای آینده کنترلها با استفاده از سامانهها و به صورت مرتب و منظم انجام شود.