پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از آسوشيتدپرس؛ سازمان فضایی ناسا نخستین مریخ لرزه را ثبت کرد.
مریخ پیمای اینسایت در تاریخ ششم آوریل 2019(هفدهم فروردین 1398) توانست نخستین لرزه نگاری از مریخ را انجام دهد. این مریخ پیما در یکصد و بیست و هشتمین روز مریخی خود توانست این لرزه ها را ثبت کند. در صداهایی که از مریخ دریافت شد ابتدا صدای باد ، سپس صدای مریخ لرزه احتمالی و در ادامه صدای بازوی روباتیک شنیده می شود.
"راوی پراکاش" مهندس پروژه مریخ پیمای اینسایت گفت: " کاری که ما در گذشته کردیم این بود که مریخ پیماهایی را ارسال کردیم تا خاک مریخ، ترکیب شیمیایی خاک مریخ و نوع سنگ های موجود در آن را مورد کاوش قرار دهند. ما قصد داریم به عمق مریخ هم برویم و درباره لرزه های احتمالی در مریخ نیز که ما اسم آن را " مریخ لرزه " می گذاریم ، تحقیق کنیم. ما همچنین گروههای تحقیقاتی را داریم که در مریخ حفاری می کنند و این کار را تا عمیق 10 تا 15 فوت انجام می دهند تا به میزان گرمای انتقالی از هسته به سطح مریخ ، پی ببرند. با توجه به همه این اطلاعات ما می توانیم پی ببریم که آیا هسته ی مریخ مایع است یا جامد؟ یا اینکه مریخ چگونه به عنوان یک سیاره شکل گرفت؟ همچنین می توانیم با این یافته ها پی ببریم که زمین و نیز هر سیاره خاکی دیگر چگونه شکل گرفتند؟".
بروس بندرت (Bruce Banerdt) سرپرست گروه تحقیق ناسا گفت: "ما می خواهیم متوجه شویم که در این چند ثانیه چه اتفاقی رخ داد؟ در کره زمین این مدرک اغلب به وسیله حرکات تکتونیکی صفحات و جریان گرمایی در جبه(گوشته ) زمین از بین می رود".