به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ مهرداد لاهوتی در ارتباط تلفنی با گفتگوی خبری ساعت20 شبکه باران با اشاره به کاهش عوارض گمرکی واردات نخ ابریشم از 200درصد در 20سال گذشته به 15درصد و حتی به صفر گفت: پارسال در نشست با وزیر جهاد کشاورزی و استاندار گیلان بر افزایش تعرفه گمرکی این کالا از 15به40 درصد توافق و صورتجلسه شد.
مهرداد لاهوتی با اشاره به تعیین 26درصد عوارض گمرکی بجای اجرای این مصوبه افزود: پیگیر اجرای این مصوبه و رونق صنعت نوغانداری در کشور برای کمک به احیاء این صنعت هستیم.
وی گفت: اکنون تعیین تعرفه واردات نخ ابریشم با ارز نیمایی فرصت رقابت برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد کرده است.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی اشتیاق نوغانداران برای فروش محصول خود به تجار در بازار را یک فرصت برای رونق این صنعت برشمرد و افزود: پارسال نوغانداران پیله تر را کیلویی 35تا40 هزار تومان در بازار فروختند که پیش بینی می شود این قیمت امسال تا 80هزار تومان برسد.
مهرداد لاهوتی واردات تخم نوغان خارجی بجای نخ ابریشم را تصمیم خوبی برشمرد و گفت: متوسط برداشت از هر جعبه تخم نوغان داخلی حدود 20کیلوگرم و تخم نوغان خارجی حدود 40کیلوگرم است.
وی ابراز امیدواری کرد با افزایش تعرفه واردات نخ ابریشم به 40درصد زنجیره حمایت از تولیدکنندگان داخلی بیشتر از گذشته تکمیل شود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور نیز که میهمان حضوری گفتگوی خبری دیشب بود از کاهش تعرفه واردات نخ ابریشم در 20سال گذشته از 200درصد به صفر درصد نیز گلایه کرد و خواستار اجرای مصوبه تعیین 40درصدی عوارض گمرکی شد.
عدیل سروی زرگری گفت: 80درصد واردات نخ ابریشم از منطقه ویژه اقتصادی سرخس وارد می شود که به علت توافق ها با کشور همسایه عوارض گمرکی از 26درصد در این مرزبه 13درصد کاهش می یابد.
وی اختصاص ارز نیمایی و ارز آزاد برای واردات این نخ را از اقدامات ارزشمند برای رونق صنعت ابریشم و نوغانداری و حمایت از تولیدکننده داخلی برشمرد و اضافه کرد: تغییر تعرفه واردات از ارز دولتی به ارز نیمایی اقدامی مهم برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی است.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه ۹۵درصد نخ ابریشم تولید داخل در صنعت فرش و قالیبافی مصرف میشود گفت: به علت نیاز داخل به 3برابر بیشتر از تولید کنونی هیچ مشکلی در حوزه فروش پیله تر و نخ ابریشم در کشور وجود ندارد.
عدیل سروی کاهش هزینههای تولید را از جمله تمهیدات مرکز توسعه نوغانداری کشور اعلام کرد و بیان داشت: تولید تخم نوغان هیبریدی، مبارزه بیولوژیک با آفت شپشک نهال توت و عرضه تخم نوغانهای باکیفیت از جمله برنامههای تدوین شده این مرکز در راستای افزایش تولید پیله تر کرم ابریشم است.
وی همکاری با پارک علم و فناوری گیلان برای تولید تخم نوغان استاندارد را از دیگر اقدامات مرکز توسعه نوغانداری کشور خواند و گفت: در تلاش برای جذب شرکتهای دانش بنیان و ورود آنان برای مکانیزه کردن تولید پیله تر کرم ابریشم برای کاهش هزینه های تولید و عرضه فرآورده های جدید به بازار مصرف هستیم.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور به فعالیت نوغانداری در 22 استان کشور و ترویج آن در استان های دیگر اشاره کرد و افزود: گیلان با تولید 41درصد پیله تر ابریشم یکی از قطبهای تولید این محصول در کشور است.
عدیل سروی به توزیع تخم نوغان در استان های گرمسیری از اوایل فروردین اشاره کرد و گفت:توزیع 40هزار جعبه تخم نوغان به قیمت هر جعبه 7هزار و 500تومان از اوایل فروردین بین نوغان داران کشورآغاز شد که سهم استان گیلان در این حوزه حدود 15هزار جعبه است.
وی نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم پیله تر کرم ابریشم را طبق مصوبه شورای اقتصاد با 21درصد افزایش نسبت به پارسال حدود 21هزار و 906تومان اعلام کرد و افزود: توزیع تخم نوغان در گیلان به علت شرایط آب و هوایی 5روز دیرتر از پارسال از 7 اردیبهشت در 18مرکز آغاز می شود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با اشاره به لزوم توسعه توتستان ها در کشور گفت: برای احیا و رونق نوغانداری به یک میلیون نهال توت در سال نیاز است.
عدیل سروی افزود: در دو مزرعه تولید نهال توت در فومن و آهنگر کلاه مازندران تا پایان امسال بستر برای 2میلیون قلمه برای تامین یک میلیون اصله نهال توت با 50درصد ریشه دهی برای سال آینده فراهم شده است.
وی با اشاره به وجود هزار و 700هکتار توتستان در کشور گفت: 50درصد از این توتستان ها در گیلان قرار دارد.