به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از راي اليوم، یک ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی، نقش مصر در غزه را به منزله گنجی راهبردی برای این رژیم دانست و یک مقام دیگر نظامی صهیونیست عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر را هدیه مصر به اسرائیلی توصیف کرد.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز می شود در گزارشی به قلم زهیر اندراوس از ناصره نوشت: عیران لیرمن، ژنرال ذخیره اسرائیلی و دستیار رئیس مؤسسه تحقیقات راهبردی و امنیتی اورشلیم(قدس اشغالی) در تحقیقی که به تازگی ارائه داده نوشته است اسرائیل به تثبیت نقش مصر در غزه از طریق اعمال فرضیه «مدیریت درگیری» توجه دارد زیرا توافق صلح اسرائیل و مصر که 40 سال پیش امضا شد در مقابله با تهدید امنیتی در سینا و مقابله با نفوذهای خارجی در مدیترانه، حتی بعد از کشف منابع جدید انرژی موفق بوده است.
این ژنرال اسرائیلی تأکید کرد شراکت مصر و اسرائیل در غزه حتی بدون حضور نظامی مصر در غزه صورت می گیرد که این مسئله زیربنایی جدید در روابط دو طرف ایجاد خواهد کرد تا بتوانند برای دور کردن مفاهیم جهادی حماس همکاری کنند و این یعنی نقش مصر در غزه, به ویژه توسط دستگاه اطلاعات, روزافزون است که این مسئله یک ارزش راهبردی گسترده برای اسرائیل و شرکای او به شمار می رود؛ طرف هایی که به ترتیب اولویت های خود در منطقه توجه دارند.
لیرمن که دستیار رئیس بخش سیاستهای بین المللی در شورای امنیت ملی اسرائیل هم هست و از 20 سال پیش تاکنون مسئولیت های نظامی در ارتش اسرائیل داشته است اشاره کرد: همانگونه که اسرائیل و روسیه در سوریه شراکت دارند, اسرائیل و مصر هم در غزه شراکت دارند به گونه ای که قاهره پیام هایی را مستقیما به رهبران حماس منتقل می کند و به این ترتیب روندی دیپلماتیک و سه جانبه بین مصر, اسرائیل و حماس وجود دارد که هدف آن تحقق آرامش پایدار تا حد امکان است.
علاوه بر آنچه گفته شد این ژنرال اسرائیلی توضیح داد در سایه عوامل ژئوپلتیک، حماس گزینه دیگری جز دادن پاسخ مثبت به پیام های مصر ندارد. اسرائیل هم این موضوع که نقش مصر را برای میانجیگری ترجیح می دهد پنهان نمی کند. لیرمن اشاره کرد با وجود اختلاف درباره نقش مصر در برابر حماس در دوره محمد مرسی ( رئیس جمهور برکنار شده ) در سال دو هزار و دوازده و عبدالفتاح السیسی در سال دو هزار و چهارده, می توان گفت سیاست های امروز مصر موفق شد ابزارهای فشار بیشتری را علیه حماس فعال کند زیرا اسرائیل قبل از هر چیز به عمیق کردن روابط خود با مصر توجه دارد, روابطی که به عقیده این ژنرال مصری امروز به سطحی خوب رسیده است.
لیرمن افزود: توافق صلح مصر و اسرائیل طی 40 سال بارها با امتحانات سختی مواجه بوده است از جمله حمله اسرائیل به رآکتور هسته ای عراق در سال هزار و نهصد و هشتاد و یک.
جنگ اول لبنان در سال هزار و نهصد و هشتاد و دو. انتفاضه اول و دوم فلسطین در سالهای هزار و نهصد و هشتاد و هفت و دو هزار, درگیری های نظامی با فلسطینی ها طی دهه های گذشته.
به عقیده این ژنرال اسرائیلی، تهدید امنیتی در شبه جزیره سینا و افزایش نفوذ ترکیه در شرق خاورمیانه, قاهره و تل آویو را به این سمت سوق داد که سطح هماهنگی ها را به صورت بی سابقه ای بالا ببرند و همکاری دو جانبه در غزه برای تقویت روابط بوده است؛ زیرا وخیم شدن اوضاع در غزه شاید منجر به این شود که فلسطینی ها به مرزهای مصر هجوم آورند که این مسئله برای قاهره کابوس است.
این ژنرال اسرائیلی تأکید کرد: اما میانجیگری غیرمستقیم مصر بین حماس و اسرائیل دست های رژیم صهیونیستی را برای اقدام نظامی علیه حماس و سایر گروه های فلسطینی مسلح و فعال در غزه نمی بندد.
در پایان این گزارش آمده است: همه راستگرایان و چپگرایان در رژیم صهیونیستی بر اهمیت روابط با مصر اجماع و ضرورت حفظ این روابط اجماع دارند. علاوه بر این کارشناسان و تحلیلگران در تل اویو تأکید می کنند عبدالفتاح السیسی, رئیس جمهور مصر با هرچه در توان دارد برای حفظ روابط قوی با تل آویو تلاش می کند. آنها تاکید می کنند روابط دو طرف وارد ماه عسل خود شده است و حتی آوی بنیاهو, سخنگوی نظامی اسبق اسرائیل اخیرا تأکید کرد السیسی هدیه مصر به اسرائیلی ها بود.