پخش زنده
امروز: -
امسال حدود ۳ میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی افتتاح میشود و اکنون پروژههای فولاد بافت و آلومینیوم جاجرم آماده افتتاح است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران؛ خداداد غریب پور در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری آموزشی، پژوهشی و فناوری ایمیدرو و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این مطلب و با ابراز خرسندی از شکل گیری همکاری یک نهاد حکومتی با دانشگاه بزرگ و با سابقه طولانی اظهار داشت: مفاد تفاهم نامه امروز، بسط تولید و اشتغال است و امیدواریم بتوانیم در حوزههای یاد شده، از ظرفیتهای دانشگاه و متخصصان آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه علاقمند به همکاری در حوزه آموزش، پژوهش، فناوری و کارآفرینی با دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستیم، تصریح کرد: دانشگاه امیر کبیر، دانشگاهی معتبر است و حوزه معدن، با تفکیک از بخش متالورژی، برجستهتر میشود.
غریب پور ادامه داد: امیدواریم انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه امیرکبیر، زمینه ارتباطات روزافزون و تعامل با دیگر دانشگاهها را فراهم کند و به انعقاد قراردادهای بزرگ بینجامد.
وی اضافه کرد: انتظار داریم قراردادهای متعددی تا انتهای خرداد با این دانشگاه منعقد شود.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: با توجه به سابقه همکاری این دانشگاه با وزارت صنعت، معدن و تجارت و وجود تجربه مشترک، همکاریها مسیر روان تری را طی خواهد کرد.
وی افزود: برای ایجاد انگیزه به منظور بومی سازی و توانمندسازی، پیشنهاد ما این است هر شرکتی که نیاز کمتری به ارز داشته باشد، از معافیتهای قانونی برخوردار شود.
غریب پور ادامه داد: معتقدیم هر چه بتوانیم درآمد معیشتی افراد را بالاتر ببریم، در مسیر عدالت پیش رفته ایم.
وی گفت: امیدواریم در این زمینه بتوانیم از ظرفیت بنگاههای بزرگ معدنی و صنایع معدنی استفاده کنیم.
صادرات معدنی ۲۱ درصد کل صادرات
غریب پور گفت: در سال ۹۷ حدود ۹.۳ میلیارد دلار در بخش معدن و صنایع معدنی صادرات صورت گرفته که این رقم معادل ۲۱ درصد کل صادرات غیر نفتی است. این امر نشان میدهد بخش معدن و صنایع معدنی، ارزآوری قابل توجهی دارد.
وی درباره اقدامات سال ۹۷ اظهار داشت: طی سال گذشته ۲.۵ میلیارد دلار پروژه افتتاح شد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به موضوع رونق تولید به عنوان شعار امسال اظهار داشت: توسعه معادن کوچک در راستای رونق تولید و محرومیت زدایی در ایمیدرو پیگیری میشود و معادنی که سرمایه یا فناوری لازم را برای توسعه ندارند مورد حمایت قرار میگیرند.
احصای ۲۷ نیاز آموزشی
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به احصای ۲۷ نیاز آموزشی و فراخوان آنها، گفت: مساله ما تشخیص نیاز است و اینکه پیش از اجرای طرح، نیازسنجی و بررسی کنیم چه مواردی تحقیق و پژوهش شوند. به عنوان مثال، در حوزه زغال سنگ به شدت نیاز به پویایی آموزش داریم.
وی ادامه داد: یکی از استراتژیهای ایمیدرو، استفاده از دانش روز، فناوری، تحقیقات و بومی سازی است. این امر به نفع صنعت و دانشگاه است.
غریب پور گفت: بخش معدن به دلیل آسیب پذیری و اثر پذیری کمتر، میتواند نقش مناسبی در توسعه اقتصاد در دوران تحریم داشته باشد.
مسیر اقتصاد مقاومتی از توسعه کارآفرینی
سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در این مراسم با بیان اینکه این دانشگاه همواره ارتباط مطلوبی با وزارت صنایع و معادن داشته است، گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان قدیمیترین و بزرگترین دانشگاه صنعتی ایران، ۱۴ هزار دانشجو دارد که ۵۰ درصد آن دانشجویان تکمیلی هستند. به گفته وی، بسیاری از رشتههای تخصصی، دانشکده در دانشگاه امیر کبیر مجزا دارند.
معتمدی با اشاره به امضای این تفاهمنامه اظهار داشت: با حضور ایمیدرو میتوانیم مرکز نوآوری و کارآفرینی را تقویت کنیم که در نتیجه آن، گرایش دانشجویان و جوانان به این مرکز بیشتر میشود.
وی افزود: دانشکده معدن و متالورژی با بودجه وزارت صنایع و معادن احداث شده و قرار است متالورژی به عنوان دانشکدهای مجزا تاسیس و دانشکده معدن به صورت مستقل عمل کند. در دورههای مختلف وزرا از جمله نعمت زاده و شریعتمداری، اقدامات قابل توجهی برای توسعه این دانشکده صورت گرفته است.
در ادامه این مراسم، غریب پور از مرکز فناوری و نوآوری (برج فناوری) دانشگاه صنعتی امیر کبیر بازدید و در جریان فعالیت تعدادی از شرکتهای دانش بنیان فعال در این مرکز قرار گرفت.