نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور نزدیک به سه هزار و چهارصد ناشر داخلی و خارجی از ساعت 10 تا 20 از امروز به مدت ۱۰ روز کار خود را آغاز کرد.
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور سه هزار و چهارصد ناشر از ایران و جهان در فضایی نزدیک به ۳۰ هزار مترمربع فعالیت خود را آغاز کرده است.
در بخش داخلی 2559 ناشر شرکت دارند که از این میان ۱۵۰۰ ناشر در بخش عمومی، ۳۵۰ ناشر در بخش کودک، ۵۰۰ ناشر در بخش دانشگاهی، ۱۰۹ ناشر در بخش آموزشی و ۱۰۰ ناشر نیز در بخش دیجیتال هستند.
همچنین ۸۰۰ ناشر خارجی در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران شرکت کردهاند که شامل ۱۵۰ ناشر عرب و۶۵۰ ناشر لاتین است. حدود ۱۳۸ هزار عنوان کتاب در بخش خارجی ارائه شده است و از ۳۰ کشور به نمایشگاه کتاب آمدهاند. ۴۱ هزار عنوان از این کتابها از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ است.
مراسم افتتاحیه غرفه چین به عنوان مهمان نمایشگاه نیز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. چین به عنوان ششمین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران با هیئتی بالغ بر 294 نفر که 120 آنان شامل نویسنده، تصویرگر و مترجم در ایران حضور پیدا کرده است و بیش از 50 برنامه مختلف را برگزار خواهد کرد.
ایوب دهقانکار سخنگوی سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: در این دوره از نمایشگاه در حوزه حمل و نقل عمومی تمهیدات خوبی برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است. بر اساس هماهنگیهای انجام شده با سازمان تاکسیرانی، تاکسیها و ونهایی انتقال بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب تهران به سوی پنج میدان اصلی شهر تهران ( رسالت ، صنعت،انقلاب، صادقیه و آزادی) را انجام خواهند داد.
وی افزود: همچنین با هماهنگی انجام شده با سازمان واحد اتوبوسرانی، اتوبوسهایی از درون نمایشگاه کتاب تهران به سمت میدان صنعت، میدان آزادی و فلکه سوم تهرانپارس کار جابجایی بازدیدکنندگان را انجام خواهند داد.
دهقانکار گفت: از سوی دیگر تاکسی بانوان و تاکسی بیسیم نیز در ضلع جنوبی مصلی امام خمینی(ره) حضور خواهند داشت و به خدماترسانی خواهند پرداخت.
خدمات اتوبوسها و تاکسیها از ساعت 10 صبح آغاز خواهد شد و تا ساعت 21 ادامه خواهد داشت.
همچنین مترو تهران نیز از دو ایستگاه شهید بهشتی و مصلی امام خمینی(ره) در خط یک و سه به انتقال بازدیدکنندگان خواهد پرداخت و بر اساس تمهیدات در نظر گرفته شده فاصله حرکت بین دو قطار در ساعات ازدحام به 4 دقیقه کاهش پیدا خواهد کرد.
در سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تعداد 100 اطلاعرسان در 15 غرفه حضور دارند که به اطلاعرسانی میپردازند.
ساعت بازدید از نمایشگاه کتاب تهران از ساعت 10 صبح تا 20 شب خواهد بود که در روزهای تعطیل امکان تمدید این ساعات وجود دارد.
سامانه پیامکی 100003851 پل ارتباطی میان مردم با مسئولان نمایشگاه است که میتوانند با ارسال پیامک پیشنهادها و انتقادهای خود را به مدیران نمایشگاه انتقال دهند.
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «خواندن توانستن است» از 4 تا 14 اردیبهشت در مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
جاده فرهنگ ایران و چین قدیمیتر از جاده ابریشم است
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کشور چین برای ایرانیان از روزگار دیرین شناخته شده است،گفت : جاده فرهنگ ایران و چین قدیمی تر از جاده ابریشم است.
محسن جوادی در مراسم افتتاحیه غرفه کشور چین که مهمان ویژه این دوره است با بیان اینکه شاعران ایرانی گاهی اشاراتی به چین به عنوان یک کشور دور و یا هنر ارزشمند تصویرگری آن داشتهاند افزود: این آشنایی تا حد زیادی نتیجه وجود شبکه از راههای ارتباطی گسترده بین شهرهای ایران و چین بوده است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد اضافه کرد: در صحبت کوتاهی که پیش از مراسم افتتاحیه میان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزیر تبلیغات کشور چین انجام شد، وزیر ارشاد کشورمان اشاره داشت که به رغم نامگذاری این شبکه گسترده به جاده ابریشم در قرن 19 پیش از این جاده ، جاده ای به نام جاده فرهنگ و هنر مشهور بوده است.
جوادی تصریح کرد: امیدواریم که این جاده با فرهنگ و اقتصاد دوباره احیا شود و شهرهای مشرق زمین به یکدیگر نزدیکتر شوند تا رفت و آمد فرهنگی و زمینه رشد دو کشور بیش از پیش فراهم شود .
وی افزود :حضور چین در نمایشگاه کتاب تهران نویدبخش فعالیتهای زیادی خواهد بود.
گِه وی مین ، معاون وزیر تبلیغات چین هم در این مراسم گفت: در نمایشگاه کتاب تهران از محافل فرهنگی و انتشاراتی کشورهای مختلف جهان نمایندگانی برای به اشتراک گذاشتن و بحث و بررسی تعاملات فرهنگی و هنری گردهم آمدهاند.
وی افزود : اینجانب از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران به عنوان مهمان ویژه این نمایشگاه قدردانی میکنم.
معاون وزیر تبلیغات چین گفت : دو کشور چین و ایران دارای تمدن های باستانی هستند و از هزار سال پیش از طریق جاده ابریشم مبادلات خود را آغاز کردهاند.
وی افزود : در سال 2017، ایران مهمان ویژه نمایشگاه کتاب پکن بود و امسال ما مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران هستیم.
مین گفت : چین 15 هزار جلد کتاب در 4 هزار عنوان را در این نمایشگاه عرضه کرده است. برخی از کتابها فرهنگ سنتی چین را معرفی میکنند و جذابیتهای چین و فرهنگ شرقی آن را نشان میدهند.
معاون وزیر تبلیغات چین افزود: همچنین چند نویسنده چینی به ایران آمدهاند تا از نزدیک با خوانندگان ایرانی ارتباط برقرار کنند. از میان فعالیتهای چین در نمایشگاه کتاب تهران میتوان به معرفی تصویرگری کتابهای کودک و نوجوان، معرفی فرهنگ و چاپ و نشر چین و ... اشاره کرد.
گه وی مین اضافه کرد: با حضور چین در نمایشگاه کتاب تهران ، کتاب و فرهنگ چین در تهران جلوه خواهد کرد.
وی گفت : امیدوارم فعالیتهای چین به عنوان مهمان ویژه با موفقیت برگزار شود.