پخش زنده
امروز: -
ماهانه 80 تا 140 نفر بر اثر برخورد با مین در کشور افغانستان کشته و یا مصدوم می شوند که 65 درصد از این افراد کودکان هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی ، مدیر بخش آگاهی از خطرهای مین و کمک به قربانیان اداره انسجام تطهیر مین کشور افغانستان در حاشیه سفر به تایباد و بازدید از مرکز آموزش های پیش آگاهی از خطرهای مین در مرز دوغارون گفت: از ابتدای آغاز جنگ در افغانستان تاکنون بیش از 20 میلیون مین و انواع بمب ها در این کشور منفجر شده است.
حبیب خان زازای در جلسه هم اندیشی کمیته بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر افزود: در حال حاضر چهار ولایت کشور افغانستان و 257 شهر این کشور با انواع مین و بمب های منفجر نشده مواجه هستند.
وی ادامه داد: از مناطق مین و بمب گذاری شده در افغانستان، فقط دو هزار و 800 کیلومتر پاکسازی شده است.
مدیر بخش آگاهی از خطرات مین و کمک به قربانیان اداره انسجام تطهیر مین کشور افغانستان گفت: با گذشت چهار دهه از جنگ در کشور افغانستان و حضور گروه های مختلف در این کشور تاکنون بیش از 20 میلیون بمب و انواع مین در مناطق مختلف افغانستان منفجر شده است.
زازای افزود: جنوب، جنوب شرقی، شرق، شمال و مرکز افغاستان به ویژه شهر کابل از نقاطی از افغانستان هستند که نسبت به سایر نقاط در آنها بیشترین مواد منفجره کار گذاشته شده است.
وی با بیان این که بیشترین مین و بمب های منفجر نشده در کشور افغانستان از نوع دست ساز است ، افزود: 20 درصد از افرادی که در این کشور با مواد منفجره برخورد می کنند، کشته می شوند.
فرماندار تایباد هم در این جلسه گفت: مرکز پیش آگاهی از خطرات مین جمعیت هلال احمر تایباد از سال 1384 در مرز دوغارون فعال شده است و سالانه به طور میانگین برای آموزش افرادی که قصد ورود به افغانستان دارند، دو میلیارد و 600 میلیون ریال هزینه می کند.
حسین شرافتی راد آموزش تشخیص انواع مین و گلوله های منفجر نشده، نحوه برخورد با مصدومان، آشنایی با رنگ ها، تابلوها و محل های مین گذاری را از مهمترین آموزش های ارائه شده به مهاجران افغانستانی در این مرکز برشمرد.
وی افزود: بر اساس آمارهای ارائه شده توسط مرکز مین افغانستان از سال 2005 میلادی، ماهانه 172 نفر از شهروندان آن کشور بر اثر برخورد با مین جان باخته اند اما در پی آموزش های ارائه شده هم اینک این رقم به ماهانه 40 نفر کاهش یافته است.
فرماندار تایباد گفت: از ابتدای تاسیس این مرکز تا پایان سال 1397 ، سه میلیون و 47 هزار و 818 نفر مرد و زن افغانستانی از خدمات این مرکز استفاده کرده اند.