آیا تحریم های آمریکا، ایران را به قدرت اقتصادی تبدیل می کند؟
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری اسپوتنیک درگزارشی تحت عنوان"آیا تحریم های آمریکا، ایران را به قدرت اقتصادی تبدیل می کند؟ به موضوع تصمیم جدید آمریکا در تمدید نکردن معافیت های خرید نفت از ایران برای هشت کشور (چین، هند، ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا، یونان و تایوان)، پرداخت و نوشت تحریم های آمریکا علیه ایران به طور مرتب افزایش می یابد و ایران نیز تصمیم گرفته است روابط اقتصادی خود را با روسیه، هند، چین و دیگر کشورها تقویت کند.
محمد رضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ایران در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد اروپایی ها در نظر ندارند به تعهدات خود در قبال ایران عمل کنند و این به دلیل ساز و کار تجاری جدیدی است که آنها ارائه کرده اند.
وی گفت: قبل از سال دو هزار و هجده، اروپایی ها با راه اندازی ساز و کار مالی ویژه که هدف از آن حفظ روابط تجاری و اقتصادی اتحادیه اروپا با ایران در شرایط تحریم های آمریکاست، مخالف بودند. آنها سپس سامانه حمایت از تبادلات تجاری اینستکس را پیشنهاد دادند که عملیات بانکی در زمینه های ویژه را محدود می کند. این ساز و کار فقط برای خرید دارو و مواد غذایی است.
پور ابراهیمی در این باره گفت: این ساز و کار نیز برای ایران قابل قبول نیست زیرا ما نه به دارو نیاز داریم نه به غذا. از همین رو ایران به سامانه حمایت از تبادلات تجاری اینستکس نیز امیدی نبسته است.
وی خاطر نشان کرد: که مقامات ایران این اقدام اروپایی را به مثابه سرباز زدن از عمل به تعهدات خود در قالب برجام تلقی می کنند. آمریکایی ها پیش بینی کرده بودند که اقتصاد ایران را به کمک تحریم ها ظرف شش ماه فلج خواهند کرد اما شکست خوردند.
وی افزود: ایران در این مدت روابط تجاری خود را با روسیه، چین، هند و برخی دیگر از کشورها تقویت کرد. در نتیجه تحریم های آمریکا در بلند مدت باعث خواهد شد تا ایران به یک قدرت اقتصادی تبدیل شود.
بر اساس این گزارش، شرکت هایی که به علت تحریم های آمریکا خاک ایران را ترک کرده اند ایران آنها را با شرکت های دیگری جایگزین کرده است. وی افزود: شکی نیست که تحریم های آمریکا بر توسعه صنعت نفت کشور تاثیر منفی داشته است اما شکست خاصی ما در این بخش نداشته ایم. پیش بینی من این است که شرکت هایی که خاک ایران را ترک کردند بعد از مدتی دوباره به کشور باز می گردند. زیرا ایران بازار بزرگ و قوی است و سود دهی سرمایه گذاری در آن خیلی بالاست. وی افزود: ایران به تقویت روابط اقتصادی و تجاری خود با کشورهای همسایه به ویژه عراق ادامه می دهد. همچنان که تاکنون ایران و عراق چند توافقنامه همکاری امضا کرده اند. امضای این توافقنامه ها نشان می دهد که عراقی ها از تحریم های آمریکا علیه ایران پیروی نمی کنند.
وی افزود: همین وضع درباره روسیه نیز صدق می کند. ایران در روابط اقتصادی خود اولویت را به متحدان و کشورهای همسایه می دهد و معاملات تجاری و اقتصادی را با یورو انجام می دهد.
کاخ سفید 22 آوریل امسال اعلام کرد آمریکا تصمیم گرفته است به معافیت های خرید نفت از ایران برای هشت کشور(چین، هند، ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا، یونان و تایوان) پایان دهد. آمریکا هدف از این کار را به صفر رساندن صادرات نفت و محروم کردن حکومت ایران از منبع اصلی درآمد خود اعلام کرد.