در اولین کارگروه مبارزه با زمین خواری استان عنوان شد
دستگاههای دولتی متهم ردیف اول زمینخواری
دستگاههای دولتی هم در میزان زمینخواری و هم در تسهیل شرایط لازم برای زمین خواری بیشترین سهم را داشتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، دبیر کارگروه مبارزه با زمینخواری کهگیلویه و بویراحمد در اولین جلسه کارگروه زمینخواری در سال 98 گفت: دستگاههای دولتی هم در زمینخواری و هم در تسهیل شرایط لازم برای زمین خواری بیشترین سهم را دارند. حسین کاظمی با اشاره به اینکه بارش های فروردین ماه امسال نشان داد که در بحث زمین خواری فقط گفتار درمانی کردیم افزود: خسارتهایی که در بحث سیل به استان کهگیلویه و بویراحمد وارد شد به این علت بود که هم در زمینه ساخت و ساز ها در بستر رودخانه ها و هم در زمینه از بین بردن جنگلها و مراتع خلاف قانون عمل کردیم.مدیرکل امور شهری و شهرداری های استان با بیان اینکه اگر ما به وظیفه خود عمل می کردیم این اتفاق ها در جریان بارندگی ها رخ نمی داد عنوان کرد: شرکت های خدمات رسان به دلیل ارائه خدمات به ساخت و ساز های غیر مجاز بیشترین سهم را در حوزه تغییر کاربری داشتند.
این مسئول با اشاره به ساخت و ساز در منطقه پریکدان و مشکلاتی که برای اهالی این منطقه در سیل ایجاد شد گفت: بارها با ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه در پریکدان مخالفت کردیم، اما ساخت و سازهای غیرمجاز در این روستا انجام و انشعابات آب، برق و گاز به آنان داده شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته تعداد انگشت شماری از درخواست متقاضیان در کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی که از اراضی منابع ملی زمین تخصیص داده شده تحقق پیدا کرد، گفت: کمیسیون مبارزه با زمین خواری به شدت به بحث زمین خواری دامن زده است.
کاظمی با بیان اینکه تاکنون کمترین برخورد جدی با زمین خواران صورت گرفته است افزود: اراضی با ارزش اطراف شهر ها که باید در خدمت توسعۀ اقتصادی و شهری باشند عمدتاً در دست زمین خواران هستند و منابع طبیعی استان تاکنون نتوانسته آن طور که باید به وظایف خود در صیانت از پهنه های گسترده طبیعی عمل کند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین مانع توسعه اقتصادی بالاخص در مرکز استان موضوع معارضات محلی یا همان زمین خواری است گفت: بیشترین میزان تغییر کاربری اراضی در اطراف شهرهای بزرگ استان روی داده است، ضمن اینکه تعاونیهای مسکن برخی ادارات بیشترین نقش را در تغییر کاربری اراضی داشتهاند.
دبیر کارگروه مبارزه با زمین خواری بیان کرد: در همه نقاط استان شاهد زمین خواری گسترده هستیم و در بویراحمد از پل زردک تا پل مختار اراضی ملی بود اما شاهدیم که این اراضی به طور غیر قانونی زیر کشت گندم، جو و عدس رفته است.
مدیرعامل آب منطقهای و بویراحمد هم در این جلسه گفت: تا کنون بیش از ۸۹ هکتار از حریم رودخانه ها که تصرف شده بود آزاد شده که ۸۰ هکتار آن مربوط به حوزه رودخانه بشار است.
علی داوودی با بیان اینکه ما حریم و بستر رودخانه را مشخص و مطالعاتی برای ساماندهی آن انجام دادیم افزود: اگر اعتبارات لازم تامین شود میتوانیم در بحث آزاد سازی تصرفات حاشیه و بستر رودخانه ها اقدامات بیشتری انجام دهیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان هم با بیان اینکه بحث تصرف اراضی و منابع طبیعی در استان به وفور پیدا می شود گفت: در برخی از مناطق پرونده تشکیل دادیم ولی در بخش زیادی هم کاری از دست ما ساخته نیست.
حکمتیان به کمبود نیرو و تجهیزات اشاره کرد و افزود: در کشور هر شش هزار هکتار توسط یک قرقبان محافظت می شود این در حالی است که در کهگیلویه و بویراحمد در مجموع 74 قرقبان از یک میلیون و هفتصد و بیست و دو هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی استان محافظت می کنند.
وی گفت: پارسال ۱۸۲ هکتار از اراضی منابع طبیعی رفع تصرف شد که بیشتر از این در توان اداره کل منابع طبیعی استان نیست چرا که با کمبود نیرو و امکانات مواجه هستیم.
ادیبان معاون دادستان هم در این جلسه از منابع طبیعی خواست اراضی محدوده پلیس راه یاسوج ـ شیراز تا یاسوج ـ اصفهان که توسط سودجویان قطعه قطعه شده را شناسایی و اسامی اشخاصی که زمین ها را تصرف کردند مشخص کنند تا پرونده های لازم در این خصوص تشکیل شود .
معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه همه ما اینجا جمع شدیم تا نگذاریم بیشتر از این به حریم رودخانه ها و جنگل ها تجاوز کنند گفت: همه دستگاه ها موظف هستند به رفع تصرف ها اقدام کنند و پیگیری های لازم را انجام دهند.
عزیز فیلی افزود: مسئولان موظفند در جلسه آینده گزارش های عملیاتی ارائه دهند.
دستگاههای دولتی متهم ردیف اول زمینخواری دستگاههای دولتی متهم ردیف اول زمینخواری دستگاههای دولتی متهم ردیف اول زمینخواری دستگاههای دولتی متهم ردیف اول زمینخواری دستگاههای دولتی متهم ردیف اول زمینخواری دستگاههای دولتی متهم ردیف اول زمینخواری دستگاههای دولتی متهم ردیف اول زمینخواری