تحقيقات جديد محققان آمريکايي؛
تاثير کرفس بر وزن انسان
محققان فرضیه ای را که بر مبنای آن مواد غذایی ازجمله کرفس و بروکلي به لاغر شدن افراد کمک می کند. رد کردند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، محققان دانشگاه آلابامای آمریکا پس از انجام آزمایش بر روی مارمولک هایی که با کرفس تغذیه می شدند, دریافتند مواد غذایی با کالری منفی وجود ندارد.به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک, محققان این دانشگاه فرضیه ای را که بر مبنای آن مواد غذایی به لاغر شدن افراد کمک می کند, رد کردند. به نوشته مجله ساینس آلرت (Science Alert) این دانشمندان وجود مواد غذایی با کالری منفی را رد کردند. به گفته این محققان, هضم این مواد غذایی انرژی بیشتری را از بدن دریافت می کند. کرفس, بروکلی, اسفناج و بسیاری دیگر از سبزیجات در فهرست این گونه مواد غذایی درج شده است.
دانشمندان برای انجام آزمایش خود پنج مارمولک از گونه "پوگونا ویتیسپس Pogona vitticeps" را انتخاب کردند. این مارمولک ها شش روز چیزی نخورده بودند. پس از آن با کرفس تغذیه شدند. به گفته دانشمندان این مارمولک ها 33 درصد از کالری خود را صرف هضم کرفس کردند و 43 درصد از انرژی آنها نیز دفع شد. در مجموع, این بدان معناست که مارمولک ها 24 درصد از کالری کرفس معادل تقریباً یک چهارم از کل کالری سبزی مصرف شده را ذخیره کردند.
نویسندگان این مقاله اعلام کردند: "در نگاه اول, این مطالعه دیدگاهی را که بر اساس آن کرفس یک ماده غذایی با کالری منفی است, رد می کند و تردیدها را در مورد وجود چنین مواد غذایی از بین می برد.
دانشمندان نتایج این تحقیق را بر روی انسانها نیز اجرا کردند. انسان برای هضم کرفس به 25 درصد انرژی نیاز دارد؛ هرچند که مطالعات تجربی بسیاری نشان می دهد این شاخص ممکن است تا سه برابر کاهش یابد. در مجموع, انسان از هر صد کالری, 19 تا 64 کالری انرژی خالص دریافت می کند.
بنابراین, اینگونه مواد غذایی همواره به کاهش وزن کمک می کنند. برای مثال زنی که 60 کیلوگرم وزن دارد و می خواهد همزمان هم متابولیسم بدن را حفظ کند و هم کاهش وزن داشته باشد, باید در روز 12 کیلوگرم کرفس به صورت خام مصرف کند.