وی ادامه داد: بعد از امریکا کشور ما دومین بازار رسمی در زمینه معامله داراییهای فکری را دارد و حتی در کشورهای توسعه یافته آسیایی نیز این بازار داراییهای فکری وجود ندارد و تجربه ایران میتواند مورد استفاده سایر بورسها قرار بگیرد.
مدیر عامل فرابورس گفت: چرا فکر یک مهندس یا کارگر یا کسی که میخواهد مجموعه خود را به پیشرفت برساند مورد معامله قرار نگیرد.
هامونی افزود: در یک اقتصاد دانش بنیان داراییهای فکری جزو بسیار مهمی اند که با تشکیل یک شرکت دانش بنیان و استفاده از سرمایه میتواند به ثمر برسد.
وی گفت: از دیگر ارکان اقتصاد دانش بنیان میتوانیم به صندوقهای جسورانه که ۵۵۰ میلیارد تومان پول در آن مبادله شده، صندوقهای خطرپذیر و صندوق در صندوق اشاره کنیم که امسال مجوز گرفته و قرار است وارد سیستم شود و با ۲۰۰ میلیارد تومان کار خود را شروع کرده و به هزار میلیارد تومان میرسد.
مدیر عامل فرابورس افزود: بنا داریم حلقههای گم شده اقتصاد دانش بنیان را پیدا کنیم و به نظر من باید اساتید و صاحبان فکر هم باید بتوانند که از ابزار بازار استفاده کنند و بازار در آینده از آن نخبگان علمی خواهد بود.
هامونی در خصوص اقتصاد دانش بنیان گفت: داراییهای فکری ثبت میشود و به لحاظ نوآوری بررسی میشود و از طرف دیگر خریدار هم بررسی میشود که خوش حساب باشد و به این صورت برای خریداران حراج انجام میشود.
وی درباره تأمین مالی استارتاپها افزود: استارتاپهایی که میتوانند سرمایه جذب کنند موفق هستند و بعد از این که کار خود را گسترش دادند یعنی افزایش سرمایه دادند میتوانند در تابلوی فرابورس درج شوند.
مدیر عامل فرابورس گفت: استارتاپهایی که میخواهند در تابلوی فرابورس درج شوند باید استانداردهای حسابداری را رعایت کنند، زیرا ادبیات بازار سرمایه ادبیات شفافیت است.
هامونی به شرکتهای استارتاپی توصیه کرد: که تلاش خود را بکنند و تحت شعاع بعضی از بازارسازیها قرار نگیرند، اما به دنبال یک شبه پولدار شدن هم نباشند و ارزش شرکت خود را بیش از حد واقعی در نظر نگیرند.
رشد ۱۰۶ درصدی فرابورس در سال ۹۷مدیر عامل فرابورس درباره بازدهی بازار فرابورس در سال ۹۷ گفت: بازدهی شاخص فرابورس در سال ۹۷ رشدی ۱۰۶ درصدی داشته و ارزش بازدهی این بازار در سال ۹۷، دویست و ۵۷ هزار میلیارد تومان بوده و رشدی ۸۰ درصدی را نسبت به سال قبل که ارزش بازدهی بازار ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بوده را نشان میدهد.
هامونی افزود: ارزش معاملات در سال ۹۷، صد و یک هزار میلیارد تومان بوده و نسبت به سال ۹۶ رشد ۷۱ درصدی را ثبت کرده است.
وی درباره تأمین مالی فرابورس از طریق اسناد خزانه گفت: این تأمین مالی در سال ۹۶، پانزده هزار میلیارد تومان بوده که در سال ۹۷ به ۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده و رشدی ۷۱ درصدی را تجربه کرده است.
مدیر عامل فرابورس درباره وضعیت معاملات در فروردین ۹۸ افزود: شاخص فرابورس در ابتدای فروردین ۹۸، دو هزار و ۲۵۰ واحد بوده که این رقم در پایان فروردین به ۲۴۰۰ واحد رسیده و رشدی ۱۰ درصدی را تجربه کرده است.
هامونی ادامه داد: ارزش بازار در ابتدای فروردین ۹۷، دویست و ۵۷ هزار میلیارد تومان بوده که در پایان فروردین به ۲۷۶ هزار میلیارد تومان رسیده و رشدی ۸ درصدی را تجربه کرده است.
وی گفت: ما به صورت جدی در نمایشگاه حضور داریم و از این فرصت استفاده کردیم تا صدای شرکتهای نوآور را مخابره کنیم.
مدیر عامل فرابورس ادامه داد: برپایی غرفه فین استارزها برنامهای برای رشد استارتاپها و جذب سرمایه از طرف آنهاست.
هامونی درباره بازار بدهی فرابورس افزود: جمع کل بازار بدهی در سال ۹۷، صد و یک هزار میلیارد تومان است که این رقم در سال گذشته ۷۵ هزار میلیارد تومان بوده و از این صد و یک هزار میلیارد تومان ۸ هزار میلیارد تومان اوراق فاقد بازار است.
وی درباره مردمی کردن اقتصاد گفت: ما نمیتوانیم اقتصاد را مردمی کنیم مگر این که از ساز و کار بازار سرمایه استفاده کنیم.
مدیرعامل فرابورس ادامه داد: ساز و کار بازار سرمایه بسیار شفاف است و حجم تخلفات در این بازار کم است و بازار سرمایه باید محور توسعه و پیشرفت کشور بشود.