با هدف ارتقای دیپلماسی سلامت
هفتمین مجمع جهانی سلامت در جزیره کیش
هفتمین مجمع جهانی سلامت، بامعرفی ظرفیتهای نظام سلامت کشورمان به جهانیان نهم و دهم اردیبهشت در جزیره کیش برگزار میشود
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛
رئیس بینالمللی هفتمین مجمع جهانی سلامت در نشست خبری این مجمع، گفت: در سال ۲۰۰۹ ساختاری به نام مجمع جهانی سلامت تشکیل شد که محوریت آن در دانشگاهی در آلمان بود که در حوزه سیاستگذاری حوزه سلامت جهانی تلاش میکند.
علی جعفریان افزود: در سال ۲۰۱۶ دانشگاه علوم پزشکی تهران هم به عنوان بیست و چهارمین عضو این مجمع پذیرفته شد که تنها دانشگاه عضو این مجمع، هم در منطقه جغرافیایی خودمان و هم در منطقه تعریف شده ما از سوی سازمان بهداشت جهانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
وی گفت: امروز هم این مجمع جهانی سلامت ۲۵ عضو دارد.
جعفریان با بیان اینکه در مهر هر سال این مجمع نشستی در برلین برگزار میکند، ادامه داد: مجمع جهانی سلامت نوعی اتاق فکر بزرگ در ابعاد جهانی در حوزه سلامت است که دانشگاهیان، صاحبان صنایع، سیاستگذاران و مردم در آن شرکت میکنند.
وی افزود: هدف مجمع جهانی سلامت این است که تاثیرگذاران حوزه سلامت را گرد یکدیگر جمع کند و در حوزه سلامت جهانی بحث و دستور تولید کند. بر همین اساس در ۱۰ جلسهای که در برلین تشکیل شد ۱۰۰ وزیر شرکت کردهاند.
رییس بینالمللی مجمع جهانی سلامت در سال ۲۰۱۹، گفت: از سال ۲۰۱۳ قرار شد که نشستهایی هم از سوی مجمع جهانی سلامت در نقاط مختلف دنیا برگزار شود که تاکنون در سنگاپور، ژنو، برزیل، پرتغال و... برگزار شده است.
وی افزود: ما در سال ۲۰۱۷ پیشنهاد میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران را برای نشست مجمع جهانی سلامت اعلام کردیم که بعد از شش ماه ارزیابی قرار شد هفتمین نشست در سال ۲۰۱۹ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ایران برگزار شود که آن را در جزیره کیش برگزار میکنیم.
جعفریان ادامه داد: از مهر ۹۶ دبیرخانه این مجمع در دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شد و آغاز به برنامهریزی کرد.
رئیس پایه گذار مجمع جهانی سلامت از آلمان حضور دارد.
معرفی دیپلماسی سلامت به جهان
هفتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت، بامعرفی ظرفیتهای نظام سلامت کشورمان به جهانیان، برای نخستین بار و به رغم تحریمهای موجود در منطقه غرب آسیا برگزار میشود. این رویداد مهم بین المللی فرصت کم نظیری برای تبادل تجربیات ارزشمند حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران با دنیا را فراهم کرده است.
کنسرسیوم جهانی پیمان گروه هشت، شامل ۲۵ دانشگاه، فرهنگستان و مؤسسات آموزشی ۱۸ کشور از ۶ قاره دنیا، در سال ۲۰۰۹ هنگامی که آلمان رییس گروه G۸ بود، تشکیل شد و نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت نیز از سال ۲۰۱۳ آغاز به کار کرد و هر ساله این نشست در یک قاره برگزار میشود. براساس مصوبه هیأت مدیره پیمان گروه ۸، دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان تنها عضو منتخب منطقه غرب آسیا و شمال افریقا در گروه پیمان هشت، در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ میزبان این نشست در جزیره کیش است.
پیمان گروه ۸ در واقع، یک مجموعه آکادمیک و غیرسیاسی است که برای ارتقای سلامت جهانی تلاش میکند و با استفاده از آزادیهای آکادمیک و فارغ از مرزبندیهای سیاسی حرکت میکند.
این مجمع، یک نهاد تصمیم گیرنده و اجرایی نیست، بلکه یک نشست مشورتی، کارشناسی بین ۴ گروه دانشگاهیان، سیاست گذاران، صنعتگران و جامعه که در بخش سلامت نقش دارند، میباشد که هم اکنون به عنوان یک نشست اصلی در دستور سازی سلامت جهانی پذیرفته شده است.
۶ سرفصل اصلی این رخداد بزرگ شامل سلامت در شرایط بحرانی و ناایمن، سلامت در جهان در حال گذر، توسعه پایدار سلامت، بیماریهای غیر واگیر و سلامت روان، محیط زیست و آموزش پزشکی است.
سرفصلهای مذکور با هدف توسعه پایدار سلامت، با تأکیداتی مانند تغییرات اقلیمی و آلودگی هوا، پوشش همگانی سلامت و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر، خدمات سلامت عدالت محور، قابل تمکن و همگانی موضوعات را مورد بحث و تبادل نظر قرار میدهند.
برگزاری نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت در ایران با توجه به جو سیاسی منطقه و تبلیغات سوء ناشی از تحریمهای آمریکا، فرصت بسیار خوبی را برای دیپلماسی سلامت در اختیار کشور قرار میدهد و از طرف دیگر گامی در جهت ایفای نقش دانشگاه در عرصه بینالمللی است که امیدواریم در مسیر ارتقای سلامت مردم کشورمان باشد.