به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما ، دومین جشنواره ملی زن و علم جایزه دکتر مریم میرزاخانی با همکاری توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و سایر نهادهای ذیربط و با هدف تعیین استعدادهای درخشان بانوان کشور و حمایت از بانوان برگزیده برگزار شد.
در این جشنواره بانوان داوطلب در سه رده سنی زیر ۴۰ سال، ۴۰ تا ۶۵ سال و بالای ۶۵ سال با ارسال آثار خود به دبیرخانه شرکت کردند.
محورهای رقابتی جشنواره به شرح زیر است:
الف- شاخصهای علمی:
با تأکید بر شاخصهایی همچون دریافت جوائز ملی و بینالمللی، ابداعات و اختراعات، طرحهای علمی برجسته، کتاب، مقالات، تعاملات علمی بینالمللی و...
ب- شاخصهای فرهنگی و اجتماعی:
نقشآفرینی زنان در موضوعاتی از قبیل فعالیتهای شاخص در زمینه کارآفرینی، فعالیتهای برجسته اجتماعی، فعالیتهای برجسته و داوطلبانه فرهنگی، فعالیتهای خیریه، محرومیتزدایی از مناطق محروم، قرآن پژوهی، ایثار و فداکاری، محیط زیست، فعالیت در زمینه گسترش تمدن ایرانی اسلامی، گسترش زبان فارسی در زمینه تخصصی و...
در این آیین از ۱۸ بانوی برگزیده و موفق در عرصه علمی ، فرهنگی و اجتماعی فعال و موفق تقدیر می شود.
معرفی 18 برگزیده زن در جشنواره ملی زن و علم جایزه دکتر میرزاخانی
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات وفناوری گفت: دومین جشنواره ملی زن و علم جایزه دکتر مریم میرزاخانی از 18 برگزیده زن تقدیر به عمل آورد.
غلامرضا غفاری طی سخنانی در آیین اختتامیه دومین جایزه ملی زن و علم جایزه دکتر مریم میرزاخانی که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد افزود: کسانی که در بخش نخبگانی فعالیت دارند دغدغه فردایی بهتر برای کشور را دارند و علم و فعالیت علمی به طور ذاتی دارای افق های باز است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: دربخش نخبگانی در درجه نخست باید تعریف درستی صورت گیرد و باید جایگاه این نهاد که محتاج اقتدار است، تعریف شود.
غفاری با اشاره به دومین جشنواره ملی زن و علم جایزه دکترمریم میرزاخانی گفت: این جشنواره می خواهد ظرفیت زنان را در عرصه ملی، فرهنگی و اجتماعی نشان دهد و الگوهای موفق در این زمینه را یادآوری کند.
وی افزود: اعطای جایزه دکتر مریم میرزاخانی می تواند انگیزه مضاعف برای نسل جوان باشد که در اردیبهشت 96 برای نخستین بار این جایزه به زنان برتر کشور داده شد و از همان زمان فعالیت در زمینه برگزاری دومین دوره این جشنواره در دستور کار معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت.
غفاری تأکید کرد: به منظور ارتقای هرچه بیشتر نقش زنان و فعالیت آنها مقرر شد جشنواره امسال در سه رده 40 سال، 40 تا 65 سال و بالای 65 سال برگزار شود و بانوان و دخترانی که می خواهند در این جشنواره شرکت کنند در رشته های مختلف از جمله فنی و مهندسی، علوم پایه، هنر و علوم پزشکی در سامانه جشنواره ثبت نام کردند که در مرحله نخست 500 فرم ثبت نام دریافت شد و پس از داوری 416 فرم در فرآیند داوری قرار گرفت و امروز 18 برگزیده زن مورد تقدیر قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه 77 درصد شرکت کنندگان در رده اول یعنی زیر 40 سال قرار دارند گفت: ما شاهد رشد دو برابری تعداد شرکت کنندگان در این جشنواره بودیم.