پخش زنده
امروز: -
با روشن شدن جزئیات بیشتر از پرونده بازداشت دو جاسوس اماراتی در ترکیه، نشانه هایی از ارتباط آنها با محمد دحلان از رهبران سابق جنبش فتح و تشکیلات خودگردان فلسطین به دست آمده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، با روشن شدن جزئیات بیشتر از پرونده بازداشت دو جاسوس اماراتی در ترکیه، نشانه هایی از ارتباط آنها با محمد دحلان از رهبران سابق جنبش فتح و تشکیلات خودگردان فلسطین به دست آمده است.
دادستانی عمومی ترکیه در استانبول دو شهروند فلسطینی را به اتهام جاسوسی برای امارات به دادگاه ارجاع داد. منابع مطلع در دادستانی ترکیه اعلام کردند این دو فرد بازداشت شده، به وجود ارتباط بین خود و محمد دحلان که مقیم امارات است، اعتراف کرده اند. همچنین یکی از آنها در خصوص ارتباط احتمالی با قتل جمال خاشقجی, روزنامه نگار منتقد سعودی مورد تحقیق و بازجویی قرار می گیرد.
محمود واثق خبرنگار المیادین از استانبول با بیان این موضوع در گزارشی گفت: تنش در روابط ترکیه و امارات به روزنامه ها و شبکه های اجتماعی محدود نمی شود. به نظر می رسد پس از بازداشت دو شهروند فلسطینی و زندانی شدن آنها در ترکیه، تنش و درگیری پنهان بین دو کشور علنی شده است. آنکارا ادعا کرده است دو فرد بازداشت شده، جاسوس امارات هستند و به ترکیه آمده اند تا با تأسیس یک شبکه جاسوسی پیشرفته، اطلاعات محرمانه دولت ترکیه را در دو عرصه سیاسی و نظامی به نفع ابوظبی جمع آوری کنند.
"مصطفی سرکان" تحلیلگر سیاسی ترکیه ای در این خصوص می گوید: "به نظرم زمان بازداشت این دو فرد بسیار مهم است، در حال حاضر ما شاهد نزاع منافع بین ترکیه و امارات در پرونده های متعدد منطقه ای هستیم. امارات نیز با اتهامات خطرناکی در زمینه هدف قرار دادن اقتصاد ترکیه مواجه است. به بیان ساده تر، کشف شبکه جاسوسی، به معنای تشدید تنش ها از جانب ترکیه است".
خبرنگار افزود: شش ماه پیگیری و نظارت بر تحرکات و فعالیت های "سامر سمیح شکری" و "زکی یوسف حسن" وجود ارتباط بین آنها و محمد دحلان را اثبات می کند. مقامات ترکیه از این موضوع پرده برداشته و افزودند این دو متهم به انجام مأموریت در زمینه جمع آوری اطلاعات از تبعیدشدگان سیاسی عرب مقیم ترکیه و تلاش برای دستیابی به ساختار تنظیماتی گروه اخوان المسلیمن در استانبول اعتراف کرده اند. این اتهامات باعث شده است تا برخی ناظران آن را در چارچوب نزاعی بسیار گسترده تر و عمیق تر از عملیات جاسوسی تفسیر کنند.
"ابراهیم بازان" نویسنده و روزنامه نگار ترکیه ای در این باره می گوید: "نمی توان موضوع بازداشت این دو فرد را خارج از دایره نزاع بین محورها تصور کرد که در حال حاضر در منطقه جریان دارد. منظورم نزاع بین دو محور ترکیه و قطر از یک سو و محور عربستان، امارات، مصر از سوی دیگر است. نزاعی واقعی بین این دو محور در جریان است و به نظرم پس از کشف این شبکه جاسوسی، شاهد تشدید تنش های بیشتری خواهیم بود".
خبرنگار در پایان گفت: نزاع میان ترکیه و امارات موضوعی قدیمی است که هر بار تجدید می شود. ترکیه هیچ گاه از توجیه اتهامات ضمنی علیه امارات در خصوص دست داشتن در کودتای نافرجام سال 2016 چشم پوشی نکرده است. در مقابل، ابوظبی در مناسبت های مختلف و به هر بهانه ای درباره گسترش نفوذ ترکیه در کشورهای عربی هشدار داده است.