برداشت چیکو در سیستان و بلوچستان
برداشت میوه گرمسیری چیکو از سطح 166 هکتار از باغات سیستان و بلوچستان آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از اواخر فروردین ماه به مدت سه ماه کار برداشت چیکو در این استان اغاز می شود و پیش بینی می شوامسال هزار و 355 تن از این محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
اردشیر شهرکی با بیان اینکه این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستان های چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت می شود افزود: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح 250هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت می شود.
وی گفت: سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترین میوه های گرمسیری کشوراست به طوری که در تولید برخی میوه ها در ایران بی رقیب است.
چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستان های جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد می کند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد.
درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل می کند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است.
میوه چیکو به دو شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار می گیرد .
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخش های مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده می شود.