پخش زنده
امروز: -
ارتش در طول 40 ساله انقلاب اسلامی، ثابت کرده است که در همه اتفاقاتی که در کشور میافتد در کنار مردم بوده است. در سیل اخیر نیز ارتش ج.ا.ا به فرمان مقام معظم رهبری ماموریت یافت تا به سیلزدگان امدادرسانی کند.
چکیده مطلب:
اقدامات ارتش در سیل:
- استان گلستان:
احداث 7 دهنه پل جهت برقراری ارتباط
لایه روبی رودخانه گرگان رود، کانال ملت، کانال رهبر
استقرار 3 باب خبازخانه سیار، 2 باب حمام صحرایی در محل استقرار سیل زدگان
استقرار دو دستگاه بیمارستان صحرایی در شهرستان آق قلا
امداد رسانی توسط 3 فروند بالگرد
پخت و توزیع 4 هزار غذای گرم بین سیل زدگان در روز
- استان خوزستان:
استقرار پل بر روی محور روستاهای شهر کارون(اتصال محورهای روستایی به شهر کارون)
پخت و توزیع 10 الی 15 هزار غذای گرم بین سیل زدگان
امداد هوایی توسط 15 فروند بالگرد و 20 فروند قایق
آماده کردن اردوگاه 5 هزار نفری در دشت میشان (دشت آزادگان)
- استان لرستان:
لایه روبی معابر شهرستان پل دختر
پخت و توزیع 10 هزار غذای گرم در روز
لایه روبی جاده جنوبی شهر خرم آباد
استفاده از 8 فروند بالگرد هوانیروز برای امدادرسانی
2 دستگاه قایق موتوری، 10 دستگاه نفربر بی،آر،تی جهت حمل سیل زدگان
برف روبی مسیر بروجرد به اراک و گردنه زاریان به طول 30 کیلومتر.
پژوهش خبری صدا وسیما: از 19 بهمن 57 و دیدار همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی(ره) ارتشی ها با سرعت بیشتری به انقلاب اسلامی پیوستند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از همان اولین روز، کار خود را برای دفاع از انقلاب اسلامی ایران شروع کردند. در تامین امنیت دفاع مقدس و ماموریتهایی را که بعد از دفاع مقدس به ارتش ج.ا.ا و نیروی زمینی واگذار شده ارتش ج.ا.ا بدرستی و شایستگی ایفای نقش کرده است. ارتش در طول 40 ساله انقلاب اسلامی، ثابت کرده است که در همه اتفاقاتی که در کشور میافتد در کنار مردم بوده است. در سیل اخیر نیز ارتش ج.ا.ا به فرمان مقام معظم رهبری ماموریت یافت تا به سیلزدگان امدادرسانی کند. در اين چارچوب به بهانه 29 فروردین روز ارتش ج.ا.ا در مصاحبه پژوهشی با امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش موضوع « امداد رسانی ارتش ج.ا.ا به مناطق سیل زده کشور » را با طرح سئوالات زير مورد بررسي و واکاوي قرار داديم:
پژوهش خبری : نقش ارتش ج.ا.ا پس از پیروزی انقلاب اسلامی چگونه بوده است؟
امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش: ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اینکه کل تجهیزات مورد نیاز دفاعیمان، از خارج تهیه می شد به علاوه اینکه در تامین امنیت دفاع مقدس و ماموریتهایی که بعد از دفاع مقدس به ارتش ج.ا.ا و نیروی زمینی واگذار شده و بدرستی و شایستگی انجام داده است؛ ما پیشرفت های قابل ملاحظه ای را در زمینه تجهیزات مورد نیاز دفاعیمان در حوزه زمینی داشتیم. ما در حوزه زمینی هیچ نیازی به خارج از مرزهای کشورمان نداریم؛ به همت متخصصین داخل ارتش و متخصصین داخل کشورمان در سازمان های وزارت دفاع و دانشگاهها و سایر قسمت های صنعتی در کشور ما در رابطه با تجهیزات دفاعیمان در این 4 دهه هیچ نیازی به خارج از مرزهایمان نداریم. ارتش در طول این 40 سال امتحان خود را پس داده و ثابت کرده است که در همه اتفاقاتی که در کشور میافتد و نیاز است که ارتش در کنار مردم باشد. اولین نیرویی که در کنار مردم بوده؛ ارتش بوده است. ما به فرمان مقام معظم رهبری همیشه آماده هستیم و انشاء الله امسال هم با همه مسائلی که ممکن است اتفاق بیفتد ما آمادگی داریم در کنار مردم باشیم و انشاء الله سال 1398 ، سال خوبی برای کشور عزیزمان ایران باشد.
پژوهش خبری : در سیل اخیر ارتش ماموریت خود را چگونه انجام داده است؟
امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش: در رابطه با بحث سیل ماموریتی را که بعد از فرمان مقام معظم رهبری به ارتش ج.ا.ا ابلاغ شد؛ در استانهای مختلف کشور مشمول امداد رسانی شد. ما از روز اول، بعد از 12 فروردین که هوا مقداری مساعدتر شد؛ جزء اولین نیروهای امدادی بودیم که وارد منطقه شدیم. در حال حاضر هم در منطقه هستیم. روزهای اول بحث نجات انسانها بود و اولویت ما نجات مردم بود که کسانی که گرفتار سیل شده بودند که به شایستگی همه نیروهای امدادی انجام دادند و ما با استفاده از بالگردهای هوانیروز توانستیم یک پل هوایی بین همه روستاها و شهرستانهای استان لرستان، ایلام و قسمت هایی که به هرحال ارتباط زمینی شان قطع شده بود ایجاد کنیم. و الحمدلله در این سیل با توجه به گستردگی که داشت ما تلفات جانی کمی در رابطه با سیل نداشتیم. بعد از اینکه بحث نجات جان انسانها انجام شد؛ بحث امدادرسانی و اقدامات مورد نیاز زندگی مانند غذا، دارو و مایحتاج مورد نیاز زندگی مطرح شد؛ که ما با استفاده از بالگردهای هوانیروز به کمک سایر نیروهای امدادی آمدیم؛ همچنین خودروهای نفربر دوزیستمان را وارد منطقه کردیم. قایق های موتوریمان را وارد منطقه کردیم. این مرحله هم مراحل اولیه بحرانی الحمدلله با کمک همه نیروهای امدادی چه دولتی و چه سازمان های نیروهای مسلح و چه مردم عزیزمان که بصورت خودجوش وارد شده بودند پست سر گذاشته شد. مسئله ای که وجود داشت پاکسازی گل و لای از خیابانهای شهر پل دختر بود که این تقسیم بندی شد. بین ارتش، سپاه و بنیاد مسکن و سایر سازمانهایی که اینجا بودند.
من در حال حاضر در منطقه ای هستم که مسئولیتش با ارتش بود؛ الحمدلله بالای 95 درصد کار انجام شده است. خانه ها، مغازه ها، خیابان، کوچه همه از گل و لای پاک شده است. به هرحال مردم شریفمان در اینجا به تدریج به سمت زندگی عادیشان می روند. در پل دختر یک کار اساسی که توسط نیروی زمینی انجام شد؛ ایجاد ساخت پل هفت تیر بود که واقعا یک معضلی شده بود که با توجه به امدادرسانی و سیل خودروهایی که میخواستند امدادرسانی را انجام دهند؛ ما در هفت تیر کمتر از 48 ساعت یک پل ریلی را نصب کردیم و گره ترافیکی شهر باز شد؛ امداد رسانی سریعتر انجام گرفت و الان هم تردد و رفت و آمد روی آن پل جریان دارد. بیمارستانهای صحراییمان را در پل دختر و معمولان مستقر کردیم که همچنان مشغول خدمترسانی هستند. کمک به توزیع مواد غذایی و موادی که به هرحال مورد نیاز مردم بود و هلال احمر و سایر سازمانهای امدادی را انجام دادیم. آشپزخانه هایی را مستقر کردیم. در پل دختر، معمولان و خرم آباد که 10 هزار پرس غذای گرم را پخت و توزیع می شود. به هر حال آن کاری که از دستمان می آید برای امداد و کمتر کردن آلام مردم عزیزمان در استان لرستان و سایر استانها: استان خوزستان به همین وضعیت است. استان گلستان همچنان نیروی زمینی و ارتش در آنجا مسئولیت دارد. ما 7 دهانه پل را در استان گلستان ایجاد کردهایم. که راههای ارتباطی فاضلاب گمیشان به اینچه برون وصل شد. امروز هم(24فروردین) در حال بررسی دو دهانه پل در کمربندی آق قلا هستیم که اگر مسئولین استانی نیازی دارند پلی در آنجا ایجاد شود کمک کنیم و در آنجا ایجاد شود. به هر حال ما هم مثل سایر نیروهای امدادی با تمام توان در کنار مردم هستیم تا بتوانیم کمک کنیم انشاء الله به زندگی روزمره و اصلی شان برگردند. تا زمانی که مسئولان ستاد بحران و مردم عزیزمان در این استانها نیاز داشته باشند؛ ما در کنارشان هستیم.
پژوهش خبری : برای مشکلات بوجود آمده ناشی از سیل اخیر ارتش چه برنامه ای داشته است؟
امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش: ارتش با توجه به اینکه در هر استان ستاد بحران تشکیل می شود؛ بعد از این مرحله که پاکسازی منازل و معابر آماده بشود؛ بیشتر بحث باز کردن راه ها و ارتباط زمینی روستاهایی که ارتباطشان با مراکز شهرستانها قطع شده است بیشتر مطرح است. در این زمینه هم به استانداری لرستان اعلام آمادگی کرده ایم که هرچه در توان داریم کمک بکنیم. در استان گلستان هم هفت دهانه پل را تا الان ایجاد کردیم. دو دهانه را امروز بررسی کردیم که اگر بشود و نیاز باشد ایجاد کنیم. به هر حال نیازمندی هایی که از دست ما برمی آید و کمک ما را می طلبد ما در خدمت مردم، ستاد بحران و مسئولین این استانها هستیم. هرآنچه که از دست ما بربیاید تا زندگی مردم به روال عادی برگردد انجام می دهیم. نیازمندیهای مختلفی دارد به نظرم باید مسئولین استانی بفرمایند آن چیزی که ما میتوانیم کمک کنیم در واقع باز کردن راههای ارتباطی مردم به خصوص روستاهایی که ارتباط زمینی آنها قطع شده به شهر است یا ادامه همین خدمات پزشکی است که تا بیمارستانهای وزارت بهداشت کامل بتوانند همه را پوشش دهند خدمات بهداشتیشان را ارائه دهند. و یا به هر حال هر وسیله ای را که مورد نیاز باشد و در ستاد بحران مطرح بشود و ما امکانات آنرا داشتیم در خدمت مردم هستیم.
پژوهش خبری : آمارهای جزئی خدمت رسانی در استان خوزستان چه بوده است؟
امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش: در استان خوزستان یگان های زیادی از ما مشغول خدمت رسانی به مردم هستند. در استان لرستان ما چیزی نزدیک 8 هزار نفر از نیروهای مان مشغول امداد رسانی هستند که تا الان هم هستند. تجهیزات سنگین مهندسی ما، کمپرسی ها، باغ کن، لو در، بیل مکانیکی و بولدوزر، اینها حدود 430 دستگاه فقط در استان لرستان الان در حال کار هستند. استانهای دیگر را من آمار ریزش را ندارم. بالگرد های هوا نیروز است؛ که همچنان در اختیار استانها و ستاد بحران ها است که بتوانند به هرحال امدادرسانی از راه هوا را انجام دهند. جابجایی نفرات، تخلیه نفرات جاهایی که گیر می کنند؛ این را انجام دهد الان همچنان این وضعیت امدادرسانی ادامه دارد. یعنی این نیست که الان قطع شده باشد و تمام شده باشد. به نظر من اگر وضعیت هوا اجازه بدهد به نظم حدود 10 روز آینده هم همچنان تا بخواهد وضعیت روال عادی قرار بگیرد باز نیاز است که قسمت هایی از نیروهای امدادی کمک کنند تا وضعیت مردم به یک وضعیت عادی برسد.
پژوهش خبری : برای جایگزینی محل سکونت موقت یا دائم سیل زدگان چه خدماتی صورت گرفته است؟
امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش: در استان لرستان بیشتر هلال احمر چادرها را توزیع کرده است؛ در روستاها خوب کنار روستاها چادر زدند تا گل و لای را تخلیه کنند و به هر حال وسایلشان که زیر آب رفته و گل و لایی داشته است؛ اینها شسته ، تمیز و خشک شود. آنهایی را که می شود استفاده کنند توسط هلال احمر دفترچه ها نام نویسی شده است. دفترچه داده شده است. بنیاد مسکن درصد خرابی ها را ثبت کرده است. همه قسمت های کشور دارند کار خودشان را انجام می دهند. مسائل زیرساختی، آب، برق، گاز، تلفن، جاده .
تقریبا در این شهر و روستاها که هستیم از همه نهادهای کشور که به هرحال مسئولیت تخصصی در هر زمینه ای دارند. به صورت جهادی دارند کار می کنند. و در واقع در استان لرستان انشاءالله که مشکل خاصی پیش نمی آید و جاهایی که تخریب هم شده پیش بینی شده است. آن طوری که می بینم مردم حرف میزنند: بنیاد مسکن استانهای معینش را مشخص کرده است. آمده اند کارشناسی کردند. دارند کار می کنند به نظرم انشاءالله مشکل خاصی پیش نیاید اگر مسئولین با شدت و حدت که الان دارند کار می کنند بتوانند ادامه دهند. با توجه به فصلی که در پیش رو داریم انشاء الله مشکل مسکن مردم را حل کنند. حالا چیزی که ما در اینجا داریم می بینیم: خانه ها الان هنوز مشخص نیست که واقعا این منازلی که گل و لای تا مقدار زیادی داخل خانه ها بوده و آب رفته اینها قابل سکونت است. اینها باید کارشناسان متخصص خودش، بیاید نظر بدهد. ما امدادرسانی اولیه را انجام می دهیم. پاکسازی معابر را انجام می دهیم و کمک می کنیم به هرحال مسئولین بنیاد مسکن، هلال احمر و ستاد بحران استان، شهرستان آنها هم کارهای خودشان را شبانه روزی دارند انجام میدهند. ما هم زیر ساخت ها : بحث های آب، برق و گاز را پیگیری می کنیم. هم راهها را دارند پیگیری می کنند. انشاءالله اگر با این شدت ادامه پیدا کند که همه مسئولین پای کار هستند مشکل مردم خیلی سریع حل میشود.
پژوهش خبری : توزیع خدمات چگونه صورت گرفته است؟
امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش: ممکن است روزهای اول راجع به حجم این خرابی و سیل توزیع با مشکلاتی مواجه بود. ولی الان هلال احمر به آسیب دیدگان دفترچه توزیع کرده است. قطعا از طریق هلال احمر برای این دفترچه هایی که داده توزیع(کالا) صورت بگیرد. الحمدلله اینجوری نیست که ما فرض کنیم که یک وضعیت نابسامانی است و هر کسی که به قول معروف توان بیشتری داشته باشد بتواند کمک بیشتری دریافت کند نه الان دفترچه ها توزیع شده است؛ بنیاد مسکن آمده و کارشناسی کرده است. نیروهای مسلح در کنار مردم دارند کمک می کنند. الان وضعیت یک وضعیت کنترل شده ای است. البته مردم عزیز با توجه به آسیب هایی که دیدند حق دارند. به هرحال آسیب دیده اند: زندگیشان زیر آب رفته است؛ وسایل شان زیر آب رفته است. ناراحت هستند. آنها مردم بسیار خون گرم و خوبی هستند ولی مسئولین هم دنبال رفع مشکلات شان هستند.
کلام آخر
امیر سرتیپ «نوذر نعمتی» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش: خسته نباشید عرض می کنم خدمت همه امدادگران که در سیل اخیر در استانهای کشور، همه مردم ما و همه سازمانها زحمت کشیدند و یک خسته نباشید ویژه هم خدمت همرزمانمان در ارتش ج.ا.ا و نیروی زمینی داریم که با تمام توان و با تمام تجهیزات مورد نیاز در این سیل، پای کار آمدند.
توصیه ای که به مردم شریفمان دارم؛ اخبار را از مبادی رسمی خبر، صدا و سیمای ج.ا.ا پیگیری کنند. مسئولین هم به هرحال در خدمتشان هستند. و انشاء الله همه دست به دست هم بدهیم کسانی که در استانهایی هستند که آسیب ندیده اند به شماره حسابها، به جاهایی که اعلام شده کمک کنند تا انشاء الله دولت و مجموعه نظام بتواند این مشکلات را حل کنند. همه دستگاهها پای کار هستند. همه دستگاهها آماده هستند که انشاء الله مشکل خاصی پیش نیاید.
پژوهش خبری// مهدی ناجی