پخش زنده
امروز: -
هرمزگان با ظرفیتهای کم نظیر به بهشت سرمایه گذاران و پایتخت اقتصادی و تجاری ایران معروف است.
استان هرمزگان ظرفیتهای جدیدی برای تکمیل زنجیره فولاد، توسعه پالایشگاه ها، پرورش آبزیان، گردشگری و معادن و کشاورزی دارد که برای فعال شده نیاز به جذب سرمایههای جدید است.وجود ۵۵ کیلومتر خط ریلی از ورودی بزرگترین بندر کشور بندر شهید رجایی از دیگر ظرفیتهای باارزش برای سرمایه گذاری در هرمزگان است.
منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس دارای مزیتهای فراوانی برای سرمایه گذاری است که میتوان به همجواری با آبهای آزاد، اتصال به شبکه ریلی سراسری، سایت دپوی مواد معدنی به وسعت ۴۰ هکتار، اسکله نفتی با ظرفیت ۱۵ میلیون تن، فراهم بودن پایانه دریایی صادرات و واردات و همجواری با پالایشگاه نفت اشاره کرد.فعالیتهای معدنی، استخراج و فرآوری معادن در استان حمایت میکند.
منطقه صنایع انرژی بر پارسیان تا ۱۵ سال آینده به ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای تولید فولاد، آلومینیوم و محصولات پتروشیمی لازم دارد. این منطقه با توجه به نزدیکی به منابع گازی پارس جنوبی یکی از مهمترین مناطق دارای پتانسیل سرمایه گذاری صنعتی و معدنی در کشور است.خلج تهرانی میافزاید: اسکله برای کشتیهایی با ظرفیت بالای ۳۰۰ هزار تن در آینده ارتقاء مییابد.
وجود گردشگران داخلی و خارجی در استان در فصلهای پاییز و بهار (در نیمه دوم سال) فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری در استان هرمزگان است.صنایع دستی دریایی، چادر شب بافی، سوزن دوزی، گلابتون دوزی، حصیر بافی، سفال، پوشاک سنتی و وسایل صدفی از مهمترین صنایع دستی هرمزگان است.
اکنون زمینه توسعه و سرمایه گذاری برای روشهای نوین در تولید محصولات ارگانیکی، گیاهان دارویی، محصولات گلخانهای و ماهیان زینتی و خاویاری و تجاری نیز فراهم است.محسن یکتا پور مدیرکل شیلات هرمزگان میگوید: ۵۲ مرکز تخلیه صید، ۲۲ بندر صیادی، ۷۸ واحد صنعتی، دارابودن مناطق آزاد قشم و کیش به عنوان مناطق صیادی و اقتصادی از ظرفیتهای استان در این بخش است.
برای تشویق و تسریع در سرمایه گذاری سه کار مهم ارایه سند بی نام سرمایه گذاری، سند میثاق اجتماعی و پنجره واحد ایجاد شده است.ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در بخشهای مختلف امضا شد که نوید سالی پر رونق برای هرمزگان است.
سرمایه گذاران در هرمزگان از معافیت مناطق ویژه، مناطق آزاد و شهرکهای صنعتی برخوردار هستند.حمایت از سرمایه گذاران و اهداف و سیاستهای اصل ۴۴ در دستور کار این مرکز قرار دارد تا همه مجوزهای سرمایه گذاری از زمان ورود به دستگاه با چارت سازمانی ثبت شود.
نقشه جامع سرمایه گذاری استان اصلاح فرآیند واگذاری زمین، کاهش اتلاف وقت و جلوگیری از مراجعات مکرر سرمایه گذاران به ادارات مختلف برای دریافت مجوزهای مورد نیاز را در پی دارد.وی میگوید: نقشه جامع سرمایه گذاری استان پس از تدوین کامل به شورای برنامه ریزی استان ارائه و پس از تصویب نهایی به عنوان نقشه راه حوزه سرمایه گذاری استان به دستگاههای اجرایی دخیل در امر سرمایه گذاری جهت اجرایی شدن ابلاغ میشود.