پخش زنده
امروز: -
100 درصد ظرفیت سازه های آبخیزدار استان مرکزی آبگیری شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: 12 هزار و 700 سد، آبگیر سنگی، ملاتی و خشکه چین با ظرفیت 100 میلیون مترمکعب برای کنترل رواناب های سطحی در استان مرکزی وجود دارد که در روزهای گذشته 80 میلیون متر مکعب رواناب توسط این سازه ها کنترل و تغذیه شده است.
عظیمی افزود: با کنترل این میزان رواناب اکنون تمامی سازهای آبخیزداری استان مرکزی سرریز کردند.
او با اشاره به خسارت های جاری شدن سیلاب در برخی شهرستان های استان مرکزی گفت: 2 بند دپویی که دهه 60 در شهرستان کمیجان ایجاد شده بود، تخریب و نیازمند بازسازی هستند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: در راستای مقابله سیلاب سال گذشته فعالیت های آبخیزداری در 31 حوزه آبخیز استان مرکزی انجام و چهار بند خاکی، یک مورد سنگ و ملات، 80 مورد گابیون بندی ایجاد و 2 مورد بند خاکی نیز بازسازی شد.
عظیمی گفت: با اجرای این عملیات ها 800 هزار متر مکعب به ظرفیت های آبخیزداری استان مرکزی افزوده شد.
او در ادامه از اختصاص 400 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبخیزداری در سال جاری به استان مرکزی خبر داد و گفت: با تختصیص این اعتبارات بقیه طرح های آبخیزداری برای مقابله با سیلاب در سطح 31 حوزه آبخیزداری استان اجرایی می شود.
عظیمی افزود: با توجه به اجرای طرح های آبخیزداری در سرشاخه رودخانه ها، ایجاد این سازه ها نقش مهمی در کاهش سرعت رواناب ها داشته و با ذخیرسازی رسوبات نقش مهمی در کاهش قدرت حمل و تخریب رواناب ها برعهده دارند.
او گفت: با وجود بارندگی 70 میلیمتری در شهرستان اراک، ایجاد سازه های آبخیزداری در دره گردو و حوزه قره کهریز رواناب های این منطقه را کنترل و مانع از بروز تخریب در سطح این شهرستان شدند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر توجه به فعالیت های آبخیزداری در سطح استان ها افزود: نیاز است تمامی دستگاه ها و ادارت مربوطه همراهی کامل را با اداره کل منابع طبیعی برای اجرای این طرح ها داشته باشند.
استان مرکزی با 29 هزار و 530 کیلومتر مربع وسعت، یک و 82 صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.