به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکزکرمانشاه ابراهیم شکیبا معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: باید
مسمومیت با قارچ جدی گرفته شود، زیرا همه قارچها خوراکی نیستند وخوردن مقدار کمی از آنها هم میتواند کلیه، کبد یا مغز را از کار انداخته و موجب مرگ شود.
وی با بیان اینکه علائم مسمومیت با قارچ زودرس و دیررس است، افزود: علائم زودرس مانند تهوع، استفراغ، شکم درد و تعریق که گاهی با علائم مغزی مثل توهم و بیقراری بعد از چهار تا ۲۴ ساعت بعد خوردن قارچ ظاهر میشودوعلائم دیررس مانند مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی و مرگ را که ممکن است طی روزها یا هفتهها بعد خوردن قارچ سمی نمودار شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: باید به طور جدی از چیدن، خوردن، خریدن و مصرف قارچهای روییده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز شود.
وی خاطر نشان کرد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچهای سمی سمی بودن آن را از بین نمیبرد همچنین برای تشخیص سمی یا خوراکی بودن نباید با گذاشتن قارچ دردهان آن را امتحان کرد.
شکیبا با تاکید بر اینکه نباید حتی به قارچهای نا آشنا دست زد، زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست وجود دارد گفت: اگر به قارچ سمی ناآشنا هم دست زده شد از زدن دست به دهان، چشم و پوست پرهیز شود و بلافاصله دستها را با آب و صابون فراوان بشویند.
وی بیان داشت: در صورت هرگونه شک به مسمومیت به قارچ از هرگونه اقدام خود درمانی پرهیز شود و فرد مسموم به اولین مرکز درمانی منتقل شود همچنین جلوی تخلیه معده یا استفراغ وی گرفته نشود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: در برخی موارد پس از پیگیری و اقدام به درمان علائم ظاهری مجدد عود میکند بنابراین تا زمانی که پزشک معالج صلاح دیده باید فرد مسموم شده با قارچ از ترک بیمارستان خودداری کند.
وی با اعلام اینکه معاونت بهداشتی و ستاد مدیریت بحران به طور گسترده نسبت به اطلاع رسانی اقدام کرده و تاکنون موردی از مسمومیت یا مرگ با قارچهای سمی گزارش نشده افزود: در پی دستور دادستان با همکاری گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی بر عرضه قارچها نظارت میشود تا از توزیع قارچهای سمی و فلهای به طور جدی جلوگیری شود.