پخش زنده
امروز: -
برای تسهیل دسترسی محققان به منابع کتابخانه ها، درهای مخازن و گنجینه های آستان قدس رضوی به روی پژوهشگران 100 کشور و 30 استان کشور گشوده خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی ، رئیس سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در نشست خبری با اشاره به رایزنی های انجام شده در این زمینه گفت: برای تحقق این مهم با نهادهای دولتی و غیردولتی مانند جامعه المصطفی و مجمع جهانی اهل بیت(ع) هماهنگی هایی انجام شده است.
حجت الاسلام والمسلمین سیدجلال حسینی به ایجاد و راه اندازی موزه مجازی نیز اشاره کرد و گفت: بنا داریم با راه اندازی موزه مجازی زمینه بازدید از اشیاء این موزه که بیش از هشت هزار شیء ارزشمند است را از طریق فضای مجازی برای علاقه مندان ایجاد کنیم.
وی در ادامه گفت: در سال 98 دیجیتال سازی منابع کتابخانه ها به اتمام می رسد و خدمات دسترسی به منابع در بستر تلفن همراه فراهم خواهد شد.
حسینی به منابع موجود در این سازمان نیز اشاره کرد و گفت: تنها در کتابخانه مرکزی نزدیک به 71 هزار نسخ خطی منحصر به فرد و 54 هزار نسخه چاپ سنگی وجود دارد که این تعداد با احتساب کتابخانه های وابسته در مشهد و شهرستان ها به 102 هزار نسخه خطی و 60 هزار نسخه چاپ سنگی و 14 میلیون برگ سند می رسد.
وی افزود: از این تعداد ، فقط هفت هزار نسخه فهرست نشده باقی مانده که تا پایان سال نیز این فهرست نگاری به پایان می رسد و 10 جلد از منابع فهرست شده در سال جدید منتشر خواهد شد.
حسینی به افزوده شدن مجموعه ای از کتب دست نویس مرحوم شیخ عباس قمی صاحب اثر مفاتیح الجنان به گنجینه خطی آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: مرکز اسناد این سازمان به صورت ویژه اسناد شجره سادات را در اختیار دارد و در این زمینه پنج هزار برگ سند وقف آستان قدس رضوی شده است.
رئیس سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به ایجاد کتابخانه های جدید در شهرستان های فاقد کتابخانه تاکید کرد و گفت: این سازمان با همکاری خیران و نهادهای دولتی و خصوصی آمادگی دارد در هر استان یک کتابخانه و مجتمع فرهنگی ایجاد کند.