به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ حمید صمدزاده، با اعلام این خبر گفت: با وجود اینکه هنوز به برخی از مناطق سیل زده استانهای آسیب دیده از سیل، به ویژه لرستان دسترسی سختی داریم، تاکنون بالغ بر ۱۰ هزار خدمت بهداشت دهان و دندان به مردم آسیب دیده از سیل ارائه شده است.
وی افزود: همچنین، توزیع اقلام بهداشتی در این مناطق در دستور کار بوده است و در این راستا، تاکنون ۲۰ هزار قلم مسواک و خمیردندان بین آسیب دیدگان از سیل در محلهای اسکان توزیع شده است.
وی هزینه خدمات بهداشت دهان و دندان ارائه شده به مردم سیل زده در چهار استان خوزستان، گلستان، لرستان و ایلام را بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: رفع گل و لای، بازسازی و تجهیز برخی از مراکز بهداشتی و درمانی که در سیل اخیر دچار آسیب شده اند، یکی از مهمترین اقدامات ما پس از وقوع سیل است که اکنون در دست انجام است.
صمدزاده افزود: به طور معمول در هنگام وقوع سیل تمام نیروهای امدادی مشغول اقدامات اولیه همچون نجات آسیب دیدگان هستند، اما پس از آن مسائلی همچون بهداشت دهان و دندان افراد تبدیل به نیاز مبرم سیل زدگان میشود که به دلیل از بین رفتن وسایل زندگی آنان طبعا مسواک و خمیردندان موجود نیست و توزیع این اقلام بهداشتی از اهمیت خاصی برخوردار است.
رییس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: دو مرکز بهداشت دهان و دندان و تجهیزات آنان در سیل آق قلا از بین رفت که با هماهنگی دانشگاههای علوم پزشکی خراسان شمالی و گلستان سه یونیت سیار دندانپزشکی و نیروهای مربوطه به منطقه اعزام شدند.
وی افزود: همچنین با کمک خیّرین منطقه، پکهای بهداشتی همچون مسواک و خمیر دندان بین سیل زدگان توزیع شد. در استان لرستان حجم خرابیها و دسترسی به مناطق از استان گلستان متفاوتتر است و از آنجا که موبایل کلینیکها باید جاده دسترسی داشته باشند، خدمت رسانی کمی با مشکل مواجه شد.
صمدزاده بیان کرد: با دانشگاههای علوم پزشکی استانهای مرکزی و قم مکاتبه در خصوص امدادرسانی از طریق موبایل کلینیکهای بهداشت دهان و دندان به استان لرستان انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین، قبل از وقوع سیل، تعدادی آمبولانس دندانپزشکی و یونیت سیار هم در اختیار دانشگاهها قرار داشت که اکنون در مناطق سیل زده مورد بهره برداری قرار میگیرند. یونیتهای سیار به صورت چمدانی است و میتوانند با خود به مناطق حمل کنند. همچنین در استان لرستان توزیع اقلام بهداشتی در حال انجام است.
وی افزود: خوشبختانه دانشگاههای علوم پزشکی دزفول و آبادان در استان خوزستان از آمبولانسهای دندانپزشکی به خوبی بهره برده و خدمات مطلوبی به جمعیت تحت پوشش خود ارائه داده است.
صمد زاده تصریح کرد: در مجموع، نزدیک به ۸ دستگاه موبایل کلینیک و آمبولانس دندانپزشکی به همراه مراکزی که آسیب ندیده اند در مناطق سیل زده مشغول به فعالیت هستند.
رییس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت با اشاره به این که تمام خدمات در استانهای سیل زده رایگان بوده است، گفت: خدمات دهان و دندان گران هستند و تهیه مواد مصرفی آن سخت است، اما این خدمات با قوت در حال ارائه است. در استان ایلام بخشی از استان آسیب دیده، اما خوشبختانه خدمات دهان و دندان ادامه دارد.
وی حوزه بهداشت را تنها ارگانی دانست که خدمات بهداشت دهان و دندان ارائه میدهد و گفت: برخی نهادها همچون سپاه و ارتش هم با استقرار بیمارستانهای صحرایی اقدام به ارائه این خدمات میکنند که جا دارد از زحمات این عزیزان نیز قدردانی کنیم.
دکتر صمد زاده در پایان تاکید کرد: چهار مرکز بهداشت دهان و دندان در استانهای سیل زده آسیب دیده و بقیه مراکز سالم هستند، مراکز آسیب دیده نیز بعد از پاکسازی از گل و لای و برآورد تخریب، ساماندهی خواهند شد.