پخش زنده
امروز: -
دبیر جایزه خاتم: داستانهای جایزه ادبی خاتم، بیان غیرمستقیم دارند و به موضوع زندگی پیامبر اکرم (ص) با توجه به نگاه روز پرداخته اند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مجید قیصری افزود: در دهه شصت داستانهایی نوشته شده است که بیشتر ادبیات تصریحی داشت و مسائل را به صراحت مطرح میکردند، ولی هرچه جلوتر میآییم میبینیم که داستانهای این روزها از رشد کیفی برخوردارند و هرچه جلوتر میآییم به ادبیات بیشتر کمک میشود.
دبیر جایزه خاتم اضافه کرد: حدود ۲۵ اثر از کشورهای خارجی به دبیرخانه جایزه خاتم رسیده که ما را برای تقویت بخش بین الملل این جایزه ادبی ترغیب کرده است.
وی گفت: ما درحال حاضر تلاش میکنیم با ترکیه و آذربایجان هم صحبت کنیم و وارد فضاها و ملیتهای دیگر شویم تا به ادبیات درخوری برسیم.
قیصری افزود: ما تا الان داستانهایی داشتیم که به مسلمانان میپرداخت، ولی داستانهایی را که به پیامبران برسد نداشته ایم و امیدواریم در سالهای آتی آثار درخوری داشته باشیم.
وی درباره تلاش جایزه ادبی خاتم برای پرورش نویسندگانی مختص پیامبر اکرم (ص) گفت: ما در فضای مجازی بخشی ایجاد کرده ایم تا کارگاه داستان نویسی را تقویت کنیم.
قیصری در خصوص داوران بخش علمی جایزه ادبی خاتم گفت:: در این دوره نویسندگانی شامل زواریان، سنگری، شاه آبادی، مجتبی رحماندوست، مصطفی رحماندوست، طاهره ایبد و افسانه شعبان نژاد داستانهای بخش کودک ونوجوان و بزرگسال را داوری میکنند.
چهارمین جایزه ادبی خاتم ۱۴ اردیبهشت در شهرکتاب بخارست برگزیدگانش را معرفی میکند.
این جایزه ادبی که دفتر نشر فرهنگ اسلامی متولی آن است به داستانهایی که درباره پیامبر اکرم (ص) است اختصاص پیدا میکند.
معرفی برگزیدگان جشنواره ادبی خاتم
برگزیدگان جشنواره خاتم ۱۴ اردیبهشت در شهر کتاب بخارست معرفی میشوند
رئیس جشنواره خاتم با اعلام این خبر گفت: جشنواره خاتم فرصتی برای توجه بیشتر به پیامبر اکرم (ص) است و پس از چهار دوره برگزاری این جشنواره، تعداد علاقهمندان و شرکت کنندگان آن افزایش پیدا کرده اند.
علی اکبر اشعری افزود: در این دوره از جشنواره ۶۷۸ نفر شرکت کرده که ۲۸۸ نفر آنها کودک و نوجوان و ۳۹۰ نفر بزرگسال بوده اند.
وی گفت: ۶۰ درصد شرکت کنندگان در این جشنواره از میان دانش آموزان بوده اند و بیشترین صاحبان آثار به ترتیب از ایلام، آذربایجان غربی و گیلان هستند.
رئیس جشنواره خاتم افزود: بیش از ۷۰ درصد شرکت کنندگان در این جشنواره دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا هستند و بیشترین آثار از تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی است.
علی اکبر اشعری گفت: در جشنواره چهارم ۲۵ اثر هم از کشورهای لبنان، سوریه و عراق به دبیرخانه ارسال شده است.
وی افزود: داوران گروه کودک و نوجوان در مرحله نخست ۲۱ اثر و داوران گروه بزرگسال ۱۶ اثر را انتخاب کردند.
اشعری درباره مقدار جوایز این جایزه گفت: در نهایت در هر بخش سه نفر برگزیده و سه نفر تقدیر میشوند که نفر اول، ۱۰ میلیون تومان، نفر دوم ۷ میلیون تومان و نفر سوم ۵ میلیون تومان جایزه دریافت میکند.
وی افزود: ما در جایزه خاتم یک بخش ویژه هم داریم که امسال قرار است از حسین فتاحی به عنوان نویسنده پرکار در زمینه پرداختن به موضوع پیامبر اکرم (ص) تقدیر شود.
جشنواره خاتم چهار سال است که برگزار میشود. پیش از این علاوه بر این که داستانهای کوتاه نویسندگان با موضوع پیامبر اکرم (ص) در قالب کتابی مستقل با عنوان خاتم منتشر شد، از نویسندگانی، چون نقی سلیمانی به عنوان نویسندگان شاخص تقدیر شد.