به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان ، این همایش در آستانه ماه مبارک رمضان و با هدف آموزش روزه داری برای بیماران مبتلا به دیابت برگزار شد .
در این همایش کارشناسان و مشاوران تغذیه درباره رژیم مناسب غذایی برای بیماران دیابتی در زمان روزه داری سخنرانی کردند .
فائزه خبازیان کارشناس ارشد تغذیه گفت : بیماران دیابتی باید برای روزه گرفتن مایعات زیادی مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند.
وی گفت : دیابت یا بیماری قند خون به علت عملکرد نامناسب هورمون انسولین و یا تولید ناکافی این انسولین در بدن به وجود می آید .
این کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه همه افراد دیابتی که قصد روزه گرفتن دارند باید 3 روز پیش از شروع روزه داری با پزشک خود مشورت کنند ، افزود : در روزهای ابتدایی ماه رمضان سطح قند خون اندکی کاهش یافته اما پس از چند روز به مقدار قبل باز می گردد.
فائزه خبازیان ادامه داد : در ماه مبارک رمضان افراد دیابتی باید به میزان کافی مایعات،سبزیجات و حبوبات مصرف کنند تابتوانند آب و مواد غذایی مورد نیاز بدنشان را تامین کنند.
وی افزود : افراد دیابتی که انسولین مصرف می کنند حتما باید بلافاصله پیش از افطار و 2 ساعت پس از افطار و در زمان سحر قند خون خود را اندازه گیری کنند .
هم اکنون حدود 5 میلیون دیابتی در کشور وجود دارد که سالانه 11 درصد به این آمار اضافه می شود.
هر ساله حدود 4 میلیون نفر در جهان بر اثر ابتلا به دیابت جان خود را از دست می دهند .
چاقی ، کم تحرکی و عوامل ژنتیکی از جمله علل ابتلا به بیماری دیابت به شمار می رود و ورزش و فعالیت های جسمانی می تواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند .