پخش زنده
امروز: -
رئیس امور بهره برداری از سد الغدیر ساوه: حجم آب ذخیره سد الغدیر در 23 سال اخیر بی سابقه بوده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ شاهرخ با اشاره به حجم بالای بارندگی هایی که از ابتدای سالجاری شروع شده است، گفت: خوشبختانه شرایط حاکم بر ذخیره سازی آب در سد الغدیر تغییر پیدا کرده است و با گذشت حدود سه هفته از ابتدای سال جاری حجم آب ذخیره شده در سد الغدیر ساوه از مرز 190 میلیون متر مکعب عبور کرد که این میزان حجم آب ذخیره شده در سد الغدیر در 23 سال اخیر بی سابقه بوده است.
وی در ادامه ضمن تاکید بر پایداری سد الغدیر با توجه به افزایش قابل توجه حجم آبی آن و رد شایعاتی مبنی بر احتمال شکسته شدن این سد، افزود : هرگونه اظهارنظر در خصوص ناپایداری سد مبنای کارشناسی و علمی نداشته و هم اکنون سد الغدیر ساوه در بهترین شرایط پایداری قرار دارد و هیچ نگرانی و دغدغه خاصی در این خصوص وجود ندارد.
رئیس امور بهره برداری از سد الغدیر ساوه در ادامه با تاکید بر اینکه با افزایش حجم آب در سد الغدیر ضرورت مدیریت مخزن احساس میشود، اضافه کرد: در شرایطی که سدها در وضعیت سیلابی قرار می گیرند، یکی از تمهیداتی که دیده می شود کنترل مخزن و آب ذخیره شده است.
شاهرخ گفت: در صورت تداوم شرایط حاکم بر سد الغدیر ساوه و عدم تغییر در دبی ورودی آب به دریاچه سد الغدیر، به نظر می رسد ظرف 10 روز آینده شرایطی ایجاد خواهد شد که به طراز نهایی سد دست یافته و به همان نسبت که آب به دریاچه سد وارد می شود به همان نسبت نیز خارج خواهد شد که به منظور مدیریت مخزن و جلوگیری از این روند تمهیداتی دیده شده است. لذا ظرف سه روز آینده دریچه تحتانی سد برای تنظیم آب ورودی باز خواهد شد.
وی به هماهنگی های بعمل آمده با ستاد مدیریت بحران شهرستان به منظور بازکردن دریچه تحتانی سد الغدیر ساوه اشاره کرد و گفت: با هماهنگی های بعمل آمده هیچ مشکلی در بازشدن دریچه های تحتانی و رهاسازی آب در نقاط پائین دستی سد وجود ندارد و آب کنترل شده ای به پائین دست هدایت خواهد شد و هیچ خطری وجود ندارد.
رئیس امور بهره برداری از سد الغدیر ساوه افزود: خوشبختانه با طراز مثبت آبی که در سد بوجود آمده می توانیم طی دوران توزیع آب برای مصارف کشاورزی همزمان از نیروگاه وفرقان با ظرفیت 10 مگاوات و نیروگاه آسیابک بند با ظرفیت 5 مگاوات که در فاصله هشت کیلومتری سد قراردارد بهره برداری کنیم و برق تولیدی به شبکه سراسری تحویل می شود.
تامین آب شرب ساوه از سد الغدیر است و از همین منظر انجام اقدامات پیشگیرانه می تواند از ورود خسارات به تاسیسات آب جلوگیری نماید.
سد الغدیر یا سد ساوه بر روی رود قرهچای در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان ساوه در سال ۱۳۷۲ تأسیس شده که ظرفیت ذخیره آب آن ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.