پخش زنده
امروز: -
بیست و ششمین کنگره بینالمللی نورولوژی و الکتروفیزولوژی بالینی ایران از دهم تا سیزدهم اردیبهشت برگزار میشود
به گزارش خبرنگارخبرگزاری صدا وسیما، دکتر فرزاد فاتحی دبیر این کنگره امروز در جمع خبرنگاران، اختلال حرکتی، پارکینسون، ام اس، سکته مغزی، آلزایمر، بیماریهای عصبی عضلانی، سر درد و تشنج را به عنوان شایعترین بیماریهای مغز و اعصاب بیان کرد و گفت: با توجه به مسن شدن جمعیت کشور بیماریهای مغز و اعصاب از جمله آلزایمر، پارکینسون و سکتههای مغزی نیز رو به افزایش است.
دبیر علمی این کنگره با بیان اینکه وضع درمان سالمندان در کشور ما وضع نسبتا مناسبی دارد گفت: اگر بیمار در حداکثر زمان چهار ساعت و نیم پس از سکته اقدام به درمان کند احتمال درمان آن زیاد است، اما در بحث بازتوانی و توانبخشی با مشکلاتی مواجه هستیم که متولی در کشور ندارد.
وی افزود: ام اس نیز از بیماریهای مغز و اعصاب است که علت ابتلا به آن مشخص نیست، اما در جوامع صنعتی و شهری بیشتر از روستاها دیده میشود و حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا به این بیماری هستند که معمولا در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال شیوع دارد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، وضع دارو و تجهیزات پزشکی بیماران مغز و اعصاب را نامطلوب دانست و گفت: در حال حاضر در تامین داروهای این گروه از بیماران با مشکل مواجه هستیم.
فاتحی سکته مغزی را دومین علت مرگ و میر در کشور نام برد و گفت: این بیماری ازجمله بیماریهای ناتوان کننده است که هزینههای بالای بازتوانی پس از سکته باعث شده است تا بسیاری از خانوادهها ناچار، از بازتوانی بیمار سر باز بزنند.
معاون آموزشی بیمارستان شریعتی با بیان اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد بیماران مغز و اعصاب برای استفاده از داروهای تولید داخل مشکلی ندارند، افزود: ۱۰ درصد بیماران با توجه به شرایط بدنی، نیاز دارند از داروهای برند استفاده کنند.
وی گفت: امسال حدود ۲۰۰ مقاله به این کنگره ارسال شده است که ۲۰ مقاله به صورت شفاهی ارائه میشود و ۱۳ کارگاه آموزشی نیزخواهیم داشت تا متخصصان با روشهای نوین درمان بیماریهای مغز و اعصاب آشنا شوند.