در هرمزگان ؛
سومین همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری
رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گفت : برای ایجاد امنیت لازم و اطمینان برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی به دنبال ائتلاف سرمایه گذاری هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ سید علی محمد موسوی افزود: باید با ایجاد وحدت رویه از سردرگمی سرمایه گذار خارجی جلوگیری کنیم.رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گفت:: هیچ محدودیتی در سهم سرمایه گذار خارجی در کشور وجود نداردو الویت ما کشورهای همسایه است.معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه گفت: هرمزگان با داشتن فرصتهای اقتصادی گسترده از جمله مناطق آزاد، بنادر، شیلات و کشاورزی باید در وضعیت مناسب تری قرار گیرد.غلامرضا انصاری افزود: سفارت خانهها و کشورهای متقاضی سرمایه گذاری نیز باید از فرصتهای اقتصای هرمزگان مطلع شوند.معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه افزود: بندرعباس یکی از قدیمیترین و فعالترین بنادر در حوزه خلیج فارس است و کشورهای همسایه بهترین گزینه برای سرمایه گذاری هستند.انصاری گفت:علی رغم شرایط اقتصادی و تحریمها، باید حضور در کشورهای منطقه به ویژه عراق را در الویت قرار دهیم.وی افزود: ایران با قرار گرفتن در همسایگی ۱۵ کشور با جمعیت ۵۰۰ میلیون نفر، بهترین فرصت برای روابط تجاری، سرمایه گذاری و اقتصادی ریشه دار است.استاندار هرمزگان هم گفت: هرمزگان پایتخت اقتصادی کشور است و با وجود ظرفیتهای مختلف میتواند موتور محرک اقتصاد کشور باشد.فریدون همتی امروز در سومین همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری هرمزگان افزود: واقع شدن هرمزگان در کنار تنگه هرمز، وجود سواحل مکران به عنوان دروازه طلایی اتصال به اقتصاد جهانی، ۱۴ جزیره، ۱۷ منطقه نمونه گردشگری، ذخایر بزرگ نفت و گاز و ۶۰۰ کیلومتر خط لوله صلح، یک مزیت نسبی برای تامین انرژی وسرمایه گذاری است.وی گفت:: پالایشگاه نفت بندر عباس و نفت ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان از مزیتهای بخشهای انرژی استان است.استاندار هرمزگان افزود: توسعه پالایشگاه مقیاس کوچک برای جلوگیری از فروش نفت خام هم از مزیتهای استان برای جذب سرمایه گذاری است.همتی گفت: تولید فولاد با ظرفیت هدف گذاری ده میلیون تن در سال، بانکرینگ سوخت در حوزه خلیج فارس و دریای عمان و انجام تعمیرات از دیگر ظرفیتهای استان هرمزگان است.وی افزود: موقعیت ویژه بندر شهید رجایی برای ایجاد مخازن سوخت و سوخت رسانی، وجود ۵۱ بندر صیادی و گردشگری، ظرفیت شیلاتی و کشاورزی نیز زمینه جذب سرمایه گذاری است.
استاندار هرمزگان گفت: در استان هرمزگان روند بوروکراسی اداری به حداقل رسیده است و در این راه سه کار مهم ارائه سند بی نام سرمایه گذاری، سند میثاق اجتماعی و پنجره واحد برای حمایت از سرمایه گذاران ایجاد شده است.
فریدون همتی افزود: با راه اندازی مرکز خدمات سرمایه گذاری همه مراحل صدور مجوز و طرح مطالعاتی طرح در این مرکز انجام میشود و سرمایه گذاران نیاز به مراجعه مستقیم به ا دارات دولتی ندارد.
وی گفت: در سند میثاق اجتماعی نیز، بخشهای حاکمیتی نظام به سرمایه گذاران تضمین امنیتی میدهند.
استاندار هرمزگان افزود: در پنجره واحد سرمایه گذاری نیز شرایطی فراهم شده است تا از هر نقطه از دنیا امکان ثبت طرح وجود داشته باشد.
همتی گفت: یکی دیگر از طرحهای توسعه استان مصوبه تسهیل و تسریع سرمایه گذاری شورای امنیت ملی است که بر اساس این مصوبه مزایای برای سرمایه گذاران در شرق استان و مناطق دریایی فراهم شده است.
وی افزود: بر اساس این مصوبه بیمه سرمایه گذاری در مقابل حوادث و تامین ۵۰ درصدی از سود تسهیلات بانکی از سوی دولت تامین شده است.
نماینده، ولی فقیه در هرمزگان هم در این همایش گفت:توقع سرمایه گذار، ایجاد امنیت، حمایت منطقی، سرعت در کار و معطل نشدن سرمایه است.
آیت الله نعیم آبادی افزود: هدف استکبار جهانی از سرمایه گذاری فقط منفعت طلبی است.
وی گفت: در سال رونق تولید مسئولان باید از حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی استقبال کنند.
سومین همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری در هرمزگان با حضور مقامات کشوری و استانی و مهمانان خارجی از کشورهایی همچون چین، برزیل، امارات، هند، عراق، عمان، آفریقای جنوبی، قطر به مدت دو روز در تالار شهید آوینی بندرعباس در حال برگزاری است.
رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود: دستگاه قضائی با دادسری عادلانه، الکترونیکی کردن دادسری، تدوین قراردادهای اقتصادی و ثبت مالکیت در کنار سرمایه گذاران است.
حجت الاسلام اکبری افزود: هر گونه قرارداد اقتصادی باید با قوانین شرع، اخلاق حسنه و منافع عمومی مغایرت نداشته باشند.
وی گفت: در راستای الکترونیکی کردن دادسری، دفاتر خدمات قضائی در همه نقاط استان ایجاد شده اند و در آینده نزدیک در روستاهای بزرگ نیز راه اندازی میشود.
رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود:سرمایه گذار از طریق دفاتر خدمات قضائی از تمام نقاط کشور و بدون مراجعه به دادگاه میتواند دادخواست و لایحه دفاعی خود را به دادگاه ارائه کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور قطر گفت:ایران در شرایط فعلی و در سطح بین الملل توانایی سرمایه گذاری هدفمند با اروپا، روسیه و چین دارد.
محمد علی سبحانی افزود: در منطقه خلیج فارس ۸ کشور وجود دارد که باید این کشورها را با همکاری و تعامل با یکدیگر نیازهای یکدیگر را رفع کنند.
وی گفت: با شرایط مساعد و طراحیهای مناسب میتوان به نتایج مطلوب رسید.
سفیر ایران در قطر با توجه به افزایش مبادلات تجاری ایران و قطر افزود: حجم مبادلات ایران و قطر بزودی از مرز یک میلیارد دلار عبور میکند.
سبحانی افزود: ایرانیان خارج از کشور از تحریمهای ترامپ علیه ایران ناراضی و عصبانی هستند.
رئیس هیات مدیره تاجران ترکیه در اروپا و سازمان جهانی آتیک نیز افزود: حجم تجارت ایران و ترکیه سالانه نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار است که با توجه به جمعیت و تواناییهای اقتصادی دو طرف بسیار ناچیز است.
شاهین عزیر افزود: استان هرمزگان استانی مهم و استراتژیک در زمینههای مختلف گردشگری، دریایی، حمل و نقل، انرژی، معدن و تنگه هرمز است.
وی گفت: این سازمان در حال مطالعه برای سرمایه گذاری در ایران و هرمزگان است و تحریمهای ظالمانه و ناعادلانه آمریکا را نمیپذیریم.
سفیر آفریقای جنوبی در جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: آفریقای جنوبی با وجود همه چالشهایی که در ایران وجود دارد به توسعه همکاریهای مشترک در حوزههای مختلف با ایران متعهد است.
ویکا خومالو افزود: آفریقای جنوبی یکی از کشورهای سرمایه گذار در حوزه تلفن با ایران است، اما شرکتهای کوچک تری نیز هستند که در ایران سرمایه گذاری کرده اند.
وی گفت: با وجود اتفاقهای سیاسی سالهای گذشته و تحریمهای اقتصادی ایران، آفریقای جنوبی جزو کشورهایی بوده که میزان سرمایه گذاریها و همکاریهای خود با ایران را ادامه داده است
سفیر آفریقا در تهران افزود: آفریقای جنوبی در حوزه معدن در عمق زمین و تکنولوژیها سرشناس است، اما از طرفی در حوزههای گردشگری و دریانوردی نیز نقاط مشترک دیگری بین ایران و این کشور وجود دارد که میتوان توجه بیشتری به این مقولهها داشت.
خومالو گفت: گسترش همکاریها در حوزه اقیانوس شناسی و بهره وری از اقیانوسها و در حوزههای آبی و دریانوردی در دستور کار است.
مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور نیز گفت: این صندوق اکنون ۱۲ طرح زیربنایی ملی در دست اجرا دارد.
سوزنچی با اشاره با اشاره به آمادگی ایرانیان خارج از کشور برای سرمایه گذاری در هرمزگان افزود: این صندوق آمادگی راه اندازی تله کابین از بندر پل تا جزیره قشم و هنگام و تبدیل جزیره فارور به بزرگترین جزیره سیاحتی و گردشگری با ۸ هتل و باند فرودگاه دارد.
وی گفت: صندوق سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور به علاقمندان سرمایه گذاری در ایران ضمانتنامه بانک جهانی و تضمین بازگشت سرمایه میدهد.