پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران: سالانه ۵ تن خاویار پرورشی در کشور تولید میشود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سازمان شیلات ایران؛ نشست معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران با هیئت شیلات اعزامی از کشور عمان در محل سازمان برگزار شد.
نبی اله خون میرزایی گفت: با ورود هیئت عمانی به ایران قرار است همکاریهای میان ۲ کشور در زمینههای تحقیقاتی، پرورش آبزیان و تجارت گسترش یابد.
وی افزود: از دیرباز دو کشور ایران و عمان روابط دوستانه و مشترکات و منافع فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و سیاسی فراوانی با یکدیگر دارند که امیدواریم این سفر بتواند بسترساز سطح ارتقای دو کشور شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سالانه نزدیک به ۵۰۰ هزار تن انواع ماهیان گرمابی و سردابی، ۵۰ هزار تن میگوی پرورشی، ۳ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری، ۵ تن خاویار پرورشی و ۲۰۰ میلیون قطعه ماهیان زینتی در کشور تولید میشود.
خون میرزایی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۱۵ هزار تن پرورش ماهی در قفس انجام میشود، افزود: برای افزایش تولید و پرورش ماهی در قفس برنامه ریزیهایی صورت گرفته است.
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه بیوتکنیک تکثیر این گونه ماهیان در ایران بومی شده است، گفت: خدمات بهداشتی، درمانی و سطح کنترل بالا در ایران برای تولید و پرورش ماهیان اعمال میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که سالانه بیش از ۷۷۰ هزار تن صید از آبهای فراساحل و ساحل انجام میشود، افزود: بیش از ۱۷۰ هزار تن از این صید از آبهای اقیانوس هند به دست میآید ضمن آنکه بیش از ۳۳۰ هزار تن از این صید را آبزیان کفزی تشکیل میدهند.
وی با اشاره به این که در سالهای اخیر صید تن ماهیان با قلاب را در کشور آغاز کردهایم، گفت: طی سالهای اخیر صید فانوس ماهیان در کشور رشد چشمگیری داشته است.
خون میرزایی با بیان این که کارخانجات فرآوری فراوانی در ایران فعال هستند، افزود: سرمایه گذاری گستردهای در این زمینه صورت گرفته است ضمن آنکه در همه این فعالیتها نیروی انسانی بومی تربیت شده است.
این مقام مسئول گفت: ما از اینکه قرار است تجربیات اجرایی و دستاوردهای تحقیقاتی را در اختیار کشور عمان قرار دهیم، استقبال میکنیم و همچنین علاقهمند هستیم از ظرفیتهای استعداد عمان برای صید فراساحل استفاده کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: هیئت عمانی آمدهاند از توانمندیهای بخش تحقیقات، اجرا و زیرساختهای آماده در ایران بازدید کنند از این رو بازدیدهای مختلفی از ظرفیت کشور انجام خواهند داد و قرار است همکاریهای بیشتری میان دو کشور از فعالیتهای آبزی پروری، فرآوری، صادرات و انتقال تجربیات با یکدیگر صورت گیرد.
در سال ۲۰۱۸ مجموع تولید صید و پرورش ماهی در عمان حدود ۵۵۳ هزار تن بود که نسبت به سال ۲۰۱۷، ۵۰ درصد رشد داشته است.
عمان سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن ماهی به ۶۳ کشور دنیا همچون کشورهای همجوار آسیای میانه، اروپا، ویتنام، چین و برزیل صادر میشود.