به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما آقای همتی امروز در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس که به منظور بررسی راههای رونق تولید در حال برگزاری است با اشاره به شرایط اقتصادی کشور افزود: از اواخر سال گذشته برنامه های ما برای رونق تولید به صورت خوبی اجرا شده به طوری که 189 هزار میلیارد ریال طی سه ماهه گذشته به نظام تولید کشور کمک صورت گرفت و این امر موجب رونق و تحولات خوب در بخش تولید شد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 55 درصد سرمایه گردش ریالی ما به بخش صنعت اختصاص داشت گفت: 357 هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش در 11 ماه گذشته بوده که 55 درصد آن به بخش صنعت اختصاص یافت که امسال این رقم به 65 درصد افزایش خواهد یافت.
رئیس کل بانک مرکزی حمایت از صنایع کوچک را از برنامه های سال جاری این بانک خواند و افزود: در سال گذشته به 23 هزار و 328 بنگاه اقتصادی 189 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد که این سیاست در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت.
وی اضافه کرد: برنامه های لازم را برای تامین ارز واحدهای تولیدی داریم همچنین نسبت به ثبت سفارش ها با احتیاط اقدام خواهیم کرد تا منابع را بیشتر صرف مواد اولیه مورد نیاز کشور کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: تامین کالاهای اساسی و ضروری کشور از اولویت های برنامه های ماست که ارز آن به نحو احسن تامین خواهد شد.
همتی با بیان اینکه ارز نیما را هم در سامانه نیما تقویت می کنیم افزود: طی یک ماه گذشته یک و نیم میلیارد دلار صادرات داشته ایم.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: 40 میلیارد دلار میزان صادرات غیرنفتی سال گذشته بوده و امسال برنامه داریم که کمک بیشتری به صادرات شود تا آنها ارز مورد نیاز خودشان را به چرخه اقتصاد کشور برگردانند.
زیرساخت اجرای کالابرگ الکترونیکی آماده است
رئیس بانک مرکزی گفت: آمادگی لازم برای اجرای کالابرگ الکترونیکی به مردم را داریم.
عبدالناصر همتی در خصوص وضعیت اختصاص کالابرگ الکترونیکی، گفت: از لحاظ نرم افزاری بانک مرکزی آمادگی لازم را برای اختصاص کالابرگ الکترونیکی به مردم را دارد اما زمان اجرای آن منوط به تصمیم دولت است.
سیستم رفاهی بانک مرکزی با برگزاری جلساتی به منظور ایجاد راهکاری اجرایی و امن نهایی شده و اطلاعات تمامی سرپرستهای خانوار در استانهای تهران و البرز بهروزرسانی شده و این افراد میتوانند با بهرهگیری از کارت بانکی و ارائه کد ملی از سهمیه اختصاص داده شده برای خرید گوشت که به عنوان اولین کالا در این سامانه اجرایی شده است، استفاده کنند.
در واقع افراد واجد شرایط اخذ سهمیه گوشت با مراجعه به یکی از فروشگاه های مجاز و با استفاده از یکی از کارت های بانکی معتبر اقدام به ارسال تراکنش ویژه بررسی سهمیه گوشت بر روی پایانه فروش فروشگاه مربوطه کنند و در صورتی که به کد ملی فرد مورد نظر سهمیه تعلق گرفته باشد، امکان دریافت گوشت سهمیهای وجود خواهد داشت.
زیرساخت ایجاد شده توسط بانک مرکزی قابل استفاده برای سایر کالاهای اساسی نیز خواهد بود و این سامانه از سامانههای سبد کالا و مانا به صورت ترکیبی بهره میگیرد. همچنین سهمیه کالاهای اساسی از جمله گوشت بر اساس اعلام وزارت کار و سازمان هدفمندی برای سرپرستان خانوارها تعریف میشود.
این سامانه توسط بانک مرکزی آماده و آزمایشهای اولیه آن نیز با موفقیت به اتمام رسیده اما هنوز در فروشگاههای عرضه کننده کالاهای اساسی اجرایی نشده است.