در مصاحبه با خبرگزاري صداوسيما مطرح شد
توجه به حقوق ناشران در کتابخانه دیجیتال همراه نور
کتابخانه «همراه نور»، بستری فراهم کرده است تا ناشران بتوانند کتاب هایشان را در تعامل با مرکزی معتبر قرار دهند و به صورت قانونی کتاب دیجیتال تولید کنند
مدیر کتابخانه همراه نور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما با بیان این مطلب افزود: این کتابخانه با سابقه، با ارائه کتاب دیجیتال، امکانات مناسبی هم برای مطالعه محققان ایجاد کرده است.
محمد مصطفی حسینی گفت: با توجه به محدودیتهایی که در موبایل وجود دارد، نسخه ویندوزی این کتابخانه هم ایجاد شده است و کاربران میتوانند به صورت برخط (آنلاین) با این کتابخانه در ارتباط باشند.
وی در خصوص فرایند تولید کتاب دیجیتال افزود: تولید کتاب دیجیتال، فرایندی زمان بر است به طوری که ما به هیچ وجه یک متن خام را روی محصول خود بارگذاری نمیکنیم بلکه بعد از طی مراحل قانونی و کسب اجازه از ناشران، کارشناسان این متون را به فرمت رایانه درمی آورند.
مدیر کتابخانه همراه نور اضافه کرد: فرمت بندی این کتابها به صورتی است که آیات، روایات، شعر، فهرست و صفحه بندیها در فایل نهایی و خروجی ما لحاظ میشود و کار، به صورت دیجیتال درمی آید.
وی گفت: کاربران با استفاده از امکانات دیجیتالی در این کتابخانه میتوانند متن را انتخاب و یادداشت برداری کنند و بعد، با ایجاد نمایه، آنها را دسته بندی کنند.
حسینی با اشاره به این که برخی کتابخانههای دیجیتال نگاه تجاری دارند گفت: ما در انتخاب کتابها، اولویتهای اسلامی و مذهبی را در نظر گرفته ایم، ولی کتابهای دیگر هم در این کتابخانه عرضه میشود که از آن جمله میتوان به اخلاق، عرفان، احکام، تفسیر، اقتصاد، طب سنتی، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره کرد.
مدیر کتابخانه همراه نور در خصوص نحوه ارتباط ناشران با این کتابخانه افزود: یکی از مهمترین خطوط قرمزی که ما در کارمان داریم، بحث حقوق ناشران و مالکیت معنوی است و روند کار ما این است که اول با ناشران قرارداد میبندیم و مجوزهای لازم را اخذ میکنیم سپس برای هرکدام از ناشران یک پنل ایجاد میکنیم تا به صورت برخط بتوانند از دانلود کتابهایشان توسط کاربران باخبر شوند.
وی اضافه کرد: ما در ادامه این تعامل، در ازای هر دانلودی که از کتابها انجام میشود سهمی را به ناشران اختصاص میدهیم و امیدواریم در احیای حقوق ناشران و صنعت کتاب دیجیتال قدمی برداریم.
همراه نور، واسطی برای ارائه و مطالعه کتابهای الکترونیکی به ویژه در حوزه علوم اسلامی، انسانی و آموزشی است.
نسخه ویندوزی همراه نور امکانات بیشتری به محققان میدهد
نسخه ویندوزی کتابخانه دیجیتال همراه نور امکانات بیشتری را برای دسترسی و استفاده علاقهمندان به کتابهای دیجیتال قرار میدهد.
مسؤول بخش کامپیوتری مرکز تحقیقات علوم اسلامی نور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این خبر گفت: با توجه به امکانات گستردهای که محیط ویندوز در اختیار قرار داده، نسخه ویندوزی کتابخوان، امکانات پژوهشی بیشتری دارد و محققان میتوانند به صورت برخط به فیش برداری و جستجوی پیشرفته در کتابهای دیجیتال بپردازند.
ابوالحسن عبدالعلی زاده افزود: اکنون دو نسخه اندرویدی (چهار به بالا) و نسخه ویندوزی وجود دارد که کاربران میتوانند از سایت همراه نور دانلود کنند.
وی گفت: نرم افزار کتابخوان، بستری یکپارچه و هماهنگ برای عرضه و مطالعه کتابهای الکترونیک است که در بخش ویترین آن، میتوان بر اساس نام کتاب یا نویسنده، کتاب مورد نظر را جستجو کرد.
عبدالعلی زاده افزود: در بخش فروشگاهی نرم افزار هم کاربران میتوانند کتابهای رایگان را دانلود کنند و در قسمت کتابخانه من، امکان حاشیه زدن و علامت گذاری روی متن وجود دارد.
وی گفت: در بخش کتابهای من، امکان ایجاد پرونده کاری و کتابهایی که کاربر پیش از این مطالعه و دریافت کرده وجود دارد.
مسؤول بخش کامپیوتری همراه نور گفت: نکتهای که برای ناشران و نویسندگان دغدغه است، بحث امنیت اطلاعات است که مورد استفاده نابجا و کپی برداری قرار نگیرد، به همین منظور ما با استفاده از روشهای ترکیبی در رمزگذاری دیتا و با تحقیقاتی که انجام داده ایم از روشهای ترکیبی برای این رمزنگاری استفاده میکنیم تا کاربر کتابی را که در این محیط دریافت میکند در خارج از آن قابل کپی نباشد این موضوع باعث آرامش روانی نویسندگان و ناشران خواهد بود.
نرم افزار همراه نور بیش از ۶ هزار کتاب دیجیتال را در اختیار علاقهمندان به حوزه کتاب و کتاب خوانی قرار داده است.
همراه نور شش هزار کتاب دیجیتال عرضه میکند
نرم افزار کتابخوان همراه نور با ارائه ۶ هزار کتاب دیجیتال، تنوع موضوعی ایجاده کرده و فقط به موضوعات اسلامی نپرداخته است.
مدیر اداره ارتباطات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اعلام این خبرگفت: این مرکز، مرکزی است که در عمر سی ساله خود از سال ۱۳۶۸ به این طرف، در زمینه دیجیتالی کردن منابع و متون اسلامی و انسانی گام برداشته و هدفش تسهیل در امر پژوهش و دسترسی به منابع و متون است.
سید احمد الحسینی گفت: با توجه به این، یکی از اهداف مرکز نور حفظ میراث ماندگار اسلام و ایران است و به همین دلیل ما در ادبیات و سایر موضوعات علوم انسانی هم ورود کرده ایم.
وی افزود: مرکز نور در موضوعاتی مانند روان شناسی، جامعه شناسی، اقتصاد، سیاست، ورزش، جغرافیا و حتی کودک و نوجوان هم به ارائه اثر پرداخته است.
مدیر ارتباطات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی افزود: یکی از کارهایی که مرکز نور انجام داده، ارائه خدمات فرهنگی به دیگر نهادها و مؤسسات آموزشی پژوهشی، حوزوی و دانشگاهی است به طوری که کارهای پژوهشی آنها را به صورت دیجیتالی تولید کرده است.
وی گفت: سایت نورمگز از دیگر امکانات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است که علاقه مندان میتوانند به صورت برخط به آن مراجعه و از مقالات و مطالبش استفاده کنند.
الحسینی با اشاره به تولید اخیر مرکز نور گفت: نرم افزار حافظ از کارهایی است که این مرکز تولید کرده و دارای بخشهای متنوعی مثل کتابخانه، شرح و متن کامل، فهرستهای گزینشی و درختی و امکان فیش برداری برای محققان است.
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور برای ارائه کلیه عناوین عرضه شده در کتابخوان همراه نور، مجوز لازم را از صاحبان آثار در اختیار دارد.
نرم افزارهای همراه نور برای مطالعهی قانونی کتاب الکترونیک بر روی موبایل، تبلت و رایانه شخصی طراحی شدهاست.