البرغوثی در واکنش به اقدام برخي در تحريم دولت جديد
چالش هایی بزرگتر از تشکیل دولت جدید در فلسطین پیش رو داریم
برغوثي: عمل دولت جدید تشکیلات خودگردان فلسطین به وعده هایی که می دهد بسیار سخت است زیرا این دولت، در واقع دولت وحدت ملی نیست.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلويزيوني الميادين؛ دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین با اشاره به اقدام جریانهای مختلف فلسطینی در تحریم دولت جدید فلسطین گفت: چالش های بزرگتری همچون تصمیم اسرائیل برای الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی و یهودی سازی آن، پیش رو داریم که بسیار مهمتر از تشکیل دولت فلسطین است.
محمد البرغوثی در گفتگو با شبکه تلویزیونی المیادین گفت: عمل کردن دولت جدید تشکیلات خودگردان فلسطین به وعده هایی که می دهد بسیار سخت است؛ زیرا این دولت، در واقع دولت وحدت ملی نیست و یکی از دلایل مهمی که ما به عنوان جنبش ابتکار ملی فلسطین در این دولت مشارکت نکردیم این است که ما یک دولت وحدت ملی می خواهیم. شرایط کنونی فلسطین بسیار پیچیده است. از این رو دولت جدید تشکیلات خودگردان با چالشهای بزرگی روبروست. اولین چالش چگونگی رویارویی با معامله قرن است؛ البته تنها معامله قرن نیست بلکه هم اکنون اسرائیل توطئه هایی همچون ملحق کردن همه کرانه باختری به سرزمین های اشغالی را در سر می پروراند و برای اینکه دو دستگی ها را بین نوار غزه و کرانه باختری افزایش بدهد می خواهد دو دستگی را به جدایی کامل بین این دو منطقه تبدیل کند. بنابراین تنها راه حل، تشکیل دولت ملی فلسطین است. چالش دوم چگونگی برگزاری انتخابات است. ما از سال 2006 تاکنون انتخاباتی نداشته ایم. بنابراین چگونه در دولتی حضور داشته باشیم که مردم نتوانسته اند از طریق انتخابات گزینه های خود را انتخاب کرده باشند؟ ما خواستار برگزاری انتخابات هستیم. سومین چالش که از مهمترین و خطرناک ترین چالش هاست این است که وظیفه و ماموریت تشکیلات خودگردان فلسطین در مرحله بعد چیست؟ بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل و همه احزاب صهیونیست می گویند اجازه نمی دهند کشور مستقل فلسطین تشکیل شود. نتایج انتخابات اسرائیل نشان داد که تنها سه تن از اعضای کنست که یهودیهای اسرائیل هستند از راه حل دو کشور سخن می گویند. این در حالی است که آنها نیز راه حل دو کشور را ناقص می دانند.
البرغوثي خاطرنشان کرد: بنابراین برنامه های تشکیلات خودگردان چیست؟ مقامات اسرائیل تلاش می کنند تشکیلات خودگردان تنها یک دولت بی محتوا باشد و ماموریتهای امنیتی خود را برای آنان ایفا کند. البته اگر تشکیلات خودگردان اقداماتی را انجام دهد از آن حمایت خواهیم کرد؛ اقداماتی همچون توقف هماهنگی های امنیتی با اسرائیل، لغو توافقنامه اقتصادی پاریس و توافقنامه اسلو باید صورت بگیرد. اسرائیل توافقنامه اسلو را پاره کرد. اگر هم دولت جدید تشکیلات خودگردان فلسطین چنین اقداماتی انجام دهد ما از آن پشتیبانی می کنیم.
محمد البرغوثی تصریح کرد: تجمع دموکراتیک شامل چند جریان فلسطین همچون جبهه مردمی، ابتکار ملی فلسطین، جبهه دموکراتیک، حزب الشعب و جنبش فداست. همچنین تعداد زیادی از موسسات مدنی و جنبش های جوانان و انجمن های کارگری نیز عضو تجمع دموکراتیک هستند. از اینرو این تجمع، همچون ائتلاف بزرگی از جریانهای مختلف فلسطینی است. تجمع دموکراتیک فلسطین تصمیم گرفته است در دولتی که به دودستگی بینجامد شرکت نکند بلکه تنها در دولت وحدت ملی شرکت خواهد کرد و قبل از اینکه دولت جدید تشکیلات خودگردان تشکیل شود مواضع خود را اعلام کرده بود. البته برادران ما در جنبش فدا و حزب الشعب تصمیم گرفتند در دولت جدید شرکت کنند. تجمع دموکراتیک نیز مانع آزادی هر جریان سیاسی نیست اما ما به عنوان تجمع دموکراتیک فکر می کنیم این دو حزب از تصمیمات گروهی و مشترک خارج شدند. بنابراین اگر این تجمع بیانیه ای صادر نمی کرد و به طور قاطع موضع خود را درباره تشکیل دولت وحدت ملی بیان نمی کرد کارایی خود را از دست می داد؛ زیرا به جسدی بی روح تبدیل می شد. اما هم اکنون محتوا و دیدگاهی سیاسی دارد. ما نمی خواهیم کسی یا جریانی تصمیماتی خارج از چارچوب تجمع دمکراتیک بگیرد اما به آرای دیگران نیز احترام می گذاریم.
مجری المیادین در ادامه از البرغوثی پرسید: «دولت جدید تشکیلات خودگردان با چه چالش هایی روبرو خواهد شد؟»
وی پاسخ داد: در حقیقت چالشهایی که امروز پیش روی ماست بسیار بزرگتر از مسئله تشکیل دولت جدید است. من می دانم که بخشی از مردم فلسطین از تغییراتی که صورت گرفته استقبال کردند. اما فکر می کنم در حال حاضر نا امیدی ایجاد شده است زیرا مردم می گویند این چیزی نیست که ما می خواستیم. مردم خواستار وحدت و یکپارچگی هستند. در زمینه چالشهای موجود باید به مطلبی اشاره کنم که به رغم روشن و شفاف بودن، شاید دور از ذهن مخاطبان است و آن این است که معنی انتخابات اخیر اسرائیل چیست؟ بنی گانتس رئیس حزب آبی سفید، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و همه احزاب صهیونیست اعلام کردند راه حل دو کشور دیگر مرده است. آنها همچنین اعلام کردند توافقنامه اسلو را همچون جسد بی جانی می دانند و مرگ ایده یافتن راه حل میانه بین فلسطینیان و جنبش صهیونیسم را اعلام کردند زیرا قبلا از این طریق امکان تشکیل کشوری در کرانه باختری و غزه بود که پایتخت آن قدس باشد.
امروز جنبش صهیونیسم می گوید راه حلی ندارم نقشه های اسرائیل نیز آشکار است یهودی سازی کرانه باختری و ملحق کردن آن به سرزمینهای اشغالی و همچنین جدا کردن کامل نوار غزه از کرانه باختری. آنها اگر می توانستند نوار غزه را هم به سرزمینهای اشغالی ضمیمه می کردند اما با دو میلیون نفری که در نوار غزه زندگی می کنند چه می توانند بکنند؟ بنابراین جدا کردان نوار غزه از کرانه باختری و الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی بزرگترین چالش است. باید همه جریانهای فلسطینی فورا با هم دیدار داشته باشند تا طرحی راهبردی برای رویارویی با این خطر بزرگ تهیه کنند. امروز یهودی سازی و ضمیمه کردن کرانه باختری به اسرائیل مطرح است. فردا کوچ اجباری فلسطینیان ساکن این مناطق نیز مطرح می شود. کسانی که فکر می کنند صهیونیستها دیگر برنامه ای در زمینه کوچ اجباری شهروندان فلسطینی ندارند سخت در اشتباهند. ما در برابر چالش اسیران فلسطینی که چالش بزرگی است قرار داریم. امروز اسیران فلسطینی اعتصاب غذا می کنند و نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند از این رو چالش های واقعی که پیش روی ماست بزرگتر از چالش تشکیل دولت است.