پخش زنده
امروز: -
وزیر کشور: کمیتههای مختلف بازسازی مناطق سیل زده با شرح وظایف تشکیل شده است و تا پس فردا نیز ستاد اصلی با عنوان قرارگاه تشکیل میشود
عبدالرضا رحمانی فضلی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره بازسازی مناطق سیل زده افزود: بعد از ابلاغ رئیس جمهور در دولت، مقدمات کار را فراهم کردیم و بررسیهای اولیه نیز با توجه به اینکه این چند روز هم خودم در میدان بودم و هم همکاران بنده در وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران در منطقه حضور داشتند، صورت گرفته است و جمعبندی را ارائه دادیم.
وی گفت: امروز جلسه مقدماتی تشکیل شد و اعضای ستاد را مشخص کردیم و کمیتههای مختلفی که باید در ذیل ستاد ایفای نقش کنند اعم از کمیته برآورد خسارات و تخصیص منابع آب، کمیته نوسازی و بازسازی، کمیته فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی، کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات، کمیته نظارت و بازرسی همچنین کمیته پیشگیری تشکیل شدند و شرح وظایف هم مشخص شد.
وزیر کشور افزود: امیدواریم فردا یا پس فردا نیز ستاد اصلی را که قرارگاه نامگذاری شده است، تشکیل دهیم.
وی گفت: اولویتها نیز مشخص شد که اولویت نخست ما تعیین دقیق خسارت هاست و بعد از آن نیز بحث مسکن است که در بحث مسکن دو بعد وجود دارد؛ یکی مسکن موقت و دیگری مسکن دائم؛ که در بخش مسکن موقت باید با توجه به شرایط اقلیمی که ما در خوزستان، لرستان و گلستان پیش رو داریم باید تلاش کنیم حداقل امکانات رفاهی برای مردم با سرعت تامین شود.
رحمانی فضلی افزود: در مسکن دائم نیز موضوع بازسازی و نوسازی مورد هدف است. در کنار آن نیز بحث پرداخت خسارت به واحدهای زراعی، دامی و واحدهای تولیدی مد نظر قرار گرفت و خدماتی که مردم در بحث آب، برق و گاز نیاز دارند و بقیه خدمات مانند بحث آموزش و بحثهای زیرساختی که همه آنها نیز مشخص شد.
وی با بیان اینکه امیدواریم با هماهنگی و وحدت رویه و با فرماندهی واحد موضوع بازسازی را تسریع ببخشیم، گفت: در این زمینه باید از امکانات، منابع، مشارکت و کمکهای همه دستگاهها استفاده کنیم یعنی دولت قطعا به تنهایی قادر نیست این موضوع را انجام دهد.
وزیر کشور افزود: نیروهای مسلح در همه مراحل مقابله با سیل یارو یاور مردم سیل زده بودند و در حوزه امداد ما را یاری کردند، سمنها، خیریهها و نهادهای عمومی غیر دولتی مثل شهرداریها حتما باید در این خصوص به ما کمک کنند.
رحمانی فضلی گفت: ما برای هر استان چند استان معین در زمان مقابل و امداد مشخص کردیم که باید نقش ایفا کنند و تقسیم کار را انجام دادیم تا ان شاء الله کارهای بازسازی را با سرعت پیش ببریم.
وی افزود: از همه کسانی که تاکنون ما را یاری دادند تشکر میکنم و ان شاء الله مشارکت و یاری شان در مراحل بعد نیز ادامه داشته باشد و همراه مردم عزیز منطقه سیل زده باشند.
وزیر کشور گفت: هم اکنون فقط خوزستان دارای شرایط خاص است و آن هم به دلیل حجم آبهایی است که در رودخانهها جاری است و رودخانهها خارج از ظرفیت شان آب را انتقال میدهند، بنابراین در دشتها ما آب داریم و با جمع شدن آب در پشت خاکریزها، هر لحظهای که آب از خاکریزی سقوط میکند باز این آب در خاکریز بعدی قرار میگیرد و همینطور جاری میشود که نیروها لحظه به لحظه در آنجا حضور دارند و هم از لحاظ هوایی و هم از نظر زمین این موضوع را کنترل میکنند.
وی افزود: تمام تلاش ما این است که آسیب و خسارت بسیار کمی وارد شود.
رحمانی فضلی گفت: موضوعی که در این چند روز به صورت شایعه مطرح شد این بود که نمیخواهند آب را به هورالعظیم منتقل کنند و آب در بقیه جاها جمع میشود که این کار از نظر فنی کاملاً رد میشود، چون شما اگر مسیر رودخانه کرخه را نگاه کنید، انتهای رودخانه کرخه هورالعظیم است، بنابراین این آب خود به خود به هورالعظیم میرود و من خودم به آنجا رفتم از نزدیک دیدم البته تاسیسات نفتی در محاصره کامل آب است، اما در این خصوص اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی افزود: ۹۰ درصد هورالعظیم را آب گرفته است و بخشی از آب نیز به طرف کشور همسایه میرود بنابراین باید در فضای کنونی کمک کنیم و همه دست به دست بدهیم تا این مرحله را رد کنیم.
وزیر کشور درباره اولویت بندی استانها نیز گفت: ما اکنون بیشترین تخریب را از نظر استانی در خوزستان داریم که حجم آب زیاد است و بیش از ۲۵۰ روستا از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد آبگرفتگی دارند و نقل و انتقال مردم در آنجا خیلی زیاد است و بخشی از حواشی شهر مانند منطقه اهواز، بخش عین دو و حمیدیه واقعا خسارت دیده و بقیه جاها نیز همینطور است.
وی افزود: بنابراین خوزستان از نظر میزان خسارت وارده برای ما اولویت دارد و بعد از آن لرستان و ایلام و چهارمحال و خراسان جنوبی و شمالی که همه این کارها را ما انجام میدهیم و تقسیم کار کرده ایم ضمن اینکه انجام کار در هر استان منوط به انجام کار در استان دیگر نیست و امیدواریم به کمک مردم و همه دستگاهها این مراحل را پشت سر بگذاریم.