تقاضای ویژه استاندار کرمانشاه از وزیر صنعت و معدن:
احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق در حدفاصل خسروی _ پرویزخان
بازوند استاندار کرمانشاه ظهر شنبه ۲۴ فروردین ماه در نشست کارگروه توسعه صادرات کشور که با حضور دکتر رضا رحمانی وزیر صمت در مرز پرویزخان برگزار شد احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق در حدفاصل خسروی _ پرویزخان را از وزیر صمت مطالبه کرد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه بازوند استاندار کرمانشاه ظهر شنبه ۲۴ فروردین ماه در نشست کارگروه توسعه صادرات
کشور که با حضور دکتر رضا رحمانی وزیر صمت در مرز پرویزخان برگزار شد؛ اظهار داشت: طبق مصوبهای که دولت عراق داشته، قرار است ۶ شهرک صنعتی مشترک در طول مرز ایران و عراق ساخته شود.
وی در ادامه افزود، حدفاصل میان دو مرز مهم مبادلاتی خسروی و پرویزخان، بهترین مکان برای احداث شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق است و مدیریت ارشد استان کرمانشاه از وزیر صمت انتظار ویژه دارد که هرچه سریعتر زمینه احداث این شهرک در این مکان فراهم شود.
بازوند در ادامه با اشاره به چالشها و مشکلات بسیار در وزارت صمت تصریح کرد: با وجود مشکلات در این وزارت خانه اما باید توجه داشت که کرمانشاه ۳۷۰ مرز کیلومتر مشترک با کشور عراق دارد که ۵۰ درصد از آن با اقلیم کردنشین این کشور است. همچنین استان ۶ بازارچه و مرز رسمی دارد که ۴ مرز و بازارچه آن در این محدوده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب قرار دارد و این یعنی پتانسلی با قدرت اقتصادی بالا که باید از آن برای توسعه اقتصاد استان و کشور بهره گرفت.
استاندار کرمانشاه همچنین گفت: طبق هدف گذاری صورت گرفته قرار بود در سال ۹۷ شاهد ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات از مرزهای استان به کشور عراق باشیم که با تلاشهای صورت گرفته این میزان به ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار رسید که رشدی ۴۴ درصدی داشته و شایسته تقدیر است.
وی همچنین از بازگشایی مرز خسروی به عنوان یک مطالبه بسیار جدی مردم استان کرمانشاه یاد کرد و افزود: انتظار داریم هرچه زودتر شاهد بازگشایی این مرز که دارای بهترین زیر ساخت هاست باشیم و یادمان نرود که پرویزخان یک مرز مبادلاتی بسیار مهم است که علی رغم برخی کمبودهای زیرساختی، از یک رونق مبادلاتی بسیار خوب برخوردار است.
بازوند در پایان به توقف برخی از مبادلات در مرزهای این استان اشاره کرد و گفت: فعالیتهای تجاری مدتی است در مرز تیله کو متوقف شده است که انتظار میرود وزیر صنعت در زمینه بازگشایی دوباره این بازارچه مهم کمک کنند.
حاتمی معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری استانداری کرمانشاه نیز در این جلسه اظهار داشت: کرمانشاه به دلیل برخورداری از یک موقعیت مبادلاتی بسیار مناسب، یکی از استانهای مهم در حوزه صادرات کشور محسوب می شود.
وی با اشاره به میزان صادرات به کشور همسایه از طریق مرزهای این استان گفت: طی این سالها کشور عراق در کنار چین تبدیل به یکی از مقصدهای اصلی صادرات کشور شده است و در این میان ۴۰ درصد از صادرات ایران به عراق از طریق مرزهای و بازارچه های مبادلاتی کرمانشاه صورت می گیرد.
حاتمی در ادامه تصریح کرد: انتظار می رود در شرایط فعلی تحریم ها، زمینه و بسترهای لازم برای استفاده از ظرفیت های استان های مهم مرزی مانند کرمانشاه برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور فراهم شود و استفاده از ظرفیت های مناسب نیازمند فراهم کردن زیر ساخت های مورد نیاز است. دولت باید در ردیف های اعتباری برای فراهم کردن این زیرساخت ها را فراهم کند زیرا با بودجههای استانی نمی توان این کمبودها را جبران کرد.
وی همچنین به ممنوعیتها و محدودیت های گاه و بی گاه صادرات برخی کالاها به جایگاه تجار ایرانی نزد طرف های عراقیاشاره کرد و افزود: این نوسانات لطمه های جدی به اقتصاد ما زده است و انتظار می رود ساماندهی صادرات با راهکارهای بهتر و هوشمندانه تری همچون عوارض گمرکی صورت گیرد.