پخش زنده
امروز: -
رئیس دیوان عدالت اداری: میانگین زمان رسیدگی به پروندهها از ۸ ماه به ۶ ماه کاهش یافته است
حجت الاسلام والمسلمین محمدکاظم بهرامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با قدردانی از عملکرد سال گذشته قضات و کارکنان دیوان عدالت اداری گفت: میانگین زمان رسیدگی به هر پرونده در شعب بدوی دیوان در سال ۹۶ هشت ماه (۲۳۹ روز) بوده که سال ۹۷ به شش ماه (۱۷۸ روز) و میانگین زمان رسیدگی به هر پرونده در شعب تجدیدنظر از ۱۹۷ روز به ۱۵۰ روز کاهش یافته است.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: سال گذشته ۱۵۶ هزار و ۵۰۰ پرونده وارد شعب بدوی دیوان شد که در مقایسه با سال پیش از آن ۱۸ و نیم درصد افزایش داشته است و مختومههای شعب بدوی نیز در سال گذشته ۱۷۱ هزار و ۳۲۵ فقره پرونده بوده که در مقایسه با سال پیش از آن ۲۶ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: در بخش شعب تجدیدنظر نیز در سال گذشته ۸۷ هزار و ۵۸ پرونده وارد شده که در مقایسه با سال پیش از آن ۳۲ و ۹ دهم درصد افزایش داشته و مختومههای شعب تجدیدنظر نیز در سال گذشته ۸۷ هزار و ۹۷۹ پرونده بوده که در مقایسه با سال پیش از آن ۱۶ و ۷ دهم درصد افزایش داشته است.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: در مجموع تعداد پروندههای وارده به شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان در سال گذشته ۲۴۳ هزار و ۷۳ پرونده و تعداد پروندههای مختومه در این دو شعب هم ۲۵۹ هزار و ۳۰۴ پرونده بوده که آمار مختومهها به نسبت قابل توجهی بیش از ورودی هاست.
بهرامی درباره پروندههای مانده نیز گفت: در پایان سال ۹۶ در شعب بدوی ۹۳ هزار و ۷۴ پرونده مانده بود که این رقم در پایان سال ۹۷ به ۸۳ هزار و ۱۰۷ پرونده رسید و موجودی پروندهها در شعب بدوی ۱۰ درصد کاهش یافت و در شعب تجدیدنظر نیز در حالی که در پایان سال ۹۶ با ۳۱ هزار و ۸۷۰ پرونده مانده مواجه بودیم این تعداد پرونده در پایان سال ۹۷ به ۲۹ هزار و ۸۱۶ پرونده رسید که نشان دهنده کاهش ۶ و ۴ دهم درصدی موجودی پرونده هاست.
وی به مختومه شدن هزار و ۴۶۰ پرونده در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در سال گذشته اشاره کرد.
رئیس دیوان عدالت اداری درباره میانگین زمان رسیدگی به هر پرونده در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان هم گفت: میانگین زمان رسیدگی برای هر پرونده در شعب بدوی در سال ۹۶ هشت ماه بود که در سال گذشته به حدود ۶ ماه کاهش پیدا کرده و در شعب تجدیدنظر نیز این میانگین زمانی ۱۹۷ روز در سال ۹۶ بوده که به ۱۵۰ روز در سال ۹۷ کاهش یافته و این ناشی از تلاش جدی قضات و کارکنان دیوان عدالت اداری است.
بهرامی افزود: البته در صددیم متوسط زمان رسیدگی به پروندهها واقعی شود و طوری برنامه ریزی خواهیم کرد که رسیدگی هر پرونده در شعب بدوی حداکثر شش ماه و در شعب تجدیدنظر پنج ماه باشد که اگر به این هدف برسیم مدت زمان رسیدگی یک پرونده در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان ۱۱ ماه و یا حداکثر یک سال خواهد بود.
وی گفت: البته بخشهایی از کار ما در دیوان عدالت اداری به صورت تشریفاتی و مراحل اداری است و وقتی شکایتی به شعب دیوان ارسال میشود یک نسخه از آن را عیناً برای دستگاه طرف شکایت ارسال میکنیم و آن دستگاه وظیفه دارد ظرف یک ماه پاسخ دهد و از آنجا که ارسال این دادخواست به دستگاه مربوطه زمان میبرد و آن دستگاه هم یک ماه فرصت دارد به ما پاسخ دهد تقریباً حدود دو ماه برای هر پرونده صرف میشود که تشریفات است و اگر بتوانیم این تشریفات دادرسی را کم کنیم در رسیدگیها تسریع میشود.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: البته برای تحقق این امر نیازمند همکاری بیشتر دستگاهها هستیم و غیر از این هم باید ارسال دادخواست به طرف شکایت و پاسخ آن به صورت الکترونیکی انجام شود.
بهرامی گفت: قضات باید هفتهای یک روز در جلسات هیئت عمومی و دو تا سه ساعت در هفته هم در جلسات هیئتهای تخصصی شرکت کنند و به همین علت بخشی از وقت قضات صرف شرکت در این نوع جلسات میشود.
بیشتر بخوانید؛
۱۲:۵۵ ابطال ۲۶۷ مصوبه دستگاهها در سال گذشته
رئیس دیوان عدالت اداری از ابطال ۲۶۷ مصوبه دستگاهها در دیوان در سال گذشته خبر داد