بررسی اقدامات مقابله با بحران
آمادگی هرمزگان برای مقابله با سیل احتمالی
معاون اول رئیس جمهور در تماس تلفنی با استاندار هرمزگان آخرین اقدامات آمادگی استان برای مقابله با سیل احتمالی را بررسی کرد
واریز اضافه مستمری سیل زدگان مازندران
به گزارش
خبرگزاري صداوسيما؛مستمری بگیران سیل زده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مازندران، یک ماه مستمری اضافه دریافت میکنند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مازندران گفت: برای مستمری بگیران سیل زده زیر پوشش این صندوق در مازندران از یکشنبه ۲۴ فروردین یک ماه مستمری اضافه واریز میشود.
محمد ابراهیمی با بیان اینکه از ۴ هزار خانوار زیر پوشش این صندوق به ۵۰۰ خانوار این مستمری اضافه پرداخت میشود افزود: این صندوق همچنین یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون ریال کمک غیرنقدی بین سیل زدگان مازندران توزیع کرده است.
ابراهیمی همچنین با اشاره به اینکه با هدف احقاق حقوق اعضاء صندوق در مناطق سیلزده و پیگیری اجرای ماده ۸ قانون بیمه روستاییان (پرداخت حق بیمه اعضای صندوق در مناطق سیلزده توسط دولت)، فعالیتهای جهادی در مناطق سیل زده مازندران در حال اجراست افزود: با تامین اعتبار ۱۶ میلیارد تومانی سازمان برنامه و بودجه ، حدود ۳۰ هزار بیمه شده روستایی آسیب دیده از سیل از پرداخت حق بیمه معاف میشوند.
گفتوگوی تلفنی جهانگیری با استاندار هرمزگان
معاون اول رئیس جمهور در تماس تلفنی با استاندار هرمزگان آخرین وضع اقدامات انجام شده، آمادگی استان برای مقابله با سیل احتمالی را بررسی کرد.
جهانگیری با تاکید بر آمادگی کامل استان برای مقابله با سیل و خسارتهای احتمالی آن از تلاشهای مسئولان استان قدردانی کرد.
فریدون همتی استاندار هرمزگان نیز با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته گفت: ستاد مدیریت بحران در همه شهرستانهای هرمزگان به حالت آماده باش است.
بکارگیری همه امکانات و تجهیزات در بارندگیهای امروز و فردا
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان: دستگاههای امداد رسان هم در آماده باش کامل هستند و نشستهای مدیریت بحران در کل استان برگزار شده است. اکنون ماشین آلات دولتی و خصوصی در حال لایروبی مسیلها و رودخانهها در تمام نقاط استان هستند.
علیرضا صفا: مردم اطلاعیهها و اخطاریههای صادر شده از هواشناسی، مدیریت بحران، صداوسیما و خبرگزاریها پیگیری کنند و به شایعات توجه نکنند.
مسئول مدیریت بحران شهرداری بندرعباس نیز گفت: بیش از ۱۰ تیم ۲۳ نفره خدمات شهری و تیمهای آتش نشانی و خدمات ایمنی در آماده باش کامل هستند. حمید حیدری زاده افزود: بیش از ۱۰ دستگاه بیل مکانیکی، بلدوزر، لودر و کامیون نیز برای این بارندگیها آماده شده است. اکنون تیمهای امدادی در نقاطی از شهر که در بارندگیهای قبلی با مشکل مواجه شدند مستقر هستند.
وي افزود: در صورت بروز هرگونه مشکل برای شهروندان ۲۸ سالن ورزشی در بندرعباس برای اسکان مردم در نظر گرفته شده است.
حمیدحیدری زاده همچنین از مردمی که سقف خانههای آنان در بارندگیهای قبلی با مشکل مواجه شده است، خواست تا برای جلوگیری از خطرات احتمالی به مدت ۴۸ ساعت در مکان دیگری اسکان پیدا کنند.
مدارس شرق استان هرمزگان امروز و فردا تعطیل است
مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان: در شرق استان شامل شهرستانهای میناب، رودان، سیریک، جاسک، بشاگرد و مناطق سندرک و رودخانه، کلیه مدارس دورههای تحصیلی در شیفت صبح و بعد از ظهر روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل اعلام شده است.
موسی دادی زاده افزود: برای سایر شهرستانها امروز صبح و بعد از ظهر کلیه مدارس تعطیل اعلام شده و برای فردا نیز تصمیم با ستاد مدیریت بحران استان است که با توجه به شرایط امشب تصمیم گیری و اطلاع رسانی میشود.
آغاز بارش باران دربخش احمدی
بخشدار بخش احمدی گفت:بارندگی از ساعت ۱۳ امروز آغاز شد و تاکنون به صورت پراکنده ادامه دارد.
مصطفی ماندگاری افزود:بر اثر بارندگی رودخانههای فصلی بخش احمدی جاری شدند. همه دهیاران بخش احمدی در حالت آماده باش هستند. تمهیدات لازم در بخش احمدی و دهستان کوهشا اندیشیده شده است. بخش احمدی درشمال هرمزگان ودر ۱۳۰ کیلومتری بندرعباس قراردارد.
بازگشايي محور اهواز -آبادان، فکه- شوش، شوش - چغازنبيل و شوشتر -شعِيبيه
از خوزستان هم خبر مي رسد: با تلاش عوامل راهداري، امدادي و انتظامي، چهار محور اهواز -آبادان، فکه- شوش، شوش - چغازنبيل و شوشتر -شعِيبيه، بازگشايي شده است.
مديرکل راه و شهرسازي استان خوزستان هم از رفع خطر در سوسنگرد باکاهش سطح آب خبرداد. با استقرار 400 دستگاه ادوات زرهي، مهندسي و ترابريِ نيروي زميني سپاه در مناطق سيل زده استان خوزستان،کار کمکرساني در اين مناطق، شتاب بيشتري گرفته است. در راستاي برخورد با شايعاتِ اخبارِ سيل هم، پليس فتاي استان خوزستان از معرفي 24 شايعه ساز در فضاي مجازي به مراجع قضايي خبرداد.
شادماني مردم حوالي شوش که بر سيل غلبه کردند و خانه و کاشانه خود را نجات دادند
اگرچه سيل در برخي مناطق استان خوزستان نسبت به روزهاي گذشته فروکش کرده است اما تهيه نيازهاي اساسي مردمي که هنوز با سيل درگير هستند، مهم است
لرستان
زنگ مدارس مناطق سيل زده امروز نواخته شد
پس از دو هفته تعطيلي و جدال با سيلاب مهيب در استان لرستان، زنگ مدارسِ مناطق سيل زده، امروز شنبه دوباره نواخته شد.
مديرکل آموزش و پرورش استان لرستان:به جز چَم مهر، بابازِيد و پَران پرويز، باقيِ مدرسه هاي روستايي و شهري داير است.
دانش آموزان مدارس منطقه رودبارِکوهناني اما، به علت بسته بودن راهها و بالاآمدن آب سد سِيمَره قرار است: از سه شنبه به مدرسه بروند.
انرژي مضاعف مردم سيل زده با حضور نيروهاي جهادي
مردمان اين ديار همچنان که روز هاي سخت جنگ نابرابر تحميلي را گذارندند ،سختي هاي اين روزها را هم خواهد گذارند. پلدختر دوباره ساخته خواهد شد اين بار مقاومت تر از هميشه. حضور خالصانه و بي منت گروهاي جهادي در اين روزهاي پلدختر انرژي مضاعفي به مردم اين منطقه داده است.
پاک شدن گل و لاي پلدختر و معمولان؛ تا دو روز ديگر
معاون امور عمراني استاندار لرستان هم افزود: شهرهاي پلدختر و معمولان تا دو روز ديگر ازگل و لاي ناشي از سيلابِ اخير، پاک مي شود. آب 85 درصد شهر پلدختر، وصل شده است. به جز روستاي گل گل، گاز 167 روستاي استان هم وصل است، اما راه ارتباطي 167 روستا، برق 69 روستا و آب آشاميدني 8 روستا، همچنان قطع است. چهل دستگاه ماشين آلات راه سازي و عمراني جديد، به لرستان اعزام شده است.
گلستان
جريان زندگي در گلستان
با همت و تلاش مردم و جهادگران، دوباره زندگي در مناطق سيل زده استان گلستان به جريان افتاد.
مدارس و دانشگاههاي مناطق سيلزده استان گلستان در شهرستانهاي آققلا وگميشان که به علت سيل تعطيل شده بود، امروز فعاليت خود را از سرگرفتند.
به گفته مديرکل آموزش و پرورش استان گلستان: مدارسي که شرايط حضور دانش آموزان در آنجا وجود نداشت، به شيفتهاي مخالف مدارس با شرايط مناسب منتقل شده است.
فروکش کردن آب گميش تپه با تلاش هاي شبانه روزي مسئولان دولتي نيروهاي مسلح ارتش و سپاه
در شهر گميش تپه بسياري از مناطقي که تا چند روز گذشته دچار آبگرفتگي بودند سطح آب در آنها فروکش کرده و به نقطه پايدار رسيده است و اينها همه تلاش هاي مسئولان دولتي نيروهاي مسلح ارتش و سپاه است که با حفر کانال و هدايت و پمپاژ آب به سمت دريا صورت گرفت تا زندگي مردم گميش دره شرايط پايداري پيدا کند.
وزير صنعت:
کمک ها و تسهيلات به بخش هاي صنعت و معدن آسيب ديده از سيل
وزير صنعت ، معدن و تجارت ، با اشاره به خسارت هاي وارد شده به اين بخش ها در مناطق سيل زده کشور گفت: براي جبران خسارت ها ، پرداخت تسهيلات بلاعوض روستايي و معيشتي ، و وام هاي کم بهره در دست بررسي ست. رضا رحماني مي گويد بهجز خوزستان که همچنان درگير سيلاب است، تاکنون دوهزار ميليارد تومان خسارت در اين بخش ها برآورد شده و حدود 25 شهرک صنعتي هم دچار آبگرفتگي و آسيب هاي ناشي از سيلاب شده است.
حمايت مردم سيل زده از سپاه
مردم مناطق سيلزده که اين روزها از نزديک، شاهد خدمت رسانيِ نيروهاي سپاه پاسداران هستند، در واکنش به اقدام آمريکا در تروريستي خواندن اين نيروي مردمي، تظاهرات کردند. در اهواز، تظاهرکنندگان، با اعلام انزجار از حرکت خصمانه آمريکا، حمايت خود را از ارگان انقلابي و مردمي سپاه اعلام کردند.
مردم استانهاي سيلزده کرمانشاه، مازندران، گلستان و لرستان هم با خروش يکپارچه عليه آمريکا تأکيد کردند: تا پاي جان، پشتيبان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي خواهند بود.
ساحل خليج فارس؛ سپاه دليل وحدت يک ملت
در بوشهر نيز مردم با تشکيل زنجيره انساني در ساحل خليج فارس، از اقتدار نيروهاي سپاه حمايت کردند.
ساخت سيل بند سراسري شمال غرب اهواز
سیل بند سرتاسری شمال غرب اهواز به طول ۲۶ کیلومتر برای جلوگیری از سیلاب کرخه و دز در دست ساخت است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود: ساخت این سیل بند با طراحی سازمان آب و برق خوزستان و با دستور و پیگیریهای استاندار و همکاری چند دستگاه اجرایی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء از چند روز پیش آغاز شده و رو به اتمام است.
فرهاد ایزدجو با بیان اینکه سازمان آب و برق حدود چهار و نیم کیلومتر از این طرح را اجرا کرده است ادامه داد: این سیل بند به طول ۲۶ کیلومتر و ارتفاع سه متر از شمال غرب اهواز از رودخانه کارون در مقطع ابتدای دغاغله تا پلیس راه اندیمشک و شمال عین ۲ کشیده شده است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به جریان سیلاب به سمت اهواز، گفت: سیلاب رودخانههای دز و کرخه به علت طولانی بودن بودن رهاسازی آب از سدها نسبت به سالهای نرمال، با دبی بیشتر از سالهای نرمال جاری شده است.
ایزدجو با اشاره به برآوردهایی که از سیلاب در دشتها شده خاطرنشان کرد: به نظر میرسد این سیل بند حفاظتی برای سیلابی که به سمت اهواز جاری شده کافی است، اما با پایش شرایط در صورت نیاز میتوان ارتفاع و استحکام سیل بند را متناسب با شرایط، بیشتر کرد تا مانع ورود سیلاب از شمال غرب به اهواز شود.
وی همچنین با بیان اینکه با اقدامات انجام شده آبگرفتگیهای محله عین ۲ کاهش مییابد، گفت: سیلاب دشتها از طریق کانال سلمان از دو جهت به رودخانه کارون و جنوب تالاب هویزه در حوضچه شماره ۵، هدایت میشود، این امر میتواند در این بخش از هور که از کانونهای ریزگرد است و آب کمتری دارد، تاثیرگذار باشد.
فروکش کردن سیلاب در منطقه عین دو اهواز
سیلاب در منطقه عین ۲ اهواز فروکش کرد. سیلاب درمنطقه عین دو اهواز با ایجاد سیل بند با همکاری چند روزه مردم و مسئولان در این منطقه فروکش کرد.خبرنگار ما در بازدید میدانی از مناطق دچار آبگرفتگی عین دو گفت : مردم این مناطق در حال برگشت به منازل خود هستند و فقط چند خیابان هنوز دچار آبگرفتگی هستند .وی افزود : مردم این مناطق از نظر امداد رسانی به مردم این منطقه گله مند بودند و خواستار تمهیدات لازم برای لوازم اولیه زندگی که براثر سیلاب تخریب شده اند هستند.
کاهش ورودی آب به سد کرخه
آب ورودی به دریاچه سد کرخه ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه کاهش یافت.
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه گفت: ورودی صبح امروزآب به سد کرخه یکهزار و ۱۰۰ کاهش ورودی آب به سد کرخهمتر مکعب بر ثانیه است که نسبت به روز گذشته ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه کاهش داشته است.محمد یزدانی افزود: صبح امروز خروجی آب از سد کرخه یکهزار و ۵۰۰ متر مکعب برثانیه رسید که نسبت به دیروز ۱۰۰ متر مکعب بر ثانیه افزایش داشته ایت.
به گفته او تراز سد در صبح امروز ۲۲۴/۴ متر و حجم مخزن سد هم پنج میلیارد و ۲۶۹ میلیون متر مکعب است.مدیرعامل سد و نیروگاه دز هم گفت: میانگین ورودی و خروجی سد دز صبح امروز یکهزار و ۳۵۰ متر مکعب بر ثانیه بوده که خروجی سد نسبت به دیروز ثابت بوده است و تراز سد دز هم اکنون چهار متر و ۴۰ سانتی متر فضای خالی دارد که آبی معادل ۲۶۰ میلیون متر مکعب است.همچنین دبی رودخانه کارون در مقطع اهواز صبح امروز سه هزار و ۳۰ متر مکعب بر ثانیه بوده که نسبت به دیروز ۴۲ متر مکعب برثانیه کاهش یافته است.افزایش خروجی آب از سدها و طغیان رودخانههای کارون، کرخه و دز در هفتههای اخیر، سبب آبگرفتگی برخی شهرها و روستاهای استان خوزستان و شکستن سیل بندها شده است.
کمک هاي مردمي به پلدختر تسريع شود
از سرگیری فعالیت دوباره مدارس مناطق سیل زده لرستان
فعالیت آموزشی مدارس مناطق سیل زده لرستان امروز از سرگرفته شد. مدیر آموزش و پرورش استان گفت: در بخش مرکزی شهرستان پلدختر،فعالیت آموزشی تمام مدارس روستایی به استثنای روستاهای چم مهر، بابازید و پران پرویز آغاز شد . به گفته زینی وند همچنین کلاس درس دانش آموزان دختر پایه دوازدهم همه مدارس سیل زده به صورت تجمیعی در دبستان امام حسن (ع) واقع در کوی پاسداران شهر پلدخترو دانش آموزان پسر پایه دوازدهم نیز به صورت تجمیعی در دبیرستان عشایری جنب ترمینال مسافربری آغاز شد.
در بخش معمولان نیز تمامی مدارس میانکوه شرقی و پشت تنگ معمولان و دهستان افرینه و در شهر معمولان نیز/ مدارس شهید مفتح و شهدای یک و دو دایر است.
کلاس درس دانش آموزان پایه دوازدهم دختر و پسر شهر معمولان نیز به صورت تجمیعی و در دو نوبت صبح و عصر در دبیرستان آیت الله طالقانی برگزار می شود.
فعالیت آموزشی مدارس منطقه رودبار کوهنانی نیز به علت انسداد راه ها و بالاآمدن آب سد سیمره از سه شنبه ۲۷ فروردین آغاز خواهد شد .
آغاز تحصیل در سال جدید از امروز
مدارس گمیشان و آق قلا پس از سیل از امروز بازگشایی شد.
فرماندار گمیشان گفت:: ۱۴ هزار دانش آموز این شهرستان در ۱۰۵ مدرسه، درس خواندن را از سر گرفتند. امیر شیر توماج افزود: هفت مدرسه این شهرستان براثر آبگرفتگی، تخریب است و قابل استفاده نیست و کلاس درس دانش آموزان این مدارس در دیگر مدارس گمیشان برگزار میشود.
وی ابراز امیدواری کرد؛ روند بازسازی یا بهسازی مدارس آسیب دیده از سیل در این شهرستان به زودی آغاز شود.در شهرستان گمیشان کلاس مدارس کمینه در شیدایی، امام خمینی در حاج رجب کلته، فاطمیه در دبستان ایران، وحدت اسلامی در فاطمه زهرا، ترکمن سیمین شهر در حضرت خدیجه کبری، آخوند قلی در کانون فرهنگی تربیتی، کمالی کم گامشلی در آموزشگاه توحید خواجه نفس و مدارس آرخ تشکیل میشود و بقیه نیز در مکان خود دایر هستند.
خسارت ۶۳ میلیارد تومانی سیل به تاسیسات برقی لرستان
برقِ ۸۱ روستای لرستان در دوازدهمین روز سیل همچنان قطع است. فریدون خودنیا گفته بر اثر سیل اخیر ۳۷۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۱۱۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف برق در استان تخریب شده است.مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان گفت: همچنین تعداد قابل توجهی پست زمینی، ریکلوزر، سکسیونر و دیگر تجهیزات شبکه تخریب و۶۳ میلیارد تومان خسارت به تاسیسات برقی وارد شد.
فریدون خودنیا افزود: به علت نبود راه دسترسی بعد از گذشت ۱۲ روز از سیلِ لرستان همچنان به علت نبود راه دسترسی و ناتوانی در حمل تجهیزات راه ارتباطی ۸۱ روستا قطع است.
سومین محموله کمکهای عراق به سیل زدگان