به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی رئیس ستاد برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در برنامه گفتگوی قرآنی درخصوص این مسابقات گفت: یکی از ویژگی های بارز این دوره از مسابقات برگزاری مرحله مقدماتی آن به صورت غیرحضوری در بهمن ماه بود که با توجه به ملاحظاتی که معمولاً درباره قاریان و حافظان داخلی و خارجی داشتیم سطح فنی آنها با استانداردهای برگزاری مشخص نمی شد مگر آنکه این نمایندگان در مسابقات حاضر شده و مورد ارزیابی قرار بگیرند.
وی افزود: با هماهنگی ستاد عالی برگزاری مسابقات تصمیم گرفتیم برای هر کشور براساس عملکرد 10 ساله گذشته آنها سهمیه ای درنظر گرفته شود و از آنها خواسته شد فایل صوتی خود را براساس همان سهیمه ارسال کنند وفرد دارای صلاحیت به مرحله نیمه نهایی و نهایی مسابقات دعوت شد.
رئیس ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: این موضوع برگزاری مسابقات را آسان کرد چون تعداد مراحل کمتر شد و مخاطب احساس رضایت بیشتری پیدا کرد. در بخش حافظان هم مرحله مقدماتی از طریق آنلاین و نرم افزار انجام شد.
وی درخصوص انتخاب از راه دور شرکت کنندگان گفت: این موضوع در کشورهای مختلف پیشینه دارد؛ ازجمله بحرین همین روند را در برگزاری درنظر گرفته و رقابت ها آزادتر انجام شد که حدود 7 هزار نفر اثر واصل شد و ما روش میانه را درنظر گرفتیم که نهایتاً از حدود 200 نفر سال های قبل امسال 637 نفر اضافه شدند و حق انتخاب گذاشتیم.
حسینی با بیان اینکه موضوعات قرآنی قابل قیاس با آثار ورزشی نیست، افزود: متأسفانه هنوز فدراسیون جهانی در این مورد نداریم تا ضوابط را تبیین کند چون خیلی از کشورهایی که مسلمانان در آن زندگی می کنند نهاد قرآنی ندارند اما حرکتی اخیراً آغاز شده است که نشست هایی هم در کشورهای کویت و امارات با دعوت از مسئولان برگزاری مسابقات قرآنی برگزار شده است با این حال فاصله جدیدی با تشکیل فدراسیون جهانی قرآنی داریم.
وی ادامه داد: فکر می کنم مجموعه ای مثل سازمان کنفرانس اسلامی بتواند این کار را به انجام برساند و ما صحبت های اولیه را با آنها انجام داده ایم، ضمن آنکه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی کشور هم طرحی را برای این موضوع در چند سال گذشته آماده کرده است اما با توجه به ملاحظات سیاسی در جهان اسلام اجرای این طرح قدری با تأمل و درایت باید باشد.
رئیس ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم درخصوص اجرای جدید مسابقات گفت: امیدوار هستیم با اجرای آن برای سال های آینده اصلاحات کامل شود اما بالغ بر 90 درصد از لحاظ کیفی، هزینه ای و رضایت مخاطبان کاری خوبی از آب درآمده است.
وی افزود: در مرحله مقدماتی با فراخوان از 84 کشور اعلام آمادگی داشتیم و 637 اثر ارسال شد که از این بین نمایندگان 62 کشور انتخاب شدند. یک روز قبل از آغاز رسمی و افتتاحیه مسابقات، مرحله نیمه نهایی برگزار شد.
وی مسابقات بین المللی قرآن کریم را یک المپیاد بزرگ دانست و افزود: مسابقات با رشد خوبی برگزار می شود و امسال این مسابقات در بخش مردان، بانوان، طلاب، نابینایان، دانش آموزان و همایش های بین المللی مختلف (قرآنی، ترجمه و کتابت) برگزار می شود، بدیهی است که این تعداد در یک زمان و مکان برای مخاطب امکان پذیر نیست.
رئیس ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: مسابقات طلاب و پژوهش های قرآنی در قم برگزار می شود، حضور متسابقین به صورت متمرکز در هتل همای تهران است و با برنامه ریزی خوب آموزش و پرورش 10 هزار دانش آموز در اردوگاه شهید باهنر مسابقات این بخش را برگزار می کنند.
وی درباره رشته های برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم افزود: امسال مسابقات در بخش دانش آموزی و مردان رشته قرائت و حفظ کل، در بخش نابینایان و بانوان تنها حفظ کل قرآن کریم و در بخش طلاب حفظ کل، قرائت، ترتیل و خطابه قرآنی برگزار می شود و مقاله و پایان نامه هم به بخش طلاب اضافه شده است.
سید مصطفی حسینی گفت: در بخش پژوهش های قرآنی بالغ بر 600 اثر با موضوع مبانی ایمان به وعده های الهی در قرآن و در 5 محور ارسال شد که در 2 روز آینده این همایش در قم برگزار می شود.
وی درخصوص جوایز مسابقات بین المللی قرآن کریم افزود: افزایش در جوایز با توجه به اعتبارات مان نداشتیم و همان مبلغ 60، 50 و 40 میلیون تومان به نفرات اول تا سوم و کمتر از آن به نفرات بعدی پرداخت می شود و امیدواریم این مبالغ در سال های بعد افزایش یابد.
رئیس ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم در مورد ترکیب داوران مسابقات گفت: در این دوره تلاش کردیم بانک اطلاعاتی افراد را بررسی کنیم از طریق سازمان های مختلف در حوزه فرهنگ از کشورهایی که نهاد دینی داشتند خواستیم داوران خود را معرفی کنند با ارسال رزومه آنها و بررسی های صورت گرفته امسال شاهد حضور چهره های جدید داوری در بخش داخلی و خارجی بودیم که در مجموع 5 بخش از مسابقات 67 داور قضاوت می کنند و در این بخش با 40 درصد تغییر روبرو بودیم.
وی با تشکر از صداوسیما برای پوشش رسانه ای خوب مسابقات بین المللی قرآن کریم افزود: امیدوارم انعکاس این مسابقات بهتر و بیشتر شود. توقع نداریم پخش مسابقات از همه شبکه ها باشد چون می دانیم که مخاطبان رویدادهای ورزشی بیشتر از سایر رویدادها است اما این مسابقات باید به درستی معرفی شود. 329 مهمان خارجی برای این دوره داریم که می توانند سفیران خوبی معرفی ایران در کشورشان باشند. اگر اطلاع رسانی در بخش های اصلی خبر برای این مسابقات باشد مهمترین رویداد قرآنی جهان اسلام بهتر معرفی خواهد شد.
حسینی درخصوص دیدار بهترین های مسابقات با مقام معظم رهبری گفت: شیرین ترین و بزرگ ترین اتفاق در دوران مسابقات تشرف شرکت کنندگان به محضر مقام معظم رهبری است که ساعت ها می نشینند و تلاوت ها را گوش می دهند. ایشان نکاتی را می گویند که برای شرکت کنندگان بی سابقه است که رهبر کشور اسلامی این سطح اهتمام را به برنامه های قرآنی دارد. امیدوارم در روز دوشنبه هم اجراهای خوبی همچون 36 دوره قبل را در محضر مقام معظم رهبری داشته باشیم.
وی درخصوص زمان برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: تجربه خوبی در برگزاری مسابقات در عید نوروز نداشتیم اما سعی کرده ایم برگزاری مسابقات را فروردین و اردیبهشت داشته باشیم اگر بخواهم نمره ای به این رویداد بزرگ قرآنی بدهم حداقل نمره آن با توجه به آیین نامه، نظم و برنامه ریزی حداقل نمره 18 است و ما بازهم برای برگزاری جای پیشرفت زیادی داریم.