نماینده دائم روسیه در سازمان ملل:
حضور ایران در سوریه قانونی است
واسیلی نبنزیا: ایران منافع مشروعی دارد که فراتر از مرزهای ملی آن هستند و هدف آن تضمین امنیت منطقهای است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط با اشاره به این که حضور ایران در سوریه قانونی است تاکید کرد ایران منافع مشروعی دارد که فراتر از مرزهای ملی آن هستند و هدف آن تضمین امنیت منطقهای است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مأموریت شما در جنگ سوریه تکمیل شده است؟ و انتظار دارید ایران، ترکیه، آمریکا و دیگران سوریه را ترک کنند؟ گفت: حضور روسیه در سوریه قانونی است. این کشور به درخواست دولت مشروع سوریه برای کمک به آن در مقابله با تهدید تروریستی در این کشور حضور دارد. به هرحال، حضور ایران نیز در سوریه قانونی است. اما همان گونه که همه ما میدانیم، از کشور دیگری دعوت نشده است. همه آنهایی که در سوریه حاضر هستند و بدون دعوت آمده اند در نهایت باید این کشور را ترک کنند.
وی افزود: با وجود آسیبهای شدید وارد شده به داعش در سوریه، تهدید تروریستی در این کشور به طور کامل از بین نرفته و همچنان قابل توجه است. یک گروه تروریستی دیگر به نام تحریر الشام مواضع خود را در شمال سوریه تقویت کرده است. این گروه اکنون در ادلب حضور دارد، جایی که شبه نظامیان جبهه النصره در آنجا حاکم هستند و اساسا کارکرد مقامات محلی را دارند. اوضاع نمیتواند برای همیشه این گونه باقی بماند. باید با این اوضاع مقابله کرد.
نماینده روسیه در سازمان ملل در این باره که نظر شما در ارتباط با اتفاقات اخیر و اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن بلندیهای جولان به عنوان بخشی از اسرائیل چیست؟ آیا شما در روسیه با اسرائیل در تماس هستید از جمله این که آنها چه زمانی اهداف را در سوریه هدف قرار خواهند داد؟ ارتش روسیه در آنجا حضور دارد، اما زمانی که پای اسرائیل به میان میآید، از حق حاکمیت سوریه محافظت نمیکند. آیا شما از همه طرفهای دعوت نشده میخواهید سوریه را ترک کنند؟ خاطر نشان کرد: فکر میکنم ما نیز در نهایت این کشور را ترک خواهیم کرد زمانی که موقعیت زمانی درست فرا برسد و زمانی که شرایط مناسب باشد و ما این کار را با رایزنی با دولت سوریه انجام خواهیم داد. ایرانیها هم حضوری مشروع در آنجا دارند، زیرا از آنها نیز دعوت شده است. زمانی که دولت سوریه به این نتیجه برسد که دیگر به کمکهای آنها نیازی نیست، آنها نیز این کشور را ترک خواهند کرد.
نبنزیا درباره خروج ترکیه از سوریه نیز گفت: فکر میکنم در نهایت همه باید سوریه را ترک کنند، زمانی که ثبات در این کشور برقرار شود. اما طرفهایی در سوریه حضور دارند که هرگز از آنها دعوت نشده است همانند آمریکا، فرانسه و برخی دیگر از کشورها. حضور اسرائیل در بلندیهای جولان قبل از درگیریها در سوریه آغاز شد. این یک داستان طولانی است. ما هرگز بلندیهای جولان را به عنوان بخشی از اسرائیل به رسمیت نمیشناسیم. این منطقه بخشی از سوریه است. ما از همه قطعنامههایی حمایت میکنیم که این موضوع در آنها قید شده است. ما تصمیم آمریکا را محکوم میکنیم. اما روابط خوبی هم با اسرائیل داریم. اسرائیل همانند بیشتر کشورهای عربی شریک ما در خاورمانه محسوب میشود.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در این باره که سوالات زیادی در ارتباط با نقش ایران در منطقه وجود دارد. دولت آمریکا در حال تشدید لفاظی هایش در ارتباط با تهدیدهای ناشی از ایران برای دیگر کشورها از جمله اسرائیل است. آیا شما در ارتباط با هرگونه رویارویی جدید نگران هستید؟ تاکید کرد: ایران بخشی از منطقه است نه یک نهاد بیگانه. ایران منافع مشروعی دارد که فراتر از مرزهای ملی آن هستند و هدف آن تضمین امنیت منطقهای است. کشورهای عربی، اسرائیل یا ترکیه نیز چنین منافعی دارند. دلیل این امر در ماهیت بین المللی تهدیدهای جهانی در زمان کنونی قرار دارد. شما در ارتباط با تهدیدهایی صحبت میکنید که از ایران نشأت میگیرد. اما نباید تهدیدهایی را که ایران با آنها مواجه است، فراموش کنیم. در حال حاضر آنها شفاف و آشکار هستند. آیا فکر میکنید ایران نباید آنها را جدی بگیرد؟ متأسفانه، اقدامات کنونی و لفاظیهای واشنگتن از جمله خارج شدن از برجام و اعمال تحریمهای شدید تنها سبب افزایش خطرات مرتبط با تنشهای فزاینده و غیر قابل پیش بینی شدن اوضاع میشود. در ارتباط با نگرانیهای مرتبط با مداخله ایران در امور داخلی کشورها در خاورمیانه باید بگویم که رویکرد واگرایی حتی در میان خود اعراب در ارتباط با این موضوع وجود دارد. رویکرد ما میتواند بسیار ساده و حتی استاندارد تعریف شود. همه کشورهای منطقه منافع خاص خود را دارند. باید آنها را مد نظر قرار داد. تنها الزام این است که این منافع باید مشروع باشند. اگر نگرانی وجود دارد، این نگرانیها باید از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل شوند. بدین منظور، ما به یک سکوی مناسب برای گفتگو در ارتباط با طیف کامل مشکلات موجود نیاز داریم.