به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، بالا آمدن بی سابق سطح آب در عراق موجب نگرانی از جاری شدن سیل شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات عراقی اعلام کردند سطح آب در سدهای عراق به طور بی سابقه ای افزایش یافته است که می تواند هزاران خانواده را به ترک روستاهایشان به دلیل آب گرفتگی و سیل وادار کند.
سازمان ملل متحد اعلام کرد در عراق به عنوان یکی از گرمترین کشورهای جهان که مقامات آن کشاورزی محصولاتی را که نیاز به آب زیاد دارد ممنوع کرده بودند، با استفاده از قایق به برخی مناطق سیل زده امدادرسانی کرده است.
بالا آمدن آب دوهزار و خانواده را در استان میسان در جنوب عراق تهدید میکند. همچنین این پدیده شهر موصل در شمال عراق را فلج کرده است. امکان استفاده از دو پل اصلی بر روی رودخانه دجله وجود ندارد و این موجب ترافیک و توقف کامیون های حامل کالا شده است. پل سامرا در صد کیلومتری شمال بغداد هم در حال فرو رفتن زیر آب است. آب دریاچه ثرثار در جنوب شهر سامرا هم که محل ذخیر سرریز دجله است به میزان بی سابقه ای بالا آمده است.
کریم حسن مسئول سد سامرا می گوید از زمان ساخت این سال در سال هزار و نهصد و پنجاه و نه آب در آن هیچ گاه تا این اندازه بالا نیامده بود. تنها در یک روستا دراستان بصر درمرز ایران هشت هزار زمین مزروعی زیر آب رفت.
چندین هفته بارش باران و برف در ترکیه و ایران به عنوان کشورهای همسایه عراق موجب بالا آمدن سطح آب در عراق شده است. میزان ذخیره سد دوکان در شمال عراق با ظرفیت هفت میلیارد متر مکعب نیز از سال هزار و نهصد و هشتاد و هشت بی سابقه است.
مقامات عراق اطمینان می دهند اوضاع تحت کنترل است اما یک کارشناس محیط زیست می گویدسد موصل که بزرگترین سد کشور است یک خطر عمده محسوب می شود زیرا بر روی سنگ گچ ساخته شده است.
پایه این سازه به طور مرتب با تزریق سیمان برای پر کردن شکاف ها تقویت می شود. این کارشناس افزود اما اگر این کار با سرعت بیشتری انجام نشود خسارت های جبران ناپذیر و تبعات فاجعه باری به همراه خواهد داشت. مقامات عراقی در سراسر استان نینوا از مردم خواست به حاشیه رودخانه ها نروند.
در پایان سال دوهزار و هجده باران های سیل آسا خانه های بسیاری را ویران کرد و دهها کشته و دهها هزار آواره برجای گذاشت.