ادامه روند کاهش خروجی سدهای دز و کرخه
روند کاهش خروجی سدهای دز و کرخه در شهرستان اندیمشک امروز نیز ادامه یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، محمد رضا یزدانی پور مدیر عامل سد و نیروگاه کرخه گفت : میزان ورودی این سد امروز به یک هزار و 595 متر مکعب بر ثانیه و میزان خروجی این سد نیز به یک هزار و 400 متر مکعب بر ثانیه و تراز سد نیز به224 متر و 21 سانتی متر رسید.
سعید رئوفی نسب مدیر عامل سد و نیروگاه دز نیز گفت : میزان ورودی به این سد یک هزار و 360 متر مکعب بر ثانیه و خروجی این سد نیز به یک هزار و 524 متر مکعبر بر ثانیه و تراز سد به 347 متر و 75 سانتی متر رسید.
مدیر کل هواشناسی خوزستان هم با بیان اینکه با ورود سامانه بارشی از اواسط امروز تا اواخر جمعه در نیمه شمالی و از اوایل جمعه تا اواسط شنبه در نیمه شرقی سبب بارشها بصورت رگباری و منطقه ای خواهد شد .
محمد سبزه زاری با توجه به ماهیت سامانه های بارشی فصل بهار و امکان تقویت این سامانه در مناطق کوهستانی و همچنین وضعیت بحرانی سدهای استان افزود : در این خصوص هشدار صادر می شود.
سرپرست فرمانداری اهواز هم گفت : با پائین آمدن دبی رودخانه کارون و با اقدامات انجام شده آب کانال چمران به سمت کارون و آب کانال سلمان به طرف تالاب هویزه در حال هدایت است.
جمال عالمی نیسی افزود : با حضور عوامل امدادی ، دستگاه های دولتی ، نیروهای مسلح و نیروهای مردمی با ایجاد دیواره ، لایروبی کردن و تقویت سیل بندها سیلاب در کانال های سلمان و چمران در حال کنترل است.
وی با بیان اینکه منطقه کیان شهر در تهدید سیلاب نیست ادامه داد : به جز حواشی منطقه عین 2 که دچار آبگرفتگی شده است سایر مناطقی که دستور تخلیه صادر شده است آب ورود نکرده است .
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان هم از مهار سرریز رودخانه کرخه به کانال شهید چمران در ورودی شهرستان حمیدیه خبر داد و گفت : در عملیات مهار سرریز رودخانه کرخه به کانال شهید چمران از انحراف رودخانه کرخه و ورود به کانال شهید چمران جلوگیری و از پیشروی آب به برخی از مناطق اهواز و روستاها ممانعت شد.
فرهاد ایزدجو افزود : ظرفیت کانال شهید چمران 90 متر مکعب برثانیه می باشد و برغم بسته بودن تمامی دریچههای کانال، در اثر بالا آمدن تراز سطح آب در رودخانه کرخه حجم زیادی از آب این رودخانه به این کانال سرریز شد که میتوانست منجر به آب گرفتگی مناطقی از شهر اهواز و روستاهای اطراف شود.
فرماندار شوش هم گفت : میزان دبی رودخانه کرخه امروز در این شهرستان به یک هزار و 400 متر مکعب بر ثانیه رسید.
عدنان غزی افزود : همچنین مسیر فتح المبین به شوش نیز که بر اثر سیلاب بسته شده بود ، بازگشایی شد.
فرماندار باوی هم گفت : با تلاش نیروهای امدادی ، مردمی و کمکی از استان البرز سیل بندهای شهر شیبان تقویت و استحکام بخشی شد.
محسن ورناصری افزود : در تقویت این سیل بندها مردم و نیروهای امدادی و مساعدت نیروهای کمکی از استان البرز و ارسال ماشین آلات از شهرستان هفتکل خطر سیل در شهر شیبان مرتفع شد.
وی ادامه داد : در روستاهای منطقه عنافچه و در حاشیه رودخانه دز امداد رسانی به مردم مناطق سیل زده با قایق در حال انجام می باشد.
سرپرست فرمانداری دشت آزادگان نیز از تهدید سیلاب برای شهر کوت سید نعیم و 12 روستا در این شهرستان خبر داد و گفت : علاوه بر تهدید این تعداد روستا ، سیلاب 6 روستای این شهرستان را به زیر آب برده است .
عزیز ساعدی افزود : کمک رسانی به مناطق سیل زده ی این شهرستان ادامه دارد و ساکنان روستاهای تخلیه شده در اردوگاه های موقت اسکان یافته اند.
سرپرست فرمانداری حمیدیه هم با بیان اینکه برای کمک رسانی به مناطق سیل زده این شهرستان به 2 هزار چادر و 10 هزار پتو نیاز است گفت : در تلاش هستیم با بازگشایی یک راه روستایی از پشت مسیر جنگل خسرج روند کمک رسانی به روستاهای سیل زده تسریع یابد. .
شاهین هاشمی همچنین از نصب 260 سرویس بهداشتی سیار در این شهرستان خبر داد و افزود : این سرویس های بهداشتی توسط استان کرمان تهیه و در اردوگاه های اسکان مردم مناطق سیل زده این شهرستان نصب می شود.
فرماندار شادگان هم : با اشاره به اینکه سیلاب به حدود بیش از پنج هزار هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرده است گفت : ورودی آب به کانال بحره موجب خسارت به مزارع و زمین های کشاورزی روستاهای این شهرستان شده است.
سعید حاجیان با بیان اینکه همچنین سیلاب موجب آسیب رسیدن به چند واحد مسکونی در این شهرستان شده است اظهارداشت : با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات ، سیلاب به سمت تالاب شادگان هدایت شده است .
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز از مشاهده ردپای گوزن های زرد ایرانی که در پی سیل و طغیان رودخانه دز گم شده بودند، خبر داد و گفت : پس از فروکش نسبی سیلاب در منطقه میانرود در پارک ملی دز خوشبختانه آثار رد پای گوزن ها مشاهده شد..
سید عادل مولا افزود : تاکنون هیچ گونه تلفاتی از گوزن ها دیده نشده و خوشبختانه ردپا تازه این گونه با ارزش در خطر انقراض را در محل سایت حفاظت گوزن زرد ایرانی مشاهده شده است.