پخش زنده
امروز: -
مدیرکل پیشگیری معاونت اجتماعی قوه قضائیه: سامانه «سجام» اقدامی کارآمد برای پیشگیری از وقوع جرم است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سید اصغر رفاهی در گفتگو با برنامه آوای قانون رادیو گفتگو؛ افزود: گزارشاتی که شهروندان در این سامانه میدهند کاملا محرمانه است و هیچ کس متوجه هویت فرد گزارش دهنده نمیشود و به محض ارائه گزارش اقدامات لازم انجام خواهد شد.
مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکتهای مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: قانونگذار در اصل ۱۵۶ قانون اساسی پنج وظیفه برای قوه قضائیه در نظر گرفته که دو پنجم وظایف آن مربوط به پروندهها میشود.
وی افزود: سه وظیفه کلان و مهم دیگر قوه قضائیه عبارت اند از احیای حقوق عامه، نظارت متمرکز و اقدام مناسب برای پیشگیری از جرم و اصلاح مجرمان. یکی از اهداف حبس افراد مجرم به استناد مواد قانونی، اصلاح و بازاجتماعی آنهاست تا با حالت انسانیت و عدم خطاکاری به جامعه بازگردد.
رفاهی گفت: به همان اندازه که بحث تعقیب و مبارزه قاطعانه و بدون تبعیض اهمیت دارد، بحث پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمان نیز حائز اهمیت است، به همین خاطر از سال ۱۳۸۹ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در سطح ستاد و تمامی استانهای سراسر کشور ایجاد شد.
وی درباره نقش معاونت اجتماعی قوه قضائیه در پیشگیری از وقوع جرم گفت: اقدامات موثری در معاونت اجتماعی قوه قضائیه در راستای پیشگیری از وقوع جرم در حال انجام است.
رفاهی افزود: سالانه نزدیک به هزار و ۵۰۰ برنامه ستادی و استانی در سطح کشور انجام میشود، اما با توجه به وضعیت اقتصادی و فرهنگی موجود در جامعه قطعاً مشکلات و مسائلی هم ایجاد میشود که ممکن است تعداد پروندههای قضائی را افزایش دهد.
وی گفت: ما زمانی در پیشگیری از وقوع جرم موفق خواهیم شد که بتوانیم مردم را در این امر مشارکت دهیم. مردم باید وارد صحنه شوند تا از ظرفیتهای عظیم مردمی در تحقق این امر مهم استفاده کنیم.
رفاهی افزود: رویکرد ما در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم یک رویکرد تعاملی و دوری از تک محوری است، یکی از اقدامات مهم اداره کل پیشگیریهای فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه، ارائه آموزش و مشاورههای پیش از ازدواج به کمک نهادهای دیگر است که سال گذشته این کار در ۱۰ استان کشور انجام شد.
این مقام قضایی با اشاره به نقش مراکز آموزشی مانند آموزش و پرورش در پیشگیری از وقوع جرم، گفت: هر سه قوه نظارت متمرکز دارند، اما باز هم دهها هزار جرم در سطح جامعه وجود دارد بنابراین باید نظارت غیرمتمرکز توسط مردم بر خود مردم و مسئولان را فعال کنیم تا از بسیاری جرمها پیشگیری شود.
وی افزود: هم اکنون ۱۰۵ هزار مدرسه در سراسر کشور داریم که همه این مدارس دارای انجمن اولیاء و مربیان هستند و کافی است که همین ظرفیت را فعال کنیم تا شاهد کاهش بسیاری از آسیبها باشیم. البته دو طرح «امید» و «نماد» برای دانش آموزان، معلمان و اولیاء در برخی مدارس اجرا شده که از بسیاری از معضلات در مدارس جلوگیری کرده است.
رفاهی گفت: یکی از معضلات در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و وقوع جرم این است که هر دستگاهی اقدامات جداگانه انجام میدهد و موازی کاری میکند. یکی از وظایف ما در این رابطه هم افزایی میان دستگاهها و معاونتهای قوه قضائیه است.
این مقام قضایی درباره سامانه «سجام» افزود: ما بیش از ۸۰ هزار هیئت مذهبی، ۹۰ هزار مسجد و ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد در کشور داریم و اگر از این ظرفیتهای عظیم استفاده کنیم بدون شک نتایج موثری حاصل خواهد شد، به همین منظور ما برنامه سجام را طراحی کردیم.
وی گفت: «سجام» مخفّف سامانه جامع اطلاعات مردمی و هدف از آن نظارت مردم بر کار مردم و مسئولان است؛ از اولویتهای برنامه سجام میتوان به پیشگیری از فساد اداری مالی، زمین خواری پیشگیری از تهیه و تولید مواد مخدر و مشروبات الکی، قاچاق، احتکار و جرائم اقتصادی و بانکی اشاره کرد. گزارشاتی که شهروندان در این سامانه میدهند کاملا محرمانه است و هیچ کس متوجه هویت فرد گزارش دهنده نمیشود و به محض ارائه گزارش اقدامات لازم انجام خواهد شد.
رفاهی همچنین به نقش صدا و سیما و رسانهها در پیشگیری از جرائم اشاره کرد و افزود: صدا و سیما و رسانههای مختلف در باب پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و وقوع جرم میتوانند بسیار موثر عمل کنند.
وی گفت: دبیر خانه اطلاع رسانی و شورای ارتقای آگاههای حقوقی معاونت اجتماعی در قوه قضائیه در تلاش است تا هرچه بیشتر از ظرفیت رسانهها به منظور افزایش آگاهی مردم و در نتیجه تحقق این امر استفاده کند.
بالاتر از پل سیدخندان .شریعتی نبش کوچه خیام کلینیک دندانپزشکی پردیس
سرو پنهانی قلیان در قهوه خانه مخفیانه به آدرس:تهران، میدان خراسان ، خیابان خاوران، ایستگاه فرهنگسرا، پلاک 474
تابلو مغازه خورده سردخانه پارسه و پروتئین و گوشت پارسه ولی داخل قهوه خانه است و کرکره پایین فعالیت میکنند.معمولا از ساعت 19 تا 22 فعالیت دارن و قبلا قهوه خانه به اسم، سرای سنتی جوان همان جا بود که تابلو مغازه رو عوض کردن پلیس اماکن نفهمه، به این حالت که کرکره پایینه و مغازه به ظاهر بسته و قفله ولی مشتری میاد دوتا تق تق میزنه به کرکره و برای دوربین دست تکان میده ، از دوربین بالا مغازه چک میشه و کرکره بالا میره و میرن داخل و بسته میشه، داخل هم بسیار شلوغ
چند بار هم به 110 زنگ زدیم و فایده ای نداشته هنوز دارن فعالیت میکنند