گیاهان بهاری بر سر سفره کردستانیها
بیش از ۲ هزار گونه گیاهی در مراتع و کوهستانهای سبز میشود که ۲۰ نوع آن خوراکی است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی استان کردستان گفت: حدود ۲۰ گونه گیاهی خوراکی شاخص در استان کردستان وجود دارد که مهمترین آن شامل جعفری کوهی، کنگر، ریواس، اسفناج وحشی، شنگ، گیلاخه، گل گاو زبان، رسقا، قازیاغی، سولان، نعناع کوهی، موسیر، قارچ کوهی، پونه و پیچک است.
پیمان شریفی افزود: بیشترین رویش و برداشت گیاهان بهاره در شهرستاهای مریوان، دیواندره و سروآباد است.
وی گفت: بر اساس سیاست حفاظت، احیاء و بهرهبرداری سازمان جنگلها و مراتع کشور بهره برداری تجاری و برداشت پیاز گیاهان مرتعی ممنوع است و ناآگاهی در چگونگی برداشت گیاهان بهاری زوال تدریجی گیاهان و تخریب مراتع را در پی دارد.
مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی استان کردستان گفت: برای حفظ این گیاهان با ارزش بومی، علاوه بر آموزش نحوه برداشت صحیح بهرهبرداران و جوامع محلی، باید درصدد کشت گیاهان بومی چندمنظوره و دارویی، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری برای محصولات مراتع و جنگلها باشیم.
به گفته مغازه داران محلی سنندج، هر کیلوگرم از این گیاهان خوراکی با توجه به تنوع آن بین ۶ تا ۱۰ هزار تومان به فروش میرسد و روستاییان روزانه چند تن از این گیاهان خودرو و خوراکی را پس از جمعآوری در میادین میوه و ترهبار و معابر عمومی شهرها میفروشند.
روزانه بین ۸ تا ۱۰ تن انواع گیاهان بهاری وارد بازار سنندج میشود که همه آنها تا ظهر همان روز به فروش میرسد.