در قالب طرح پژوهشی
بررسی فرهنگ رودخانهها و تالابهای شمال ایران
طرح پژوهشی «فرهنگ رودخانهها و تالابهای شمال ایران» از طرحهای پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به پایان رسید
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ علیرضا حسن زاده رییس پژوهشکده مردم شناسی «امروز» با اعلام این خبر گفت: یکی از عناصر کلیدی دانش میراثی در ایران فرهنگ رودخانهها و تالابها و چگونگی همزیستی با طبیعت در این دو حوزه مهم از محیط زیست کشور است.
او با ابراز تأسف از اینکه فراموشی این دانش میراثی با بحران هایی، چون آسیب در برابر سیل و فجایع طبیعی دیگر همراه شده تصریح کرد: پژوهشکده مردم شناسی با توجه به ابعاد کاربردی موضوع یاد شده، طرح پژوهشی «فرهنگ رودخانهها و تالابهای شمال ایران» را تعریف کرده و این طرح توسط بابک صدیقی به انجام رسیده است.
رییس پژوهشکده مردم شناسی افزود: با توجه به اهمیت کاربردی فرهنگ رودخانهها در ایران که میتواند منجر به اصلاح رفتار زیست محیطی و مدلهای گردشگری شود، گزارش یاد شده پس از ویرایش توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر میشود.
بابک صدیقی مجری طرح پژوهشی فرهنگ رودخانهها و تالابهای شمال ایران نیز در مورد آن گفت: متأسفانه عناصر مهم فرهنگ رودخانهها در شمال ایران، چون قایق سازی سنتی در حال فراموشی است، در این طرح ضمن انجام مصاحبه با حاملان این فرهنگ، سعی شده تا فرهنگ رودخانهها و تالابهای شمال ایران در سه استان گیلان، مازندران و گلستان ثبت و ضبط شود.
او خاطرنشان کرد: در قالب این طرح، به کمک عکس چشم اندازها و مناظر زیستی مرتبط با رودخانهها و تالابها نیز ثبت و ضبط شده است.
ژیلا مشیری مدیر گروه اسطوره و آیین و ناظر علمی طرح نیز این کار را نوآورانه دانست و گفت: برخلاف جنوب ایران که در مورد فرهنگ زیست محیطی دریا و رودخانه در آن کار شده، در شمال ایران چنین تحقیقی کمتر مشاهده شده بود.
او افزود: این طرح نیاز به تحقیق در این زمینه را بر طرف میسازد.