بررسی مشکلات واحدهای قطعه ساز خودرو در سمنان
اعضای کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان سمنان در ابتدای اولین جلسه سال ۹۸ از دو واحد صنعتی بازدید و مشکلات این تولیدکنندگان قطعات خودرو را بررسی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، استاندار سمنان در تشریح نتایج بازدید ها مشکل تاخیر در پرداخت مطالبات قطعه سازان از خودروسازان، واردات قطعات بی کیفیت خارجی و قاچاق، مشکلات در بخش نقدینگی و امور مالیاتی را از جمله درخواست های این واحدها برای ادامه فعالیت و رونق تولید بیان کرد.
علیرضا آشناگر نوسان ارز و مشکلات تامین مواد اولیه را از دیگر معضلات قطعه سازان عنوان و تصریح کرد: بخشی از تعدیل نیرو و کاهش تولید واحدهای مذکور ناشی از این مسائل است.
وی در نشست کار گروه نیز با بررسی میزان و روند پرداخت تسهیلات بانکی با اشاره به تحقق ۵۴ درصدی تعهدات بانک ها از مسوولان خواست در سال رونق تولید مسیر پرداخت ها را رفع موانع تسهیل کنند.
استاندار سمنان همچنین گفت بر اساس آمار وزارت صنعت معدن و تجارت تا پایان سال ۹۷، استان سمنان از نظر تعداد معرفی واحد های تولیدی به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات در کشور رتبه اول و از لحاظ مبلغ تسهیلات معرفی شده به بانکها نیز در رتبه چهارمکشور قرار دارد
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان نیز در این نشست گفت: پارسال مشکلات ۷۱۷ واحد تولیدی استان بررسی و ۷۲درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید استان سمنان اجرایی شده است.
بهروز اسودی افزود: از مجموع ۱۶۳۸ مصوبه این کارگروه ، امور بانکی و تسهیلات با ۴۴ درصد بیشترین مصوبات را به خود اختصاص داده است و امور زیربنایی ۱۸درصد ، امور مالیاتی ۱۶ درصد ، امورتامین اجتماعی ۱۱درصد و ۱۲درصد نیز مربوط به سایر امور می باشد.
دبیر کارگروه رفع موانع تولید استان سمنان همچنین اذعان کرد: از ابتدای شروع فرآیند ثبت نام تسهیلات رونق تولید تاکنون ۹۳۸ واحد تولیدی جهت دریافت تسهیلات به ارزش بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال به بانکهای عامل معرفی شده اند که ۲۶۳ واحد مربوط به بخش صنعت و ۶۷۵ واحد نیز مربوط به بخش کشاورزی است.
به گفته وی: تاکنون ۴۳۸ واحد تولیدی به ارزش حدودشش هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال تسهیلات از بانکها دریافت کرده اند که سهم صنعت ، ۱۰۰ واحد به ارزش پنج هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال و سهم کشاورزی ۳۳۸ واحد به ارزش ۷۶۹ میلیارد ریال است.
در این نشست با تصمیم اعضای کارگروه ۸۳ واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات به ارزش دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۱۴۰ نفر به بانکهای عامل معرفی شدند.
از این تعداد ۷۶ طرح متعلق به بخش کشاورزی به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال و ۷ طرح متعلق به بخش صنعت به ارزش ۲ هزار و ۳۸۸ میلیارد ریال است.
همچنین اعضای این کار گروه مشکلات مالیاتی دو واحد تولیدی سامفر و ماشین لنت بررسی و درجهت رفع موانع پیش رو تصمیم گیری شد.